Bursaspor Teknik Direktoru Hikmet Karaman, bu sezon ki hedeflerinin 4. kez Avrupa kupalarında mucadele eden bir Bursaspor oluşturabilmek olduğunu soyledi. Bursaspor’un hedefi kovalayacağını ifade eden Karaman, ’Ben buraya geldiğimde yonetim kurulumuz bana, Avrupa Kupaları’na katılmamızın yanı sıra şampiyonluk beklediklerini ilettiler. Ben de bu hedefi yakalayacağımıza inandığım icin geldim. Bursaspor, hedefi mutlaka kovalayacak. Ben artık Super Lig’de şampiyon olmak istiyordum. Hatta bu şampiyonluğun dışında Avrupa Kupaları’nda bir şeyler yapmak istiyordum. Bu hedefime, şampiyonluk yaşamış, kurumsal yapısını oturtmuş ve geleceğe buyuk hedefler koyan Bursaspor camiasında ulaşmayı cok istiyorum. Bu yolda kendime ve teknik ekibime guveniyorum. İnşallah Bursaspor’da onemli işlere imza atacağız’ şeklinde konuştu. ’YAPTIKLARIMIZIN FARKLILARI ORTAYA CIKACAK’ Futbolcularınızı maclara nasıl motive ediyorsunuz? şeklinde ki soruyu değerlendiren Karaman, ’Hikmet Karaman motivasyon ustasıdır’ diyorlar. Futbolculara, ‘Vatan, Millet, Sakarya’ demekle bu işler olmuyor. Ben oyuncunun bana guvenmesini sağlıyorum. Biz objektifiz. Mutlaka Okan’a vereceğim dersle, Batalla’ya vereceğim ders veya hitap şekilleri farklıdır. Futbolcular bir kere, ‘Bu adaletli hoca’ demeli. Ben kimseyi ornek almıyorum. Kendimi ornek alıyorum. Yakın zamanda yaptıklarımızın farklılıkları ortaya cıkacak’ dedi. Bursaspor’un hucuma gitmeyi seven oyunculardan kurulu olduğunu dile getiren tecrubeli teknik adam, ’Bursaspor kadrosunda kaliteli, potansiyeli yuksek, bireysel yeteneği, oyun icerisinde taktik ve grup calışmasında inisiyatif koyabilen oyuncular var. Takım oyunu icerisinde bu tur oyuncuların olması avantajdır. Bursaspor takımı hucuma gitmeyi seven oyunculardan kurulu. Fakat topu kaptırdığınız zaman donen topu karşılayacak futbolcular da onemli’ diye konuştu. ’BURSA FUTBOLU BİLEN BİR KENT’ Bursa’nın futbolu bilen bir kent olduğunu ifade eden Karaman, ’Kafamda duşunduklerimi yapabileceğim bir kulube geldim. Maddi olarak duşunmedim. Bursa’da numarası 16 olan yani bizim en buyuk desteğimiz, 12. adamımız, taraftarımız var. Boylesine onemli bir taraftar topluluğu onunde oynayan bir takım var. İceride, dışarıda taraftar seni yalnız bırakmıyor. Bu cok onemli bir etken. Burası Bursa. Futbolu bilen bir kent. Tribundeki kimseyi kandıramazsın. En az sizin kadar macı yakından takip ediyorlar. Biz dersimize iyi calışacağız. Arada hata da yapabiliriz. Ama Bursaspor son 3-4 sezondur zirve takımı oldu. Biz cok calışıp başarıya gideceğimize inanıyoruz’ dedi. Olayspor __________________