Gorevimiz Avrupa Kupalarına Gitmek
Futbol0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Gorevimiz Avrupa Kupalarına Gitmek
-
05-10-2019, 04:22:51Bursaspor teknik direktoru Hikmet Karaman, kendilerine duşen gorevin Avrupa kupalarına gitmek olduğunu duşunuyor. Bu arada basın mensuplarına sorularına da cevap veren Hikmet Karaman, alt yapıya onem verdiklerini, aralarında yetenekli futbolcuların olduğunu belirtirken şoyle dedi: "14-15 kişinin arasında Enes'in bir farklılığı var. Ertuğrul'u da cok beğendim. Sezon sonuna kadar bu isimlerle ekstra calışma yapacağız. Bu calışmaların en onemlisi, karşılarında İbrahim'i, Serdar'ı, Pinto'yu, Pablo'yu gorecekler. Onlarla karşı karşıya oynayacaklar. Oradaki rekabet ortamında hem biz oyuncunun gelişimiyle ilgili bize ne veriyor, ona bakacağız, oyuncu da kendine olan guvenini arttıracak. Sezon sonunda hangilerini A takıma alacağız, ona bakacağız. Bazılarını kiralık verip orada da mac eksiklerini giderebiliriz. Gelişimlerini yakından takip edeceğiz." "ALT YAPIDA CARPIK DUZEN VAR" Onumuzdeki haftadan itibaren alt yapı antrenorleri ile toplantı yapacaklarını aıklayan Hikmet Karaman, konuşmasına şoyle devam etti: "Neler eksik bakacağız. Genclerimizin gelişiminde oyle carpık duzen var ki. Bunları ben de yeni oğreniyorum. Alt yapı hocaları bu carpık duzenden bilgi sahibi. Okula gidemeyen cocuklarımız var. Mac trafiğinden dolayı. Yabancı ulkeler ne yapıyor, dedim, yanlarında rehber oğretmen goturuyorlar. Eksiklerini oyle tamamlıyorlar. Biz once eğitim diyoruz. Eğitimini almayan futbolcu, nasıl sahada taktik disiplini sağlayabilir. Hollanda'da alt yapılarda okulda başarı olmayanlar geri gonderiliyor. Bunları gozden kacırmamalıyız." "GUCLU OLMAK ZORUNDAYIZ" "En onemli hedef Avrupa Kupaları'na katılmak" diyerek sozlerini surduren Hikmet Karaman, şoyle dedi: "Bu arada da ligdeki sıralamada doğacak şansları da değerlendirmek isteriz. Bunun icin de fiziksel olarak, taktik anlamda cok guclu olmak zorundayız. 8 tane final oynayacağız. Ligdeki takımlar alttaki takım 3 mac kazanırsa yukarıya gidiyor, yukarıdaki kaybederse, kendisi aşağıda bulabiliyor. Trabzonspor, buna net ornek. Bu finallerde iyi olan ayakta kalan mutlu sona ulaşır. Biz de buna yapmaya calışıyoruz." "ŞAMPİYONLUK ACIKSA ORAYI KOVALARIZ" "Her şey iyi olsaydı Ertuğrul Sağlam gitmezdi" sozlerinin yanlış anlaşıldığını soyleyen Hikmet Karaman, sozlerini şoyle surdurdu: "Oradaki vermek istediğim mesaj farklıydı. Her şey iyi olsaydı, ben niye geldim buraya. Teknik direktorluk değişikliğinde niye bir teknik adam bırakıp gidiyor. Bir değişikliğin olması gerekiyor. Zaten takımımız geldiğimizde sakat oyuncuların fazlalığı ve ligdeki performans ortadaydı. Ertuğrul Sağlam, ligin sonunda da gidebilirdi. Biz de geldiğimiz zaman beklenti yuksek. Taraftar Avrupa kuplarını istiyor, bir şampiyonluk daha yaşamamız gerekir, diyor. Futbol adına konuşuyorum. Biz bircok kulupte calıştık. Super Lig'de kac takım neler yaşıyor. Oyuncuların almadıkları maaş, prim ve paraları. Bu tarafa cekilmesin. Şu an biz de takımın durumunu bile bile buraya geldik. Bize duşen gorev Avrupa kupalarına gitmek. İkincilik acıksa, şampiyonluk acıksa orayı kovalamak." Bursasporluyuz.net __________________