Geldiği gunden bu yana tarzıyla camianın takdirini toplayan Paul Le Guen, "Ben Bursaspor'a devrime değil evrime geldim. İyi işler yapacağız. Ancak gecen sezondan 2 ay sonra şampiyonluk sozu vermek gercekci olmaz" dedi. Bursaspor Teknik Direktoru Paul Le Guen, AS TV'de yayınlanan Markaj Ozel programının konuğu oldu. Sonmez Medya Spor Muduru Suha Gursoy'un sorularını yanıtlayan ve Avusturya'dan taraftara seslenen Fransız calıştırıcı, "Kampın gidişatından mutluyum. İmkanlar cok uygun. Oyuncuların katılımından memnunum. Hazırlık kamplarının ilk bolumu kolaydır. Ozellikle ikinci bolumunde her zaman fark ortaya koyulur. Şimdi ona başladık. 3 haftadır oyuncularımız iyi mucadele veriyor. Bizler de onları tanıma anlamında onemli mesafe kat ettik. Taktik calışmalara başladık ve futbolcularımızın ozelliklerine gore yoğunlaşacağız. Ben gorduğume inanırım. Kendilerini gosterme fırsatları var ve bu benim icin onemli" dedi. ANAHTAR İSİM YİNE O Takımın genel yapısı ile ilgili konuşan ve anahtar ismin bu sezon da gecmiş yıllarda olduğu gibi yine Pablo Martin Batalla olacağını dile getiren Paul Le Guen, şunları soyledi: "Batalla en etkili oyuncularımızdan biri. O anahtar faktorunde olmaya devam edecek. Ben buraya devrim yapmaya ve her şeyi değiştirmeye gelmedim. Ben buraya sağlıklı bir evrim yapmaya geldim. Onu oluşturmak icin de gecen seneden elimizde kalan iyi oyunculardan vazgecemezsiniz." Altyapı ile ilgili de gozunun her zaman genc kramponlarda olacağını belirten tecrubeli calıştırıcı, "Akademideki hocalarımıza asla karışmayacağım ama her zaman Vakıfkoy'de neler olup bittiğini gozlemleyeceğim ve onlardan oyuncularımız hakkında bilgi alacağım" dedi. BİRİNCİ PROJEM... Hedefleri ile alakalı acıklamalar yapan Le Guen şunları soyledi; "Birinci projem takımı ve kadroyu tazelemek olacak. İstekli bir kadro yaratmak istiyorum. Puan tablosunun ilk yarısında konuşulacak bir takım yapmak istiyorum. Hedefim bu. Gecen sezonu duşunulduğunde, 2 ay sonra şampiyonluk sozu vermek gercekci bir şey değildir. Alcakgonulluluk onemli. Bunu oturtmaya calışıyorum. Bunu yaparsak başarılı oluruz." HAYATİ ONEM TAŞIYOR "Taraftarla futbolcuların mutlaka bağ kurmaları gerekiyor" diyen Le Guen şoyle devam etti: "Taraftarın desteğine ihtiyacımız olacak. Oyuncular ve futbolcular arasındaki bağın kurulması oncelikli hedefimiz. Oyuncular her şeyin farkında. Futbolcular cok calışmalı ve bu arma icin yuzde 100'unu koymalı. Taraftar da bizi ne kadar cok desteklerse bizim kazanmamız o kadar kolay olacaktır. Bağın kurulması hayati onem taşıyor." İMZALAMALARINI İSTERDİM TransferDE adı gecen Sagna ve Martin ile ilgili konuşan Le Guen, "Bu isimlerin imzalamasını isterdim. Ama olmadı. Şimdi bizim burada cozum aramaya devam etmemiz lazım. Yeni oyunculara ihtiyacımız var. Belki istediklerimiz olmadı ama şikayetci olmak yerine farklı oyunculara yoğunlaşmamız en doğru karar olacak" şeklinde konuştu. Fransız teknik adam Udinese'de forma giyen Emmanuel Badu'yu kendisinin istediğini ve yonetime onerdiği bir oyuncu olduğunu dile getirdi. "Paul Le Guen'i ne mutlu eder?" sorusuna Fransız teknik adam, "Paul Le Guen'i mac kazanmak mutlu eder. İnsanın kendisini tanımlaması cok zor" cevabını verdi. BURSA'DA COK MUTLUYUM Başkan Ali Ay'la tanıştıktan sonra Bursaspor'a gelmeye sıcak baktığını soyleyen Le Guen, "Konuştuk goruştuk. Bursaspor benim ilgimi fazlasıyla cekti. İkna olmam zor olmadı. Başka kuluplerden de teklif aldım. En ikna edici tartışmasız Bursaspor'un olanıydı. Gelince gorduğum sıcak karşılama ise benim ne kadar doğru bir karar verdiğimin bir kanıtı. Ben burada inanın cok mutluyum" dedi. ORADA YAPTIKLARIMLA GURUR DUYUYORUM Ulke takımı calıştırma fikrinin nasıl oluştuğunu anlatan tecrubeli calıştırıcı, "Bilirsiniz bazen birisi ile tanışırsınız ve hayatınız değişir. Ben Londra'da, Umman Futbol Federasyonu başkanı ile tanıştım ve beni ikna etti. Hikayenin geri kalanını biliyorsunuz. Orada gecen fantastik 4,5 yıl... Harika bir iş cıkardık. Her zaman en ust seviyede olmanız gerekmiyor. Orada yaptıklarımla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. MUTLU OLMAK İSTERSEN ADAPTE OLURSUN Adapte olma konusunda sıkıntı cekmediğini dile getiren Paul Le Guen sozlerini şoyle surdurdu: "Ben Umman, Kamerun ve Glasgow'da calıştım. Eğer bir kişi bir yerde mutlu olmak istiyorsa, adapte oluyor. Dunyanın her yerinde guzel insanlar var. Guzel karşılanmak istiyorsanız bunun karşılığını vereceksiniz. İnsan hak ettiği gibi ağırlanır. Bursaspor'a gelme kararı vermiş oyuncularımızın en buyuk cabayı sarf etmeleri gerekiyor." Super Lig'deki takımların durumları ile ilgili konuşan Paul Le Guen, "Şu an değerlendirme yapamam. Cunku tum takımlar sezon başı kampı geciriyor. Bizim nerede olacağımızı calışma tarzımız belirleyecek. Değerlendirme ve karşılaştırma yapmak cok zor" dedi. Olayspor
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Le Guen "Taraflarla bağ kurmamız lazım"