Manisa’da ‘Oryantiring’ seferberliği
Futbol0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Manisa’da ‘Oryantiring’ seferberliği
-
05-10-2019, 04:05:31Manisa’da ‘Oryantiring’ seferberliği Akhisar Haber Ajansı AHA Oryantiring Manisa İl Temsilcisi Ozgur Morbel, Oryantirin’gin onumuzdeki birkac yıl icinde Manisa’yı Oryantiring şehri yapacağını ifade etti. Oryantiring sporunun ic ve dış spor turizmindeki etkilerini onemseyen yerel yonetimlerin spora destek veren yaklaşımları ile federasyon işbirliği yaparak atılımlar gercekleştiriyor. Oryantiring Manisa İl Temsilcisi Ozgur Morbel, oryantiringin onumuzdeki birkac yıl icinde Manisa’yı Oryantiring şehri yapacağını ifade etti. Oryantiring Federasyonu’nun Soma Kaymakamlığı, Soma Belediyesi, Soma Kızılay Şubesi, Celal Bayar Universitesi Meslek Yuksel Okulu ve Soma Sağlık Sosyal Eğitim Vakfı ile gectiğimiz hafta yaptığı protokolun hayata gecirilmeye başladığını belirten Morbel, 13 Mart Carşamba gunu Soma Kaymakamlığı, CBU Soma MYO ve Soma İlce Milli Eğitim Mudurluğu ile Oryantiring il temsilciliği arasında Eğitim protokolunun imzalanacağını soyledi. Morbel; “Bu protokol ile Soma ve cevre beldelerde bir taraftan alt yapı calışmaları yapılırken, diğer yandan ilk, orta, lise ve universite oğrencileri de oryantiring sporu eğitimi alıyor olacak. Oryantiring sporu eğitici eğitmenliği seminerleri de devam ediyor. Onumuzdeki gunlerde Soma, Kula ve Koprubaşı’nda eğitim seminerleri vereceğiz” dedi. Bir yandan da yarışma takvimine gore sporcuların yarışmaya hazırlandığını belirten Morbel, “Hafta sonu 17 Mart Pazar gunu Manisa oryantiring ekibi olarak, Karaağac’ta yapılacak olan şehitleri anma yarışmasına katılacağız. Yaklaşık 65 sporcu ve 10 antrenor, hakem olarak katılacağımız bu yarışmadan derece bekliyoruz”dedi. __________________