Cebrail Karayel: Benim idolum, ornek aldığım futbolcu Gokhan Gonul
Futbol0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Cebrail Karayel: Benim idolum, ornek aldığım futbolcu Gokhan Gonul
-
05-10-2019, 04:36:34MKE Ankaragucu’nun sağ beki Cebrail Karayel, futbola başlarken kendisine Gokhan Gonul’u ornek aldığını ve bu nedenle de cok calıştığını ifade etti. MKE Ankaragucu’nun sağ beki Cebrail Karayel, futbola başlarken kendisine Gokhan Gonul’u ornek aldığını ve bu nedenle de cok calıştığını ifade etti. Cebrail Karayel, AA muhabirine yaptığı acıklamada, kendisini başarılı bulduğunu ama daha başarılı olmasını gerektiğini belirterek, "Benim mevkimin en iyisi Gokhan Gonul’du. Benim idolum, ornek aldığım futbolcu da Gokhan Gonul’du. Oyun tarzımızı ve fizik yapımızı benzetiyorum." diye konuştu. AA muhabirinin, "Yeni bir Gokhan Gonul geliyor diyebilir miyiz?" şeklindeki sorusuna genc oyuncu, "İnşallah." cevabını verdi. Başkent ekibinde eksik oyuncular nedeniyle Caykur Rizespor macında ilk kez forma giyen ve şansını iyi değerlendiren Cebrail, şunları soyledi: "Sezonun belki de en kritik macında gorev aldım. Boyle bir macta bana şans veren teknik ekibe teşekkur ediyorum. Sağ bek alışık olduğum bir mevki. Ancak sonrasında sol beke gectim. Bugune kadar hayatımda idmanda dahi sol bek oynamadan Spor Toto Super Lig’de sol bek performansı sergiledim. Benim adıma iyi gecti. Daha iyi olacağımı duşunuyorum. Bu da calışarak olacak." "Şu anda hayalimin zirvesini yaşıyorum" Sarı-lacivertli futbolcu, Turkiye’nin en buyuk camialarından bir tanesinde forma giydiğini kaydetti. MKE Ankaragucu kadrosunda bulunmasını, "Şu anda hayalimin zirvesini yaşıyorum." diyerek tarif eden 24 yaşındaki futbolcu, "Ankaragucu benim hayalimdi. Ben bu kulubun taraftarıydım, şimdi futbolcusuyum. Zaten Turkiye’nin en buyuk camialarından bir tanesinde oynadığımı duşunuyorum." değerlendirmesinde bulundu. "Bundan sonraki hedefim Avrupa" Cebrail Karayel, hedefinin Avrupa’da forma giymek olduğunu belirtti. "Bundan sonraki hedefim Avrupa" diyen Cebrail, "Bir futbolcu Spor Toto Super Lig’de oynamaya başladığında, hedefinin Avrupa olması lazım. Eksik olduğumuz yanlar var. Orada kendimi daha iyi geliştireceğimi duşunuyorum. Ankaragucu’nden sonra Avrupa’ya gitmek istiyorum." ifadelerini kullandı. Yorganla top oynayan cocuk Cocukken ruyalarında futbol oynadığını, yorganı da top olarak kullandığını anlatan Cebrail, sozlerini şoyle surdurdu: "Kucukken ruyalarımda futbol oynadığımı gorurmuşum. Annem ve babam hep bahseder. Gece yorganla top oynadığımı soylerler. Bir gun babam BUGSAŞ Spor Futbol Okulu’nu gormuş. 11 yaşında oraya gittik ve yazıldık. Beni, futbol okulundan takımın alt yapısına aldılar. Lisansım cıktı ve orada oynamaya başladım. 16 yaşına kadar BUGSAŞ Spor’da oynadım. Sonrasında Ankaraspor alt yapısına transfer oldum." "Alt yapıda benden daha iyi oyuncular var" Genc oyuncu, Turk kuluplerinin alt yapıya yonelmede gec kaldığını savundu. Kendisinin 18 yaşında Alman bir ekiple calıştığını anlatan Cebrail, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Alt yapıya yonelmede gec kalındığını duşunuyorum. Alman ekip, Ankaraspor A Takımı icin Turkiye’ye gelmişti. Muazzam şeyler oğrettiler bize. Hatta bir cumlelerini hic unutamıyorum. ’Turk insanı cok yetenekli ama calışmayı da bir o kadar sevmiyorlar.’ demişlerdi. O zaman Real Madrid’de forma giyen Mesut Ozil’i ornek vermişlerdi. Turk yeteneğini ve Alman disiplinini almış diye. Onlara katılıyorum. Cok yetenekli bir toplumuz ama calışmayı sevmiyoruz maalesef. Biraz duygusalız. Pohpohlanmayı seviyoruz. Bu yoneliş benim gibi cocukların onunu acacaktır. Alt yapıda benden daha iyi oyuncular var. Sadece bakmak ve şans vermek lazım. Sadece guvenmek ve arkasında durmak gerekiyor." "Eksik yanlarım var" Caykur Rizespor macındaki performansıyla otoritelerden olumlu not alan Cebrail, boş zamanlarında ekstra antrenman yapmayı tercih ettiğini soyledi. Mesleğinin futbolculuk olduğunu ve kendisini geliştirmesi gerektiğini ifade eden Cebrail, "Boş zamanlarımda ekstra antrenman yapmayı tercih ediyorum. Bu işten ekmek parası kazanıyorum. Hicbir zaman bir insan ’oldum’ dememeli. Devamlı yenileniyoruz ve bir şeyler oğreniyoruz. O yuzden calışmayı tercih ediyorum. Eksik yanlarım var." şeklinde konuştu. Eleştirilmesinin kendisine bir şeyler katacağını anlatan genc futbolcu, "Eleştirilmeyi cok severim. Son mactan sonra cok guzel eleştiriler aldım. Eksiklerimi tamamlayıp, daha iyi olacağım." acıklamasında bulundu. Gazeteler __________________