Atiker Konyaspor'dan VAR tepkisi! 'Dekor olarak mı koydular?'
Futbol0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Atiker Konyaspor'dan VAR tepkisi! 'Dekor olarak mı koydular?'
-
05-10-2019, 04:36:45Atiker Konyaspor'dan VAR tepkisi! 'Dekor olarak mı koydular?' Atiker Konyaspor Asbaşkanı Recep Cınar, Trabzonspor’la oynadıkları macın hakemi Halis Ozkahya ve VAR hakemi Suat Arslanboğa’yı eleştirerek "Bu VAR’ı sahalara dekor olsun diye mi koydular?" dedi. Atiker Konyaspor Kurumsal İletişimden Sorumlu Asbaşkanı Recep Cınar, Trabzonspor’la oynanan mac sonrası orta hakem Halis Ozkahya ve VAR hakemi Suat Arslanboğa’ya tepki gosterdi. Cınar, "Kotu niyetli, eyyamcı, yukarıdaki kuluplerin taşeronluğunu yapan Halis Ozkahya gibi, Suat Arslanboğa gibi hakemler, ligin sonu beklenmeden sahalardan ya da futboldan uzaklaştırılmalı. Mactan sonra canı yanmış birisine, 'Senin ağzını burnunu kırarım' diyen bir hakemin ruh halini anlatmaya ya da anlamaya gerek var mı? Normal olmadığı apacık belli. Her şeyi ben bilirim diyen egosu tavan yapmış bir adam. Kimsenin fikrini beğenmeyen, en doğrusunu kendisinin bildiğine inanan, daha doğrusu kendisini inandıran bir hakem. VAR sistemi hangi durumlarda devreye giriyor? Topun cizgiyi gecip gecmediği gol kararlarında. Penaltı, direkt kırmızı kart, gol oncesi yapılan faul gibi durumlarda VAR devreye giriyor. Jahovic’in pozisyonunda bir faul var ve gormuyor ya da bilincli olarak calmıyor. Oyuncular itiraz ediyor, ama dinleyen kim. Mactan sonra soruluyor kendisine, ‘niye VAR’a gitmiyorsun?’ diye, ‘her pozisyonda VAR’a mı gideceğim’ diye cevap veriyor. Sen boyle pozisyonlarda VAR’a gitmeyeceksen, bu VAR niye var? Bu makineyi sahalara dekor olsun diye mi koydular, yoksa Halis Ozkahya gibi veya VAR’ın başındaki Suat Arslanboğa gibi eğri hakemleri duzeltsin diye mi? Peki Trabzonspor’un kazandığı penaltı pozisyonunda dakikalar sonra niye VAR’a gittin? Buna ne demeli? Niye bir macın sonucunu siz tayin ediyorsunuz? Bir takımın kaderini tayin etmek sizin işiniz mi? Halis Ozkahya sen gorduğunu calacaksın. Gormuyorsan goren bir makine var, ona gideceksin, gitmiyorsan, o zaman senin hakemliğinde bir sıkıntı var arkadaş. Sadece sahanın icindeki Halis Ozkahya’da değil, VAR’ın başındaki Suat Arslanboğa’da da sıkıntı var. Niye uyarmıyorsun sahadaki hakemi? Niye makinenin başına cağırmıyorsun? Macı izleyeceksen git evinde izle. Seni o makinenin başına Halis Ozkahya’nın kacırdıklarını kacırma diye oturttular. Sosa’nın Adis Jahovic’i indirdiği pozisyonda uc maymunu oynuyorsanız, kotu niyetlisiniz. Bu kadar net soyluyorum. Dunya’nın neresine giderseniz gidin, bu pozisyon penaltı ve kırmızı karttır. Ayıptır, yazıktır, gunahtır. Bir takımın kaderiyle oynamak, emek verenlerin ekmeğine kan doğramak, kul hakkına girer. Kul hakkı yiyorsunuz, kul hakkı yemenin ne olduğunu sanırım biliyorsunuzdur" dedi. "ANADOLU TAKIMLARININ CANI YANIYOR" Anadolu takımlarının sahipsiz olduğunu belirten Recep Cınar, “Hakemler en cok hatayı nedense Anadolu takımlarının maclarında yapıyorlar. Genel olarak Anadolu takımlarının canı yanıyor. Nasıl olsa bunların sesi cıkmıyor, cıksa da gazetelerde, televizyonlarda cok fazla etkili olamıyorlar. Onemli gazetelerin ya da televizyonların spor mudurlerinin bir kısmı Fenerbahceli, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu ya da Galatasaraylı. Anadolu takımlarının canlarının yandığı zaman bu tur haberleri gormuyorlar. Cunku, işlerine gelmiyor. Ben de sektorun icerisinde olduğum icin biliyorum. Ama, bu ismini saydığım takımların canı yandığı zaman, ortalık savaş alanına donuyor. Hakem odaları basılıyor, hakemler tehdit ediliyor, yerden yere vuruluyor, TFF ve MHK istifaya cağrılıyor. Bu kuluplerin sesi gur cıkıyor ve medyada da iyi yer bulunca, hakemler uzerilerine cizik yememek icin ister istemez korkuyorlar. Bir hakemin cizik yemesi, mac yonetememek, kokartını kaybetmek, klasman duşmek ve en onemlisi de para kazanamamak anlamına geliyor. Bu nedenle de hakemler kesinlikle duduklerini buyuk takımların lehine calarak, varlıklarını bu şekilde surdurebiliyorlar" şeklinde konuştu. Cınar, hakemlerin insanların kimyasını bozduğunu one surerek, "Rizespor Başkanı Hasan Kartal’ı yakından tanıyorum, benim de Asbaşkanlık gorevinde bulunduğum Boks Federasyonu'nda Başkan vekili ve spora hizmet eden bir insan. Bizim başkanımız Hilmi Kulluk gibi futbolumuzun gulen ve sakin yuzu. Oyle sakin, oyle hoşgorulu, oyle insan birisi ki, karşısındaki kim olursa olsun, ister işcisi, ister muduru, incitmemek icin kullandığı kelimeleri ozenle kullanan, daha doğrusu suzgecten gecirerek, duşuncelerini karşı tarafa ileten bir insan. Konuşurken bile edebinden yuzu kızaran, bu halim selim efendi halli insanı delirtmişlerse, o insanın kimyasını bozmuşlarsa, 'Silahım olsa vururdum' diyecek kadar cinnetlik durumlara getirmişlerse, bu hakemler, futbolu idare edenler bunun gereği yapmalıdır. Bunları kimin duzelteceğini de bilmiyorum, ama, Arif Nihat Asya’nın "İcimizden biri kopru olmaya razı olmazsa, kıyamete kadar bu suyun kıyılarını bekleriz" dediği gibi, birileri fedakarlık yapmadığı surece, ozellikle Anadolu kuluplerinin, gelenin vurduğu, gidenin vurduğu, evin cumle kapısı olmaktan kurtulacağına inanmıyorum" ifadelerini kullandı. KAYNAK: https://www.mynet.com/atiker-konyasp...-199437-myspor __________________