Teknik Direktorumuz Bursaspor TV’de Santra programında gundeme ilişkin konuları konuştu. FENERBAHCE KARŞISINDA İYİ OYNADIK Fenerbahce macıyla ilgili olarak baskılı bir Bursaspor izlettiklerini belirten Daum, “ Oyun icerisinde Fenerbahce’ye gol pozisyonu vermedik. Ancak duran toplarda kalemizde goller gorduk. Ben futbolcularıma devre arasında “1-0 onde değiliz, mac 0-0 gidiyor. Gidin basın golu atın” dedim. Cunku futbolcular 1-0 ondeyiz aman muhafaza edelim duşuncesinde hareket ederler. Bu nedenle ben baskıyı arttırmalarını istedim. Kesinlikle hedefimiz ikinci golu atmaktı. Hatta 1-2 pozisyonumuz vardı. 2-1 mağlup duruma duştukten sonra takımımız oyun kontrolunu eline aldı ve 2-2’yi yakaladı. Genel olarak baktığımızda cok daha iyi oynadık. Gol pozisyonları yarattık. Ustune koyarak oynadığımız soyleyebilirim. Ferhat’ın performansına cok sevindik. Antrenmanlardaki calışmasının semeresini gorduk. Tribun atmosferi cok guzeldi. Taraftarlarımıza cok teşekkur ediyoruz. Tabii uzulduğumuz taraf istediğimiz skoru alamadık. İyi bir musabaka cıkardığımızı duşunuyorum” dedi. COK BUYUK GELİŞİM GOSTERİYORUZ Goreve geldiği gunden bu yana takımdaki gelişimi değerlendiren Daum, “Takımımız bu sure zarfında buyuk adımlar attı. Fiziksel olarak cok daha iyi durumdayız. Mac icinde her donemde baskı kurabildiğimizi goruyoruz. Taktiksel olarak kendimizi iyi yerlere getirdik. Takım icerisindeki birliktelik cok iyi. Guvenimiz arttı. Vojvodina macının ardından gorduğum takım ile şimdiki takım arasında cok buyuk fark var. Gercekten şimdiye kadar surec icerisinde calışmalarımız cok iyi gecti. Futbolcularımı da tebrik ediyorum. Cok istekli calıştılar. İdmanlarımıza baktığımızda sabah 8’de gelip akşam 8 de gidiyorduk. Bu surec icerisi de devamlı birlikteydik. Cok iyi calıştık. Bir aile ortamı oluştu. Yalnız idman sahasında değil idmanın dışında analizler oldu. Futbolcularımız ile toplantılar yaptık. Nasıl daha iyisini yapabiliriz? Hep bu sorunun cevabını aradık. Normalde tabi olarak herkes kendi takımını baskılı gormek istiyor. Baskılı oynamak istiyoruz ve gittikce bu hedefimize yaklaşıyoruz. Bursaspor baskılı oynamak zorunda. Beşiktaş macındaki guven ile bugunku guven arasında cok fark var. Taktiksel olarak her maca farklı hazırlanıyoruz. Puan cetveline baktığınız zaman rakiplerin durumlarını değerlendirdiğimizde farklı sistemler ortaya cıkıyor. Konya’da aldığımız 3 puan onemliydi. Takım ritmini oğrenme adına cok onemli işler yaptık.Başkanımız ve yonetim kurulumuzdan cok buyuk destek goruyoruz. Surekli bize yardımcı oluyorlar. Hocalarımıza da cok teşekkur etmek istiyorum. Cok iyi calışıyoruz. Profesyonelce iyi bir iş yaptığımızı duşunuyorum. Scouting ekibimizde Tarkan Batgun Hocamız calışıyor. Kendimi buyuk bir ailenin icerisinde olduğumu duşunuyorum” dedi. AİLE ORTAMI YARATMALIYIZ Başarıda aile ortamının buyuk rol aldığını duşunduğunu belirten Daum, “ Takım ruhu oluşmasında bazı etkinlikler yaptık. Ailece birlikte yemekler yedik. Taraftarlarımız bize en kotu durumumuzda bize destek verdiler. Bunu cok iyi hissettik. Gercekten bu olgular takım ruhu icin onemli unsurlardır. Ben kesinlikle futbolcuların takımlar ile birleşmesini istiyorum. Kendisini evinde gibi hissetmesi gerekiyor. Futbolcularımıza her zaman yardımcı olmak istiyorum. Nasıl ailemizde bir birey hasta olduğunda yanında olmak istiyorsak, takım icinde de performansı duşuk oyuncularımızın daha iyi nasıl takıma adapte edebiliriz onu duşunuyoruz. Tum amacımız birliktelik, aile ortamını en iyi şekilde hissettirebilmek.” HER ZAMAN DUŞUNDUĞUMU SOYLEMEK ZORUNDA DEĞİLİM Hafta ici duzenlenen basın toplantılarında farklı mesajlar verdiğini belirten Daum, “ Galibiyet icin yalnız fiziksel olarak değil sozlerle de bazı şeyleri yapabiliriz. Her zaman duşunduğumu soylemek zorunda değilim. Duşunduğumun tam tersini de soyleyebilirim. Cunku rakip seni dinliyor. Biz medya uzerinde konuşuyoruz. Takım icerisinde ne konuştuğumuz onemli. Fenerbahce macından evvel Fenerbahce’yi favori olarak gosterdik. Ama futbolcularıma konuştuğumuzda cok farklı şeyler soyledim. Arada cok fark var. Herkes gordu macın ilk dakikasından itibaren atak olan taraf bizdik. Sahada kimin favori olduğunu gorduk. Ne olursa olsun bu musabakalarda duran toplarda daha iyi olmalıyız diye duşunuyorum. Birde zeki olmanız gerekiyor. Siz 1-0 one gecmişsiniz rakibiniz defansını acarsa ikinci golu bulmak zorundasınız. Gelişme adına derslerimizi alıyoruz. Puan acısından cok arayı acmama adına kalan maclarımıza iyi odaklanmalıyız. 