Super Lig'in 33. haftasında Akhisarspor ile karşılaşacak olan İstikbal Mobilya Kayserispor, macın hazırlıklarına başladı. Antrenmanı takip eden basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Teknik Direktor Hikmet Karaman, ''Oynanacak 2 mac daha var. Mutlaka Başkanımız Erol Bedir ve yonetim kurulu kulubun geleceği ile ilgili aylar oncesinden calışıyorlar. Bence en iyisini yapacaklarına inanıyorum. Kulubumuzden oyunculara transfer teklif edilmesi bence guzel bir şey. Mac oncesi katılmıyorum ama sezon sonu itibariyle oyunculara t Gectiğimiz hafta sonu Kasımpaşa ile oynanan oyunda 1-0 geriye duştuğu karşılaşmadan 2-1'lik skorla galip ayrılan ve puanını 40'a yukselterek rahat bir nefes alan İstikbal Mobilya Kayserispor, bir gunluk iznin ardından onumuzdeki hafta deplasmanda karşılaşacakları Akhisarspor macı hazırlıklarına başladı. Teknik Direktor Hikmet Karaman yonetiminde kulup tesislerinde toplanan oyuncular, ısınma hareketlerinin ardından kondisyon calışarak antrenmana devam etti. Antrenmanı takip eden basın mensuplarına acıklamalarda bulunan Teknik Direktor Hikmet Karaman, ligde kalan iki macı da en iyi şekilde tamamlamak istediklerini ifade ederek, "40 puan cok onemli, daha 2 tane macımız var. Aslında sezon başından itibaren baktığımız zaman Kayserispor iyi bir kadroya sahip, lige iyi bir başlangıc yapan ve daha sonra da yaşanan sakatlanmalar, şanssızlıklar, bir antrenor değişimi ve daha sonra bizim gelmemiz. Bugun itibariyle 40 puan cok onemli. Bunda pay sahibi olan cok kişi var, herkese teşekkur ediyoruz. Bakıyoruz şimdi son iki hafta hem şampiyonluğa giden takımların cekişmesi hem de kume duşme potasındaki takımların yaşadıkları gercekten cok zor. İnşallah herkes mutlu olur. Biz Kayserispor olarak kalan iki macımızı da en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz" dedi. "Ulkemizin futboldaki gelişimini daha hızlı yapabilmesi icin bircok projelere ihtiyacı var" Sezon sonu ulke futbolunun gelişmesi icin bazı projeler acıklayacağını dile getiren Karaman, "Yeni oyuncu cıkarmak istiyorsak, cabuk sistemden, taktikten gelişim gostermek istiyorsak 7 gunde bir mac yapmak 7 gun dedikodu yapmak, 7 gun bir macı konuşmak demektir. Bunlar cok onemli şeyler. Dolayısıyla her yeni bir mac hem oyuncuyu, hem teknik adamı hem futbolcu gelişmesini, hem değişik oyuncuların oynamasını sağlayacak. Bunun gibi konuları sezon sonunda konuşacağım" diye konuştu. "Kulubumuzden oyunculara transfer teklifi gelmesi guzel" Kulupteki bazı oyuncular hakkında cıkan transfer dedikodularına da cevap veren İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktoru Hikmet Karaman, konuşmasını şoyle surdurdu: "Deniz’in mutlaka başta yurt dışı olmak uzere mutlaka iyi bir takıma gitmesinde ben gururlanırım. Nihayetinde Anadolu kulupleri her sezon 1-2 futbolcu cıkartıp satmak zorunda. Bu bir gercek. Yarışmacı kulup olacaksanız kadroyu da ona gore kuracaksınız, butceyi de ona gore ayıracaksınız, o zaman yıldız futbolcularınızı da barındıracaksınız. O gitmiş, bu kalmış biliyorsunuz cok şey konuşuluyor. Oynanacak 2 mac daha var. Mutlaka Başkanımız Erol Bedir ve yonetim kurulu kulubun geleceği ile ilgili aylar oncesinden calışıyorlar. Bence en iyisini yapacaklarına inanıyorum. Kulubumuzden oyunculara transfer teklif edilmesi bence guzel bir şey. Mac oncesi katılmıyorum ama sezon sonu itibariyle oyunculara talip olunması demek ki orada iyi işlerin olduğunu gosteriyor." Tjaronn Chery ise Kasımpaşa macı ile kendilerini guvene aldıklarını dile getirdi. Chery acıklamasında, "Bence Kasımpaşa macı şuana kadar oynadığımız maclar icerisindeki en onemli mactı. O macı yendik ve kendimizi daha da guvene aldık ligdeki yerimiz itibariyle. Son iki macta da elimizden gelenin en iyisini yapıp yukselebildiğimiz kadar yuksek yerde bitirmeye calışacağız" ifadelerini kullandı. İstikbal Mobilya Kayserispor'un yıldız oyuncusu Deniz Turuc, ise basın mensuplarına yaptığı acıklamada zor bir sezon gecirdiklerini ancak takımı Super Lig'de tuttukları icin mutlu olduklarını ifade etti. Turuc, "Zor bir seneyi arkamızda bıraktığımızı soyleyebiliriz. Tabii daha iki macımız var lig bitmedi. İki macta 6 puan almak istiyoruz. Hedeflerimiz var. Ama rahatlama var, bu da bir gercek. İnişli cıkışlı bir sezon oldu. Zor bir sezon oldu. İstediğimiz performansı zaman zaman ortaya koyabildik, zaman zaman koyamadık. Bunun farklı sebepleri var. Her şeye rağmen yonetim ve taraftarlarla beraber Kayserispor’u layık olan yere getirebildiğimizi soyleyebiliriz. 1 sene daha Super Lig oynayacaklar. Benim 4. senem doldu ve 4 sene boyunca takımı Super Lig’de tuttuğumuz icin ayrıca cok mutluyuz" dedi. Gazeteler __________________