Atiker Konyaspor'un Sloven futbolcusu Nejc Skubic, Super Lig'deki en iyi kanat oyuncusunun Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma olduğunu soyledi. Yeşil-beyazlı takımın yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya'nın Salzburg şehrinde kamp yaptığı otelde, AA muhabirine acıklamada bulunan Skubic, Super Lig'de cok ust duzey futbolcuların bulunduğunu belirterek, "Benim icin Turkiye'deki en iyi kanat oyuncusu Quaresma. Gectiğimiz sezon beni en cok zorlayan isim de Quaresma oldu." dedi. "Bana gelen bir teklif yok" Skubic, Atiker Konyaspor'dan ayrılarak Fenerbahce'ye giden teknik direktor Aykut Kocaman'ın kendisini transfer etmek istediği iddialarıyla ilgili olarak, "Transfer teklifleri ile ilgili konularla menajerim ilgileniyor. Herhangi bir takım benimle ilgilenecek olursa menajerimle kontak kurar ve kulubumuzle iletişime gecer. Bana gelen bir transfer teklifi, menajerimden ya da kulubumuzden ulaşan bir bilgi yok." ifadelerini kullandı. "Takımımıza guveniyorum" Gectiğimiz sezon Ziraat Turkiye Kupası kazanarak cok başarılı bir sezon gecirdiklerini hatırlatan Sloven oyuncu, "Kendi acımdan başarılı bir sezon gecirdim, takımımız da başarılı oldu. Turkiye Kupası'nı kazandık ve bu sayede yine UEFA Avrupa Ligi gruplarında mucadele etme hakkı elde ettik. Bu sene Avrupa'da başarılı olmak istiyoruz. Bunun yanı sıra onceliğimiz yine lig olacak. Cunku ligde olduğumuz surece Avrupa kupalarında yer alabiliriz. Bu sene icin cok umutluyum, takımımıza guveniyorum." değerlendirmesinde bulundu. Skubic, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk sezonlarında yalnızca 1 puan alıp, 2 gol atabilmelerini deneyimsizliğe bağlayarak, "Gecen sene Avrupa kupalarına ilk kez katıldık ve bircok oyuncumuz da Avrupa kupalarında ilk kez mucadele etti. Gectiğimiz sezon buyuk bir deneyim kazandık. Yeni sezonda bu deneyimler sayesinde UEFA Avrupa Ligi'nde cok daha iyi bir performans ortaya koyacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu. Yeni teknik direktorleri Mustafa Reşit Akcay'a değinen savunma oyuncusu, "Hocamızla kısa surede uyum sağlayıp başarılı olacağımızı duşunuyorum. Cunku kendisi cok deneyimli bir isim. Gecen sene takımıyla Avrupa Ligi'nde grup aşamasını gecmeyi başarmıştı. Biz de Mustafa Reşit Akcay ile birlikte Avrupa Ligi'nde başarılı olacağız. Hocamızın oyun tarzı daha farklı ama bir futbolcu olarak onun bizden beklentilerini karşılamak icin cok calışıp başarıya ulaşmak istiyoruz." diye goruş belirtti. "Taraftar desteğiyle oynamak bambaşka" Atiker Konyaspor'un elde ettiği başarılarda taraftarın buyuk pay sahibi olduğunu aktaran Skubic, "Benim acımdan bakacak olursak en iyi taraftar grubuna sahibiz. Bize iyi ve kotu gunumuzde destek oluyorlar. Umarım bize hem ligde hem de Avrupa'da destek olacaklardır. Taraftar desteğiyle oynamak bambaşka bir duygu." diyerek sozlerini tamamladı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- 'Turkiye'deki en iyi kanat oyuncusu Quaresma'