Yeşil Beyazlı sozleşmeyi imzaladıktan sonra ne kadar buyuk bir kulube geldiğini anladığını soyleyen orta saha oyuncusu Furkan Ozcal, “O buyuk taraftarı gorunce kendi kendime ‘Neden o ikinci şampiyonluğu almayalım’ dedim” diye konuştu. Bursaspor’un Serdar Aziz’e karşılık bonservisiyle Galatasaray’dan transfer ettiği orta saha oyuncusu Furkan Ozcal Yeşil Beyazlı forma altında ilk roportajını Bursa Hayat Gazetesi’ne verdi. Takıma kısa surede adapte olduğunu ifade eden genc oyuncu, “Bursaspor’da kalıcı olmak istiyorum. Oncelikle cok mac oynayıp takımıma katkı koymak ve uzun yıllar bu forma altında futbol oynamayı duşunuyorum” dedi. Avusturya kampında herşeyin yolunda gittiğini de belirten Furkan şunları soyledi: “Burada arkadaşlık ust seviyede. Herkes yoğun tempoya ayak uyduruyor. Bu kampı en iyi şeklde değerlendirip, lige tam anlamıyla hazır olarak girmek en buyuk hedefimiz.” BUYUK BİR KULUBE GELDİM Genc oyuncu Bursaspor’a imza attıktan sonra ne kadar buyuk bir kulube geldiğini gorduğunu de soyleyerek, “Gercek soyluyorum. Bursaspor bir Galatasaray, bir Fenerbahce ve bir Beşiktaş kadar buyuk bir camia. Geldiğim icin gercekten cok mutluyum. Şampiyon olmuş bir ekip. Neden ikinci kez şampiyon olmasın. Dediğim gibi iyi calışıyoruz. Lige de iyi bşalyıp arkasını getirirsek Bursaspor zirve yarışından kopmaz. Hedefimiz ilk 5 ama ben neden şampiyonluk olmasın diyorum. Cunku buyuk bir camia. Kenetlenirsek o başarıyı tekrarlayabiliriz” şeklinde konuştu. HEDEFİM MİLLİ FORMA Kendi performansını da değerlendiren Furkan Ozcal, “Takımda buyuk bir rekaber olacak. Formayı kapmak icin elimden gelenin en iyisini yapacağım. Dediğim gibi cok mac oynayıp takımın vazgecilmezleri arasına girmeyi hedefliyorum. Burada gostereceğim performans belki de beni Milli Takım’a goturecek. Artık benimde Ay Yıldızlı formayı giyme vaktimin gelidğini duşnuyorumc Onun icin 2018 Dunya Kupası’nda mutlaka forma giymeyi cok istiyorum. Milli formayı giymek kolay değil. Onun daha cok calışmamız lazım. Bunun bilincindeyim. İnşallah hem ben hem de Bursasporumuz bu surecte hedeflediği başarılara ulaşır. COK HEYECAN DUYUYORUM Timsah Arena’ya cıkacağı gunu sabırsızlıkla beklediğini de belirten Ozcal, “Daha once Ataturk Stadı’nda oynamııştım. Yeni stadı sadece dışarıdan gordum. Henuz daha cimlere ayak basadım. O muhteşem taraftarımızın onune cıkacağım icin şimdiden heyecanlanıyorum. İnşallah o ilk macta guzel bir performans sergileyip taraftarlarımızın gonlunde taht kurarım” dedi. Hamza Hamzaoğlu ile calışmanın endisine mutluluk verdiğini de ifade eden genc oyuncu, “Hocamız bir abi gibi. Antrenmanlarda hata da yapsak bizi sevgi cercevesinde uyarıyor. Gercekten kendisiyle calıştığım icin mutluyum” dedi. KAVUŞMAYA AZ KALDI Super Lig’in her sezon kalitesinin arttığına da dikkat ceken Furkan Ozcal, “Gercekten kolay mac yok. Her takım inanılmaz mucadele ediyor. Duşer dediğiniz takım bile kolay pes etmiyor. Şampiyonluk kovalayan ekipler ise bayağı zorlanıyor. Bu sezon şimz cok zor. Ama her macımıza kazanmak icin cıkacağız” dedi. Taraftarlara da seslenen Ozcal, “İyi bir takım kuruldu. Hedefe giden yolda bizi yalnız bırakmayın. Herkes kombinelerni alsın. Biz taraftarlarımızı ozledik. Onlarında bizi ozlediklerini duşunuyorum. Kavuşmaya az kaldı. Zorlu maratonda el ele vererek fair play kuralları cercevesinde taraftarlarımıza guzel sonuclar armağan edeceğiz” diye sozlerini tamamladı. Gokhan Gundoğdu/Windischgarten Avusturya