Spor Toto 1. Lig'de bitime bir hafta kala Spor Toto Super Lig'e yukselmeyi garantileyen Abalı Denizlispor, yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla ismi "Yukatel Denizlispor" olacak. Denizlispor Kulubu Başkanı Ali Cetin, kulup yonetim kurulu uyeleri ile Şemikler Mahallesi'ndeki Haluk Ulusoy Tesisleri'nde duzenlediği basın toplantısında, Almanya'da toptan cep telefonu ticareti yapan firmanın sahibi Yusuf Karataş'la gercekleştirdikleri goruşme sonucu sponsorluk anlaşmasına vardıklarını soyledi. Cetin, bu yıl sponsorluk konusunda gec kalmamak icin erken davrandıklarını dile getirdi. "Bu sene o sene, o sene de bu sene olsun' dedik. Sozleşmenin iceriği 5 yıllık. Her yıl 1 milyon avro ve odemesi de peşin olmak şartıyla sponsorluk anlaşmasına vardık. Sozleşmenin iceriğinde isim hakkı, goğus sponsorluğu, canlı yayınlarda arka fon, otobusteki yazımız, şortumuz, kolun da biri olmak şartıyla Yukatel olduk. Hayırlı uğurlu olsun. İyi bir anlaşma olduğunu, Turkiye şartlarında bu paranın azımsanmayacak bir miktar olduğunu duşunuyoruz. Artık 5 yıl boyunca bu sene sponsor kim olacak duşuncemiz yok. Her yıl yenilenmek şartıyla 5 yıllık bir anlaşma yaptık. Kendilerine teşekkur ediyorum." "Denizli bize sahip cıktı" Yeşil-siyahlı kulubun başkanı Ali Cetin, Avrupa kupalarında oynarlarsa Yusuf Bey'in sozunun olduğunu dile getirerek, "Kendisi, Avrupa kupalarında oynarsak 500 bin avro daha ekstra bize para yardımında bulunacak." diye konuştu. Denizli iş dunyasının kendilerine sahip cıktığını vurgulayan Cetin, "Denizli bize sahip cıktı. Şimdi Avrupa'da yaşayan, Denizlispor'a gonul vermiş kardeşlerimiz de bize sahip cıkıyor. Herkese teşekkur ediyorum." ifadesini kullandı. Yukatel'in sahibi Yusuf Karataş da "Madem 'o sene bu sene', biz de bu senede varız. Denizlispor'u artık Yukatel Denizlispor yaparak Avrupalı yapmaya niyetlendik ve artık Avrupalı olarak goruyoruz. Umarım Denizlispor, sportif faaliyetlerinde de sahada da başarısıyla Avrupalı olur ve Avrupa'da futbol oynar." dedi. Konuşmaların ardından sponsorluk anlaşması imzalandı. "3 yıl kongre yok" Toplantıda "Denizlispor'a yeni bir yonetim gerektiği yonundeki" acıklamalara ilişkin Cetin, şunları soyledi: "Purosunu yakıp da oturup gerile gerile mac seyredecek, hic calışmayacak insanlardan oluşacak yonetim devrini Denizlispor kapattı. Bizim ilk hedefimiz, Super Lig'de ilk 5 ve biz Avrupa kupalarına gideceğiz. Bize 8 ayda yaptığımız gibi ekip lazım. Bu 14 kişilik yonetim, tırnaklarıyla bir yerlere gelmiş ve hepsinin şirketi olan insanlar. Puro icip orada seyretmek isteyenlere tribunde yer ayırdık zaten, cok guzel yerler yapıyoruz. Hatta yetiştirebilirsek locaları yapacağız. Biz onları orada misafir ederiz. Biz 3 yıllık icin geldik, Denizlispor'da 3 yıl kongre olmayacak dedik. 3 yıl bu kulupte kongre yok." Kaynak: AA