Teknik Direktor Hamza Hamzaoğlu, camianın beklentilerini bildiklerini ve bu istekleri karşılayacak bir ekip yaratmaya calıştıklarını soyledi. Spor Masası programında Beytullah Suat ve Erkan Sağlık'ın sorularını yanıtlayan genc teknik adam, yeni sezonda taraftarın keyif veren futbol izletmek istediklerini soyledi. Kamptaki ilk hedeflerinin takımın birbirine kenetlenmesini sağlamak olduğunu ifade eden Hamza Hoca, “Burada oncelikle aile ortamı oluşturup, birlik butunluğu sağlayıp takım olabilmek. Zaten takım olunca işin yarısını hallediyorsunuz. Diğeri de yetenek, kondisyon ve mucadeleye kalıyor. Şu an icin kampımız cok iyi geciyor. Oyuncularımızın hepsi istekli, birkac sakatımızın dışında kamp sonuna kadar herkes hazır hale gelecek” diye konuştu. KEYİF VERECEĞİZ Bu sezon lige renk katacaklarını ifade eden genc teknik adam şunları soyledi: “Coşkulu keyif veren bir futbol oynamayı hedefliyoruz. Sonuna kadar mucadelemizi vereceğiz. Hatalarımız, kaybettiğimiz maclarımız tabii ki olacak. Ancak, taraftarımızla bir olursak bunun karşılığını hep birlikte alırız. İnşallah sezon sonunda da hak ettiğimiz iyi bir yerde ligi bitiririz. Bunun dışında onumuzdeki yıllara moral verecek bir hedefe ulaşmak istiyoruz. Bunu başarırsak onumuzdeki yıllara faydası olur. Genc oyuncuların gelişme kaydetmesini de hedefliyoruz.” KENDİNİ HİSSETTİRECEK “Bursaspor'un her sene cok daha az transfer yaparak tam bir takım, kolej havasının oluştuğu bir takım haline gelmesini istiyoruz. Altyapıdan her sene birkac oyuncu alarak farklı bir anlayışla ligde kendini hissetiren bir takım oluşturmak istiyoruz. Hem iyi oynayan hem de rakibi istediği gibi oynatmayan bir takım olmak zorundayız. Umuyorum ki camianın beklediği bir takım gorecekler. Kazanmaya giden yolda yapılacak mucadeleyi, iyi oyunu gormek istiyor camia ve biz de onlara bunları gostermek istiyoruz. Buna uygun oyuncularımız var. Goze hoş gelen futbol oynarken, mucadele eden, rakibe de oynatmayan, inşallah taraftarlar butunleşmiş bir Bursaspor izlettirmeyi hedefliyoruz.” İstediğimiz kadroyu oluşturduk Transferlerde kendi istediği oyuncuların alındığını belirten Hamza Hoca, “Tabii kendi kurduğumuz kadro olunca sorumluluklarımız arttı. İşimiz hem kolaylaştı hem de zorlaştı. Bize guvenen insanlara mahcup olmamak icin calışıyoruz. İstediğimiz transferler oldu. Şartlarımız daha iyi olsaydı yine aynı oyuncuları kadromuzda gormek isterdim. İyi bir takım olduğumuzu duşunuyorum. İlk hazırlık macımızda da iyi sinyaller aldık. Eksik olan taraftarlarımız normal. Hala kondisyon yukluyoruz ve oyuncularımız yorgunlar. Ancak her zorlandıkları şey onların zorluğa direnclerinin artması icin” diye konuştu. Neden olmasın? Transferi her zaman duşunebileceklerini belirten Hamzaoğlu, “Gucumuze daha da guc katacak oyuncular olursa tabii duşunebiliriz. Ancak ilk duşuncemiz bu değil. Birlikte daha iyi oynayan, kondisyon ve kuvvet anlamında birbirileriyle daha uyumlu bir ekip yaratmak istiyoruz. Kampın sonuna doğru bu duşuncelerimiz netleşir. Takip ettiğimiz oyuncular var. Kadro yeterli olabilir ama belki 1-2 oyuncu bize biraz daha guc katabilir. Ancak elimizdeki kadronun zaman icinde gelişeceğine inanıyorum. Umutlu olduğum genc oyuncular var. Umuyorum ki onlar da bize fayda sağlayacak” diye konuştu. Kaptanlığı hak ediyor “Batalla, kulube yaptığı hizmetlerle kaptanlığı hak ediyor. Kariyerinin de zirvesinde bu onuru ona yaşatmak istedik. Diğer oyuncularımız da bunu buyuk mutlulukla karşıladılar. Tabii Harun, Şamil, Sivok ve diğer buyukler de bu sorumluluğu ustlenecekler.” Gencler şans bulacak Genc oyunculara sezon icinde oynanacak maclarda şans vereceğini ifade eden Hamza Hamzaoğlu, “Sezon icinde onlardan faydalanacağız. Kupa maclarımız olacak, hazırlık maclarında oynatacağımız zamanlar olacak. Bazı