Başkan Ali Ay, transferde Teknik Direktor Paul Le Guen'le birlikte hareket ettiklerini soyledi... 'Bana kalsa coktan bitirirdim' diyen Başkan Ay 'Ancak hocamız hata yapmak istemiyor. Doğru adımlar atma amacında. Bana gore de haklı. Hafta sonuna kadar 2 oyuncunun transferi biter diye duşunuyorum.' şeklinde konuştu. Transferde neler yapacağı merakla beklenen Bursaspor'da Başkan Ali Ay, Olay Spor'a carpıcı acıklamalar yaptı. İlk olarak yapılan eleştiriler hakkında konuşan Başkan Ali Ay 'Transferde gec kaldığımızı duşunmuyorum. Bana kalsa coktan bitirirdim. Ancak hocamız hata yapmak istemiyor. Doğru adımlar atma amacında. Bana gore de haklı. Cunku bizim hata yapma luksumuz yok. Titi ve Ekong'daki gibi nokta atışlar yapmak istiyoruz. Kulubumuzun menfaatleri herşeyin uzerinde' dedi. ​ MEVKİLER BELLİ 3 veya 4 transfer yapacaklarını ifade eden Başkan Ali Ay 'Eksik bolgelerimiz belli. Bunları sezon boyunca herkes konuştu. Onceliğimiz orta saha ve kanatlar. 6 numaraya, 8 numaraya ve kanada oyuncu bakıyoruz. Tabii ki savunmanın sağına da bir takviye gelecek. Hafta sonuna kadar 2 oyuncunun transferi biter diye duşunuyorum. Goruşmelerimiz devam ediyor' diye konuştu. Sagna olmayacak gibi Uzun suredir transferi gundemde olan Manchester City'li Bacary Sagna hakkında konuşan Ali Ay 'Hocamızın ozellikle istediği bir futbolcuydu. Ancak iş cok uzadı. Dun oğlene kadar sure vermiştim. Olmayacak gibi duruyor' dedi. Samuel Adengbenro'nun durumu Başkan Ay, Samuel Adengbenro transferinin net olmadığını belirtti. Oyuncunun piyasasının arttığını belirten Ali Ay 'Oyuncuyu gittik, yerinde izledik. Biz kulubune teklifimizi yaptık. Son macta 2 gol atınca rakamlar yukseldi. Şu an icin birşey soylemek doğru değil' diye konuştu. Bu arada Adegbenro icin kulubu Viking Stavanger'in 1 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli istemesi Bursaspor'da moralleri bozmuştu. 21 yaşındaki kanat oyuncusu icin ilk etapta 700 bin Euro veren yeşil beyazlı yonetim, bu rakamı 850 bin Euro'ya cıkarmaya hazırlanıyor. Paul Le Guen'in, 1,5 milyon Euro'yu duyduktan sonra, “Bu kadar vermeye gerek yok” dediği Fransız teknik adamın raporu doğrultusunda yonetimin 850 bin Euro'luk yeni bir teklif hazırlayacağı oğrenildi. Jonas Martin işi bitiyor Real Betis forması giyen Jonas Martin icin olumlu gelişmeler olduğunu vurgulayan Başkan Ay 'Buyuk ihtimalle bu transfer gercekleşebilir. Son aşamaya geldik. Birkac gun icerisinde durum net olarak ortaya cıkacak' ifadelerini kullandı. Mert Gunok gidiyor! Başkan Ali Ay, kaleci Mert Gunok'un ise buyuk ihtimal takımdan ayrılacağını belirtti. Tecrubeli file bekcisinin menajeriyle temas halinde olduklarını ifade eden Ali Ay 'Galatasaray'la da goruştuk. Mert'in kulubumuze 1 milyon 100 bin Euro gibi bir maliyeti var. Bonservis parası almaya calışacağız' dedi. Waris'in eli kulağında Bir sure once menajeriyle Ozluce'de bir goruşme yapılan Majeed Waris icin beklemede olduklarını ifade eden Başkan Ali Ay 'Waris'in eli kulağında. Kadromuzda gormek istediğimiz bir isim. Fiyatlar konuşuluyor. Kulubun cıkarlarına gore hareket ediyoruz' diye konuştu. Del Valle alacağını istedi Başkan Ali Ay, gecen sezon yeşil beyazlı formayı giyen ancak beklenileni veremeyen Yonathan Del Valle'nin de alacaklarını istediğini belirtti. Başkan Ay '200 bin Euro civarında bir alacağı vardı. Odemesek icraya gidecekti. Dun odemesini gercekleştirdik' şeklinde konuştu. Beytullah Suat