Bursaspor’un orta sahadaki onemli isimlerinden olan Ricardo Faty Bursa.com’a Avusturya kampında takımın son durumu Turkiye’de yaşanan olaylara kadar bir cok konuyu değerlendirdi. 29 yaşındaki tecrubeli orta saha, kampı şoyle değerlendirildi: "Kampımız cok iyi gidiyor. Zaten yuzumuze bakarak ne kadar mutlu olduğumuzu anlarsınız. Avusturya’da olmaktan ve calışmalarımızı burada surdurmekten cok keyifliyiz, cok calışıyoruz ama daha da onemlisi iyi ve nitelikli calışıyoruz. Onumuzdeki gunlerde yapacağımız hazırlık maclarında da bu yaptığımız uygulamaların uzerine koyarak maclarda uygulayıp daha da iyi alacağız" “KAZANAN BURSASPOR OLACAK” "Orta sahada bir cok seceneğimiz var. Aslında defans ve hucum bolgesinde de alternatifli seceneğimiz var. Bu aslına bakarsanız cok iyi bir şey kim oynarsa oynasın o bolgenin hakkını vermesi gerekecek. Bu rekabet ortamında tum oyuncular kendisini geliştirmek zorunda kalacak. Kazanan da Bursaspor olacak" “HEDEFİMİZ İLK BEŞ VE UZERİ OLACAK“ "Gecen sezondan farklı bir hedefimiz yok. Avrupa kupalarına katılmak icin cabalamıştık ancak bunu başaramadık. Bu sezonda aynı şeyi istiyoruz. İlk beş icinde ligi bitirebilirsek bizim icin iyi olacaktı. Hedefimiz ilk beş ve daha ust sıralar" Bursaspor’un orta sahadaki onemli isimlerinden olan Ricardo Faty Bursa.com’a Avusturya kampında takımın son durumu Turkiye’de yaşanan olaylara kadar bir cok konuyu değerlendirdi. 29 yaşındaki tecrubeli orta saha, kampı şoyle değerlendirildi: "Kampımız cok iyi gidiyor. Zaten yuzumuze bakarak ne kadar mutlu olduğumuzu anlarsınız. Avusturya’da olmaktan ve calışmalarımızı burada surdurmekten cok keyifliyiz, cok calışıyoruz ama daha da onemlisi iyi ve nitelikli calışıyoruz. Onumuzdeki gunlerde yapacağımız hazırlık maclarında da bu yaptığımız uygulamaların uzerine koyarak maclarda uygulayıp daha da iyi alacağız" “KAZANAN BURSASPOR OLACAK” "Orta sahada bir cok seceneğimiz var. Aslında defans ve hucum bolgesinde de alternatifli seceneğimiz var. Bu aslına bakarsanız cok iyi bir şey kim oynarsa oynasın o bolgenin hakkını vermesi gerekecek. Bu rekabet ortamında tum oyuncular kendisini geliştirmek zorunda kalacak. Kazanan da Bursaspor olacak" “HEDEFİMİZ İLK BEŞ VE UZERİ OLACAK“ "Gecen sezondan farklı bir hedefimiz yok. Avrupa kupalarına katılmak icin cabalamıştık ancak bunu başaramadık. Bu sezonda aynı şeyi istiyoruz. İlk beş icinde ligi bitirebilirsek bizim icin iyi olacaktı. Hedefimiz ilk beş ve daha ust sıralar" [IMG]www.bursasporluyuz.org/uploads/ad/adn_5065jpg-581199_1.jpg[/IMG] “TARAFTARLARLA İC İCEYİM” "Profesyonel futbolcuların halktan ayrı olması mesafe olması gibi gercekler var. Bu benim icin gecerli değil. İnsanlardan uzak değilim ve insanlara yakın olmaya calışıyorum. İnsanlar beni Gorukle’de veya camii’de gorunce garipsiyorlar. Benim taraftarla ile diyalogda olmam garipsenmemeli" “TURK HALKI KENDİSİ VE DEVLETİYLE GURUR DUYMALI” "Ben hem Turkiye tarihi ve siyaseti ile cok ilgileniyorum. Turkiye’de belirli şeyler oluyor ve yaşanıyor. Turk halkı kendisi ve devletiyle gurur duymalı. Cunku bugun geldiğimiz şartlarda şu bu net bir bicimde gozukuyor ki halk oyle yada boyle kendi kaderini eline almış durumda bununla gurur duymalılar. Tabii ki ben Fransa’dan geliyorum ama orası da cok guvenli sayılmaz yani kendi memleketimde de guvende değiliz. Elimden geldiğince bilgi almaya calışıyorum ancak buranın vatandaşı değilim. Ve elimdeki bilgiler sınırlı ancak altını cizerek vurguluyorum ki Turk halkı hem kendisi hem de devletiyle gurur duymalı" "İC SAHADA YENİLMEZ OLABİLİRİZ" "Gecen senenin de ozeleştirisini yaparsak biliyoruz ki taraftarlarımız da hayal kırıklığına uğradı. Dolayısıyla belirli şeyleri anlayışla karşılıyoruz. Ama bu sezon cak farklı olacak. Bunu şimdiden hissedebiliyoruz. Biz biliyoruz ki taraftarımız yanımızda olunca daha iyi işler yapacağız. Guzel şeyle kapımızda bekliyor. Tum maclarımızı sezon bazında ic sahada Timsah Arena’da oynayacağız. Trabzonspor ve Galatasaray macında taraftarımızdan buyuk guc almıştık. İc sahada yenilmez bir armadaya donuşebişliriz. Onların bu desteğine ihtiyacımız var" Adnan BATIR / Windischgarten Avusturya