Son olarak Evkur Yeni Malatyaspor'u calıştıran Erol Bulut, TRT SPOR'a konuk oldu. Bulut, Malatya'ya veda surecini ve gelecek planlarını anlattı. Ajans Saati programına konuşan Bulut'un acıklamalarından satır başları şoyle: Evkur Yeni Malatyaspor’dan neden ayrıldı? ''Ayrılmamın sebebi farklı Galatasaray mağlubiyeti değil. Hedefleri olan bir teknik direktorum. Kulubumden de aynı şeyleri beklemem doğal. Olduğunuz yerde sayarsanız gelir sizi gecerler ve gerilerseniz. Sozleşmem 30 Mayıs’ta sona erecekti. Kulubun vizyonu benim vizyonumla uyuşmadığı icin ayrıldım. Birlikte iyi iş yaptık. Hatalar da yaptık. Cok sakatlıklar yaşadık. Yerine oynattığımız arkadaşlardan verim alamadık. Stres ve baskı da artınca mağlubiyetler yaşandı. Takım şu an rahatladı 3’te 3 gidiyorlar umarım kalan iki macı da kazanırlar.” Ayrıldıktan sonra teklifler geldi mi? ‘’Hem kupada yarı final hemde ilk 5‘de olmamızdan dolayı soylentiler cıktı. Fakat gelen resmi bir teklif yok. Kulubun vizyonu benimle ortuştuğu zaman değerlendirebilirim. Fiorentina’nın gelip macımızı izlemesi benim icin buyuk bir olay. İşimizi iyi yaptığımız surece bu tekliflerin gelmesi gayet normal. Schalke ve Hoffenheim takımlarının başındaki genc teknik adamlar goz onunde tutularak ornek alınmalı. Genc bir hocayı takımın başına getiriyorsanız hedefler doğrultusunda takımı teslim etmek ve hocanın arkasında durmak cok onemli. Vizyon ve sistemin birbiriyle uyumlu calışması cok onemli.’’ Şampiyonluk favorisi ‘’Gercek bir final. Başakşehir ‘in 8 puanlık avantajı kaybetmesi cok onemli. Galatasaray evinde baskılı ve coşkulu oynuyor. Galatasaray’ın aynı şekilde oynayacağını duşunuyorum. Lakin Başakşehir bu baskıdan cıkabilir. İlk 30 dakikada baskıdan cıkıp 2-0 one de gecebilir geriye de duşebilir. Başakşehir kazanmak zorunda. Başakşehir ‘in oynayacağı sistemi ve taktiğini değiştireceğini duşunuyorum. Galatasaray’da ise bir değişiklik olacağını duşunmuyorum.’’ İki takım hakkındaki goruşleri ‘’Başakşehir ’de olsun Galatasaray’da olsun oyunu değiştirecek oldukca fazla futbolcu var. Daha sabırlı olan oyunu kazanıp şampiyonluğa yakın taraf olabilir. Sonuc berabere devam ettiği surece Galatasaray’da 2. yarının son 20 dakikasında sorunlar yaşanıyor. Başakşehir ’in bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini duşunuyorum.’’ Başakşehir'in eksileri ‘’En buyuk eksik taraftar. 8 puan onde olup 15 20 bin taraftar arkasında olsa şampiyonluk konuşuyor olurduk. Buyuk takımlar bu durumda olsa fark 12 olurdu. Sonucta insanız robot değiliz futbolcular taraftardan etkileniyor. ‘’ Rehavet var mıydı? ‘’Tabi biraz rahatlık gelmiş olabilir. Demba Ba’yı Elia’yı Adebayor’u istedikleri gibi kullanamadılar. Sadece Visca’nın uzerinden kurulan bir sistem gibi oldu. Mossoro gunude olduğunda skoru değiştirebiliyor. Birkac oyuncuyla bu maalesef gitmiyor.10-11 kişiye bu yukun dağılması lazım.’’ Abdullah Avcı formsuz mu? ‘’Ben zannetmiyorum. Abdullah hoca her zaman en iyisin almak isteyen bir teknik direktor. Kendisi de 8 puanlık farkın kapanmasının nedenlerini araştırıyordur. Oynanacak bir final macı var. Orada her şey değişebilir.’’ Robinho'nun mevkiisi tartışmaları ‘’Ben Robinho’yu bildim bileli Turkiye’de Sivasspor’daki oyunuyla sol acık veya forvet arkasında oynuyor. O bolgede oynamalı.‘’ Gokhan İnler yorumu ‘’Gokhan İnler’in oynaması bence doğru olabilir. Hem topu iyi kullanabilen oyunu yonlendirebilecek bir oyuncu. Gunluk performans bunu belirleyecek.’’ VAR sistemi hakkındaki duşunceleri ‘’VAR sistemi geldiğinde herkes rahatladık duşuncesiyle bir oh cektiler. İlk yarı hakemler ufak tefek hatalar yapsa da iyi kullanıldığını duşunuyorum. İkinci yarıda ise bambaşka bir tablo ortaya cıktı. Cok fazla hatalar. Penaltılar, Ofsayt cizgileri. Tum takımlar bundan nasibini aldı.2. yarı oynadığımız coğu macta sıkıntılar yaşadık. Bu macla ilgili hakem Cuneyt Cakır ve VAR’ın işi cok zor. Umarım oyle bir mac olur ki hakem konuşmayız.’’ Hakemler hataları ve Avrupa kıyaslaması ‘’Avrupa’yla kıyasladığımızda VAR’a en cok giden ulke biziz. Avrupa’da hakeme bu kadar baskı gormuyoruz. En buyuk sıkıntıda bu. Hakemlere yardımcı olmamız gerekiyor. Zaman zaman gerildiğim ve kabul etmediğim pozisyonlar oldu. Hep birlikte bunu doğru yerlere getirmemiz lazım. Teknik direktorlere yoneticilere cok buyuk işler duşuyor. Hakemlerde yaptıkları hataları minimize etmeye calışmalı.’’ Kritik mac nasıl sonuclanır? ‘’Skor tahminim yok. Her şey acık ortada. Galatasaray bir adım onde. Başakşehir’e beraberlik yetmiyor. Ona gore bir yol cizecek Beşiktaş ucunculuğu korumak isteyecek Trabzon ise ucunculuğe yukselmek istiyor.’’ Sadık Ciftpınar Fenerbahce ayarında bir stoper mi? ‘’Bizim icin iyi işler yaptı. İyi de bir stoper. FB’de oynadığı sistem ve oyunla gol arayan bir takım. Sadık eksikliklerini biliyor. Tek hamle yapmaya calışıyor. Onları biraz daha geliştirmesi gerekiyor. O formayı giydiğiniz zaman performansınızın artması gerekiyor.’’ BJK’den bir teklif gelirse duşunur mu? ‘’Bir şey soyleyemem. Oynanacak 2 mac var gelecek teklifleri tabi ki değerlendireceğim. Yurt ici ve yurt dışı. Kısmet. Hayırlısı neyse o olacak.’’ Neden hedef Avrupa? ‘’Buradaki 19 aydaki başarıyı orada gercekleştirebiliyor muyum? Bunları gormek istiyorum.’’ Kaynak: TRT SPOR