maclarda belki ilk 11'de başlatacağız. Bu onların gelişimine bağlı tabii ki. Bandırmaspor'a gonderdiğimiz oyuncuları boş gunlerimizde izleyeceğiz. Scout ekibimiz de surekli takip edecek. Onları memnun olmadığımız icin gondermedik. Oynayarak tecrube kazanmaları icin gonderdik. İcimizden bazı oyuncuları da Yeşil Bursa'ya gondereceğiz. Cunku onu da daha iyi yerleri getirmemiz gerekiyor ve ilk bakacağımız yer orası olacak. Genc oyuncularımız gelişimlerini tamamlayacak ve inşallah onumuzdeki sezon bizimle olacaklar. Muhammed Şengezer de iyi yolda ama henuz yolun başında. Tamam ben oldum deyip işine asılmazsa bir anda tepetaklak olur. Ancak Muhammed'in ayakları yere iyi basıyor. İnşallah Turk futbolu iyi bir kaleci kazanacak” şeklinde konuştu. Mert bizimle kalacak Kaleci Mert Gunok'un takımda kalmak istediğini belirten genc teknik adam, “Bizimle devam edecek. Kararımızı anlayışla karşıladı. Aldığı ucrette de fedakarlık yaptı. Takımda kalıp bizimle calışmak istediğni soyledi. Biz de memnun oldu. Fedekarlık yapan insanın bize faydası olacağını duşunuyorum” dedi. Sakatların durumu Emre'nin ciddi bir sakatlık gecirdiğini belirten Hamza Hoca, “Cok daha kotu sonuclarla da ayrılabilirdi. Acıkcası biraz uzadı bu durum ama bir an once aramızda olmasını istiyoruz. Bundan sonra ameliyat sureci olur mu bilmiyoruz goruşup karar vereceğiz. Merter de Bursa'da sakatlandı. Birkac gun sonra aramızda olur diye duşunuyoruz. Deniz'in bileğinde kucuk bir sakatlık var o da kısa surede aramızda olur diye duşunuyorum” şeklinde konuştu. Şu an bizim oyuncularımız İzinli olan Necid, Dzsudzsak ve Sivok'un bugun kampa katılmasını beklediklerini ifade eden genc teknik adam, “Şu anda bizim oyuncularımız. Kampa gelmelerini bekliyoruz. Necid ve Dzsudzsak'ı isteyen kulupler var. Bunları değerlendireceğiz. Emre'yi de isteyen kulupler var. Genc ve onu acık bir oyuncu ancak şu anda hicbir kuluple anlaşmış değiliz” ifadelerini kullandı. Campos'u istedik Gectiğimiz sezon Konyaspor'da forma giyen Djalma Campos'u transfer etmek istediklerini soyleyen Hamza Hamzaoğlu, “Gecen sene iyi performans sergiledi. Yeteneklerine baktığımızda savunmaya yardım eden, hucuma iyi cıkan, asist yapan bir oyuncu. Oyun anlayışımıza uyuyordu. Ancak, bizi başka kuluplerle rekabete sokmak isteyince bu transferden vazgectik” dedi. Kağıt ustunde iyi Fiksturun şu an icin guzel gozuktuğunu belirten genc teknik adam, “Kağıt ustunde iyi gibi. Bizim lehimize gibi gozukuyor. Ancak, hicbir zaman kağıt ustundeki hesaplar gerceğe uymaz. Biz işimizi ciddiye alıp işi sıkı tutmazsak sıkıntı yaşarız. Bunun bilincindeyiz. Butun maclara aynı ciddiyetle hazırlanıp ligi iyi bir yerde bitirmek ve kupada hedefe gitmek istiyoruz. İstanbul ekipleriyle ilkyarı deplasmanda oynamak bizim icin şu anda avantaj gibi gozukuyor” şeklinde konuştu. Taraftarımız bizi yalnız bırakmaz Şu ana kadar yapılan kombine satışının yeterli olmadığını belirten Hamza Hoca, “Yurtdışında diğer kuluplere baktığınızda sezon başlamadan taraftarı kombinesi alıp stattaki yerini alıyor. Bizim bu kulturu oluşturmamız lazım. Onların şampiyon olacaklarının garantisi var mı yok. Taraftar transfer olunca kombine alayım dememeli. Kotu gununde de sahip cıkmak onemli. Ancak, bircok kulube gore taraftarımız takımına sahip cıkıyor. Gecen sezon bize olan destekleri icin teşekkur ediyorum. Bu sene de bunu yapacaklarına inanıyorum” dedi. Arşivimiz olmalı Kalıcı bir scout departmanı oluşturmaya başladıklarının altını cizen Hamza Hamzaoğlu, “Kalıcı bir arşiv olmalı. Burada calışan kişilerin de cok fazla değişim yaşanmaması lazım. Menajerlerin bize onerdiği değil, bizim takip ettiğimiz oyuncularla direkt temasa gecmeliyiz. Boylece cok daha duşuk maliyetli oyuncular alabiliriz. İnşallah bunun faydalarını goreceğiz” diye konuştu. Olay