28.haftanın ardından puan cetvelindeki konumumuz cok onemli. Formula 1 yarışları ile bunu kıyasladığınızda son 6 tura girdiğinizde 12. sırada 1.konuma gelmek cok zordur. O yuzden puan farkı cok onemli. Şuan her puan bizim icin cok cok onemli” dedi. HAKEMLERDE İNSAN Turk futbolundaki hakem hatalarının sorulması uzerine Daum, “Oncelikle hakemler insandır. Hatasız kul olmaz. Her hakem musabakaya girdiği zaman hatasız olmak ister. Fenerbahce macının hakemi macı tekrar izlediğinde kendisi de demiştir “ Keşke bu hataları yapmasaydım”. Hakemleri kriterize etmek istemiyorum ama hatalar vardır. İstanbul takımlarından baktığınız zaman hakemlerin nerede doğduğu veya hangi takıma yakın olduğu tartışılıyor. Hakemlerin uzerinde cok fazla bir şey soylemek istemiyorum” dedi. ARA TRANSFERDE GUCUMUZE GUC KATACAĞIZ Devre arasında hucum bolgesine takviye yapmayı hedeflediklerini soyleyen Daum, “Belirli bir surec gectikten sonra futbolcularımızın seviyelerini nereye kadar cıkabileceğini gorduk. Yonetimimiz ile goruştum. Bir rapor hazırladım. Oncelik hangi mevkiiye transfer yapacağımızdı. İkinci transfer periyodu her zaman zordur. Mukaveleli futbolcuları almak işi zorlaştırıyor. En iyisini yapacağımızı soyleyebilirim. Takımımızın kesinlikle ofansif bolgesine guc katacağız. Yabancılar kontenjanı olduğunu goz onune getirmeliyiz. Turk futbolculara da bakıyoruz. Bizim scouting departmanımız transfer uzerine calışıyor. Kesinlikle takımı cok daha iyi bir duzeye cıkartmak icin calışıyoruz” dedi. BURSA COK ONEMLİ BİR KENT Bursa’nın Turkiye icin cok onemli bir kent olduğunu belirten Christoph Daum ozellikle Almanya’dan gelen roportajlarda Bursa kentinin Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olduğunn altını cizdiğini belirtti. Daum sozlerini şoyle surdurdu. “ Osmanlı’nın ilk başkenti İstanbul değildi. Bursa daha once başkentti. Tarihsel acıdan bunun ne kadar onemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Turkiye’nin ne kadar geliştiğini, Bursa’nın cok guzel bir stadyuma sahip olacağını, Turkiye’nin ekonomisinde ne kadar onemli bir noktada olduğunu surekli soyluyorum. İstanbul’u yeterince gorduk. Artık Bursa’dan bir şeyler gormek istiyoruz. Bursaspor sportif yonden buyuk başarıya ulaşırsa Bursa kentinin yatırımı artar. Bursapor’un Avrupa’da sportif yonden cok onemli bir noktaya gelebileceğine inanıyorum. Bu potansiyel var. Bursaspor’un başarısı kentte cok şey katar. Bu araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Bu sorumluluğun farkındayız. Neden Bursa’da geziyorum biliyor musunuz? İnsanlar bizleri gormek icin stadyuma geliyorlar. Bende onları gormek icin şehri geziyorum. Ben Bursa insanları ile paylaşım yapmak istiyorum. Benim icin onemli şeyler. Turkiye’de insanların bana olan yaklaşımlarına karşılık vermeye calışıyorum. Turkiye’de insanlar bana inanılmaz sevgi gosterilerinde bulunuyorlar. Turkiye’de cok dost kazandım” dedi. SİVASSPOR KARŞISINDA 3 PUAN ALACAĞIMIZI DUŞUNUYORUM Hafta sonu oynanacak olan Sivasspor macına hangi kadro ile cıkacağı sorusuna Daum, “Kadroda kimin bulunacağı performansı iyi olan futbolcu olacak. Her futbolcu icin gecerlidir. Serdar’ın sakatlığında cok ciddi bir durum yok. Sağlık ekibimiz buyuk bir ozveri ile calışıyorlar. Umuyoruz Sivasspor macına yetişebilir. Renato’nun yerine de İbrahim Ozturk oynar. Umarım daha fazla bir değişiklik olmaz. Sivasspor macına birkac gunumuz var. Antrenmanlarda izleyeceğim ve kadro icin kararımı vereceğim. Roberto Carlos’u gormek benim icin guzel olacak. Kendisi ile calışma fırsatım olmuştu. İyi bir takım kurdular. Kendisi de iyi calıştırıyor. Kesinlikle galip geleceğimizi duşunuyorum” dedi. Bursaspor.org
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Daum'dan Acıklamalar