’Ligin zirvesinde yer alacağız’
Futbol0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- ’Ligin zirvesinde yer alacağız’
-
05-10-2019, 04:25:38Bursaspor’un ABD’li futbolcusu Maurice Edu, yeşil-beyazlı ekibe hedefi yakalamak icin geldiğini ve sezon sonunda ligin zirvesinde yer alacaklarına inandığını soyledi. Yeşil-beyazlı ekibin devre arasında İngiltere Premier Lig takımlarından Stoke City’den kiraladığı Maurice Edu, kulubun resmi dergisine yaptığı acıklamada, ’Şampiyonlar Ligi’nde Bursaspor taraftarını biliyordum. ABD’de benim cok yakın arkadaşım Jozy Altidore’dan Bursaspor hakkında bilgiler aldım. Cok guzel şeyler soyledi. Taraftarların cok fanatik olduğunu soyledi. Futbol atmosferini cok beğenmiş. Surekli pozitif bilgiler verdi. Onun soylediğinin dışında bir şeyle karşılaşmadım. Burada cok mutluyum. Buraya gelirken takımın durumunu biliyordum. Hedefinin de ne olduğunu biliyordum. Ben bu takıma konulan hedefi yakalamak icin geldim. İnanmasaydım burada olmazdım. Bu takım sezon sonunda ligin zirvesinde yer alacaktır’ diye konuştu. ’BURADA OYNAMAYA ALIŞTIM’ Bursaspor’un hedefine ulaşmasında katkı sağladığında mutlu olacağını dile getiren Edu, ’Futbolda neyin olacağını bilemeyiz. Bursaspor’un hedefine ulaşmasında katkım olursa cok mutlu olacağım. Ozellikle takım, Avrupa Kupaları’na katılma hakkı elde ederse ve iki kulup anlaşırsa seve seve Bursaspor’da futbol oynarım. Benim icin herhangi olumsuz bir duşunce yok. Burada oynamaya alıştım’ dedi. Arjantinli oyuncular Batalla ve Belluschi’nin performansını da değerlendiren yetenekli oyuncu, ’İkisi de cok teknik ve klas oyuncular. Surekli ofansif ve oyunu dikine oynamayı seviyorlar. Oyunu cok iyi okuyorlar. Futbollarını oyuna yansıttıklarında takım cok farklı oynuyor. Onlar onumde bu şekilde oynadıkları zaman benim de işim defans yapmak oluyor’ diye konuştu. ’KAYBETTİĞİMİZ ZAMAN KENDİMİ KAYBEDERİM’ Galibiyet serisi yakalamanın cok onemli olduğunu ifade eden Maurice Edu, ’Takımın yapması gereken en onemli nokta mac kazanma geleneğini surdurebilmesi. Galibiyet serisini yakalayabilmek cok onemli. Onumuzde cok zorlu maclar var. Macları tek tek duşunmeliyiz. İyi konsantrasyon ile maclarımıza cıkarsak sezon sonunda Bursaspor’u ilk 2 veya ilk 3’un icine cok rahatlıkla sokarız’ ifadelerini kullandı. Cok sık kart goren bir oyuncu olmadığını ifade eden Edu, ’Oyun karakterimde sertlik yok. Ben saha icinde surekli kazanmak icin mucadele ederim. Beni saha icinde sinirlendiren en onemli nokta kaybetmektir. Kaybettiğimiz zaman ben de kendimi kaybederim’ şeklinde konuştu. Olayspor __________________