Takım arkadaşlarıyla iyi iletişim kurmak icin Turkce oğrenmeye başladığını anlatan Ekong, “Gecen sezon kotu gecmiş olabilir ama bu yıl farklı olacak” diye konuştu. Bursaspor'un yeni transferi Ekong, yeşil beyazlı takımla gecirdiği ilk gunleri ve gelecekten beklentilerini OLAY Spor'a anlattı. Bursaspor'a gelmekle iyi bir tercihte bulunduğunu bir kez daha anladığını kaydeden Nijeryalı stoper, “İyi bir takım olduğumuzu duşunuyorum. Yaptığımız calışmalar bizi daha da ileriye goturecek. İki mac oynadık. Uyumumuzu yukseğe cıkartıp, yeni hocamızın isteklerini yerine getirmeye calışıyoruz” dedi. MACLARI İZLEDİM Turkiye Ligi ve Bursaspor'u gecen sezondan itibaren takip ettiğini kaydeden Ekong, şoyle devam etti: “Turkiye'de oynayan Milli takım arkadaşlarım var. Bursaspor'u ise benimle ilgilenmeye başladığı andan itibaren sıkı şekilde takip ettim. Potansiyeli olan bir takım olduğunu soyleyebilirim. Evet zor bir sezonu geride bıraktılar fakat bu yılın daha iyi gececeğini ifade edebilirim.” YENİ BİR KAN YENİ BİR HOCA “Şunu iyi biliyorum; takımdaki bir cok arkadaşım ligin ikinci yarısını belki iyi gecirmemiş olabilir fakat ligin ilkyarısında mac kazanabildiklerini kanıtlamışlardı. Şimdi yeni bir kan yeni bir hoca ve belli dokunuşlarla daha buyuk başarılar elde edebiliriz. Bizi engelleyebilecek bir şey goremiyorum. Butun arkadaşlarım kadroda kendilerine yer bulabilmek icin iyi niyetle calışıyor.” PROJELER BANA KATKI SAĞLAYACAK Bursaspor'u tercih etmesindeki en buyuk etkenin Paul le Guen ve projeleri olduğunu kaydeden Niyeryalı stoper, “Başka teklifler vardı doğru. Ancak, Bursaspor benim icin doğru tercihti. Hocamızı ve yoneticilerimizi dinlediğimde sadece gunu kurtarmak değil geleceği de inşa etmek adına onemli projeleri olduğunu gordum. Bu projeler de benim gelişimime fayda sağlayacak” şeklinde konuştu. KARİYERİ PARLAK Paul le Guen'le daha once calışma fırsatı olmadığını belirten Ekong, “2 yıl once adı Nijerya Milli Takımı'yla gecmişti. Hatta sozleşme imzalaması an meselesiydi sonra olmadı. O donem hem teknşik adamlığını hem de futbolculuğunu araştırdım. Kariyeri oldukca parlak. Sadece bana değil tum takıma fayda sağlayacağını duşunuyorum. Yolumuzun Bursaspor'da kesişmesinden dolayı da mutluyum” ifadelerini kullandı. TİTİ COK TECRUBELİ Yeni partreni Titi'nin Turkiye'yi yakından tanıyan tecrubeli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Ekong, “Bir kere cok guclu yapısı var. Onun Turkiye'deki tecrubesi henuz bende yok. Eminim bu yonde de bana faydası dokunacak. Bursaspor'u daha da ileriye goturecek iyi bir partner iyi bir ikili olacağımızı duşunuyorum. Sadece o değil aramıza yeni katılacaklarla beraber uyum sağlayıp formayı almaya calışacağız” diye konuştu. UMARIM GOL ATABİLİRİM Kendisini tek kelimeyle “Savaşcı” olarak anlatan Nijeryalı futbolcu, “Benim sahadaki ilk hedefim; topu rakipten kapıp, takımıma kazandırmak ve doğru bir şekilde oyuna sokmak. En iyi ozelliklerim, birebirlerde kendimi cok rahat hissediyorum. Kafa toplarında hızlı olduğumu duşunuyorum. Topu aldığımda oyuna sokmakta rahat olduğumu soyleyebilirim. Umarım gol konusunda yardımcı olabilirim ama rakibin golluk pozisyonlarını onlemek” dedi. LİDERLİK EDERİM Liderlik ozellikleri olduğunu ifade eden Ekong, “Takımıma liderlik etmeye calışıyorum. Diğer takım arkadaşlarımla iletişim kurmak adına da Turkce oğreniyorum. Bursaspor'un gecen sezondan daha iyi bir konumda olacağını garanti edebilirim. Ozellikle puan cetvelinin ustlerinde olabilmek icin elimizden gelenin en iyisini yapacağız” şeklinde konuştu. AĞABEYLİK YAPARIM Altyapıdan gelen Nijeryalı Paschal ve Yusuf'u Bursaspor'da tanıdığını belirten Ekong, “Ben geldiğimde, Milli takımdan izlediklerini soylediler. Bu tarz ulkemden biriyle bağlantı kurabilmek adaptasyonu kolaylaştırıyor. Ben onların abisi olarak ihtiyacları olursa karşılamaya hazırım. Ancak gorduğum kadarıyla her ikisi de kendilerini kabul ettirmiş guclu oyuncular” dedi. SAMUEL'E ANLATACAKLARIM VAR Bursaspor'un yakından ilgilendiği Samuel Adegbenro'yu tanıdığını da vurgulayan Nijeryalı stoper, “Şuan transfer durumu ne aşamada bilmiyorum ama Bursaspor'a guc kazandıracağı bir gercek. Transferi gercekleşirse ona, burada gorduğum 20 gunde sonra anlatacağım şeyler tamamen pozitif ve guzel olur” ifadelerini kullandı. Cardiff 1.5 milyon Pound verdi Bursaspor'un Ekong'a trasfer goruşmeleri sırasında Galler'den Cardiff takımının 1.5 milyon pound teklif ettiği ancak Nijeryalı stoperin Paul Le Guen'i tercih ettiği belirtildi. Bursaspor, Ekong'a yıllık bonuslarıyla birlikte 800 bin Euro odeyecek. Olayspor
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Ekong "Takıma liderlik ederim"