İbrahim Ozturk, Avrupa’da yaşadıkları acı tecrubelerin kendilerini olumsuz etkilediğini soyledi.Avrupa’ya katılma geleneğini bu sezon da surdureceklerini one suren tecrubeli futbolcu, ’Anderlect ve Twente maclarını duşununce kotu oluyorum. 3.’sunde artık fırsatı geri tepmeyiz” dedi. Bursaspor’un en istikrarlı isimlerinden bir tanesi İbrahim Ozturk...Onun icin hic kimse ne ozel hayatı duzensiz, ne calışmıyor ne de bu formasının hakkını vermiyor diyebilir. Yeşil beyazlı takımın istikrar abidelerinden olan tecrubeli futbolcu ile Olay Spor olarak keyifli bir soyleşi gercekleştirdik. Gerek Ertuğrul Sağlam, gerek Hikmet Karaman donemini, gerekse takımın şuanki durumuyla ile ilginc tespitlerde bulundu İbrahim. 10 KERE DUŞUNMUŞTUR Ertuğrul Sağlam’ın istifasının beklenmedik bir zamanda olduğunu ifade eden tecrubeli futbolcu “Kimse boyle bir şey olacağını tahmin ediyordu. Kendisi karar verdi. O donem sakatlıklar ust uste geldi, son dakikada giden maclar oldu, kupadan elendik. Bir suru olumsuz durumla karşılaştık. Eminim kendisi 10 kere duşunup karar vermiştir. Saygı duymak zorundayız. Farklı bir heyecanın oluşmasını duşunduğu icin bu kararı aldığına inanıyorum” diye konuştu. CANI GONULDEN İSTİYOR Sağlam’ın yerine goreve gelen Hikmet Karaman’ın ozelliklerinden de bahseden İbrahim “Hikmet hoca”nın kendi gore bir tarzı var. Farklı taktikleri var. İcindeki heyecanı fazlasıyla bize yansıtıyor. İstedikleri acık ve net anlatıyor. Taktik tahtası bile sahaya cıkıyor. Alışmaya başladık. Hocanın ilk o hallerini gorunce şaşırdık doğrusu. Farklı geldi cunku. Hikmet hoca bir şey istediği vakit canı gonulden istiyor. Onun da motive tarzı bu. Ertuğrul hoca icerde soyunma odasında yapmasını istediklerini soylerdi, Hikmet hoca icin yer mekan fark etmiyor” şeklinde konuştu. COK BAŞIMIZ AĞRIDI ‘Bu sezon son dakikalarda yediğimiz gollerden cok canımız yandı’ diyen İbrahim şoyle konuştu: “Bircok şeyden ders almamız gereken bir sezonu geciriyoruz. Cok basit maclar kaybettik. Basit puan kayıpları oldu. Son dakikalardan dolayı cok başımız ağrıdı. Acık ara onde olabilirdik aslında. Kalan 8 haftada herkes herkese puan verebilir. Elazığ duşer dendi şimdi lige tutunuyor. Akhisar pes etmiyor. Dengeler o noktaya geldi. Bir oyuncu bir hoca bircok şeyi değiştirebiliryor. Dengeler eşit. “ HIRS HALİNE GELDİ “8 macın final hepsi. Kasımpaşa ve Beşiktaş macları cok onemli. 6 puanlık iki mac . İyi sonuclar alırsak cok daha iyi yerlere geliriz, Biz 1.oluruz 2.oluruz demedik hicbir zaman . Onemli olan Avrupa. Alışkanlık yaptı cunku artık. 2 sezondur nasıl elendiğimiz ortada. Anderlecht ve Twente maclarını duşunce insan cıldırıyor. Bunlar acı tecrube oldu. Hırs haline geldik Avrupa başarı olmak. 3.şansı da artık geri tepmeyiz diyoruz. Yeter artık diyoruz doğrusu.” SAYGI VAR SEVGİ VAR İbrahim, roportajımız esnasında takım icersindeki arkadaşlıktanda bahsetti. Yakalanan istikrarı uyuma bağlayan tecrubeli futbolcu “Oturmuş bir kemik var Bursaspor’da. 5.sezonum bitiyor bircok degişime rağmen bir arkadaşlık var. İş ahlakı var. Saygı var sevgi var. Herkes birbirini sevdikten sonra bir problem cıkmaz. Mesela rakebet bile belli duzeyde. Herkes savaşıyor, mucadele ediyor ama iyi olan formayı giyiyor. “ 2-3 DAKİKA KİMSE KONUŞMAZ Hikmet Karaman’ın gerek mac gerekse antrenmanlarda tavırlarının karşılaşmaların devre arasında da devam ettiyor mu şeklindeki sorumuza ise İbrahim şu yanıtı verdi: “2-3 dakika kimse konuşmasın diyor. Oksijen alın diyor. Sakinleşiyor herkes ve ondan sonra yapılan hatalardan, yapmamız gerekenler bahsediyor” HAGİ NEYSE BATALLA ODUR Hagi’nin Galatasaray’da, Alex’in ise Fenerbahce’ye bircok genc oyuncuya ornek olduğunu da belirten İbrahim “Bizde de Batalla genc arkadaşlarımız icin bir şanstır. Belluschi de oyle. Biz genc arkadaşlarımız ile surekli goruşuyoruz. Mesala ben ‘beni zorlayan forvet oyuncularını anlatıyorum. Boye yaparsanızk stoperler zor durumda kalır’ diyorum. İnşallah bu arkadaşlar yuzumuzu kara cıkarmazlar. CARSON’A GUVENİN İbrahim, son haftaların eleştirilen ismi Scott Carson’a da sahip cıktı. Carson’un iyi bir ile bekcisi olduğunu ifade eden İbrahim “Kendinsin bircok artı yonu var. Değişim kolay bir şey değil. Eleştiri olabilir ancak yıkıcı olmamalı. Kaleci en şanssız ve en şanslı bir isim olabiliyor. Bunlar olağan durumlar. “ diye konuştu. Olayspor __________________