Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından duzenlenen Super Lig Hakemleri mayıs semineri, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gercekleştirildi. TFF’den yapılan acıklamaya gore, seminer MHK Başkanı Sabri Celik’in acılış konuşmasıyla başladı. Uc aydır gorevde olduklarını hatırlatan Sabri Celik, "Gectiğimiz 10 haftada Super Lig’de 90 musabakaya sizlerin atamasını yaptık. Cok başarılı maclar yaşadık ancak birkac mactaki kabul edilemez hatalar bizleri oldukca uzdu. Bunların tekrarlanmaması icin gerekli tedbirleri aldık." ifadelerini kullandı. "Zaman zaman uretilen komplo teorileri ile sizlerin uzerinde baskı kurulmaya calışıldığını goruyoruz. Her mac sonunda kararlarınız en ince ayrıntıları ile sorgulanıyor." diyen Sabri Celik, hakemleri şu sozlerle uyardı: "Biz bunların hepsinin bilincindeyiz. Sizlerin yapmış olduğu gorevlerin de ne kadar zor olduğunun farkındayız ve sizleri elimizden geldiğince destekliyoruz. Ancak, sezonun bu son bolumunde sizi destekleyemeyeceğimiz, hakemlik kurumunu yıpratacak hatalar yapmayın ve daha dikkatli olun. Peki, sizler neleri daha iyi yapabileceğinizin farkında mısınız? Nelere odaklanmanız gerektiğini biliyor musunuz? Lutfen son iki hafta performansınızı ve dikkatinizi en ust seviyeye cıkarın. Bu bizlerin değil sizlerin elinde. Tum bunları kendimiz icin değil, sizin hakemlik kariyerlerinizin geleceği acısından soyluyorum. Bunları daha fazla duşunmek ve uzerinde calışmak sizin icin en buyuk sorumluluktur. Eğer siz başarılı olur, sezonu başarılı kapatırsanız MHK talimatında yapılmış olan her turlu değişiklik sizin lehinize olur. Ancak, sezon ici genel performansınızda sorunlar varsa sezon sonunda siz de sorun yaşarsınız. Bunun olumsuz sonuclarına da katlanmak zorunda kalırsınız. Yaşayabileceğiniz bu sorunların sebebi talimatlarda yapılan değişiklikler değil, siz olursunuz. Bunu unutmayın. Sezon icinde yapılan hatalar da cok onemli olmakla birlikte, son haftalarda yapılan hataların etkisi ise daha buyuk olmaktadır." Seminerde, hakemlere UEFA Hakem Kurulu uyesi ve MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg tarafından ceşitli başlıklar altında dersler verildi ve video test de uygulandı. Seminer, hakemlerin Doc. Dr. Tuba Kızılet Bozdoğan eşliğinde yaptığı antrenman ile sona erdi. İnternethaber __________________