Calımbay'dan hakemlere sert mesaj
Futbol0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Calımbay'dan hakemlere sert mesaj
-
05-10-2019, 04:04:17Sivasspor Teknik direktoru Rıza Calımbay: ''Hakem hatalarına verecek puanlarımız kalmadı. Hepsini verdik. Bundan sonra onların hatalarıyla mac kaybetmek istemiyoruz'' Sivasspor Teknik Direktoru Rıza Calımbay, ''Hakem hatalarına verecek puanlarımız kalmadı. Hepsini verdik. Bundan sonra onların hatalarıyla mac kaybetmek istemiyoruz'' dedi. Calımbay, kulup tesislerinde duzenlediği basın toplantısında, hakem hatalarına değindi. Kırmızı-beyazlı takıma yapılmayan hicbir hata kalmadığını savunan Calımbay, ''En son Avrupa capında bircok mac yonetmiş deneyimli hakemimiz Fırat Aydınus ve yardımcıları cok buyuk hatalar yaparak bizi Akhisarspor macında cok mağdur duruma duşurduler. Butun hakemlerin aynı şeyleri yapmayacaklarına inanıyorum'' diye konuştu. Telafisi olmayan maclar oynayacaklarını dile getiren Calımbay, ''Hakem arkadaşlarımız daha dikkatli olacaklardır. Hala kesinlikle korkum var. Kesinlikle hakem hatalarından bir suru takımımız mağdur olacak. İnşallah, biz olmak istemiyoruz. Artık bıktık. Hakem hatalarına verecek puanlarımız kalmadı. Hepsini verdik. Bundan sonra onların hatalarıyla mac kaybetmek istemiyoruz. Daha dikkatli olmalarını bekliyoruz'' ifadelerini kullandı. Calımbay, teknik direktor olarak destek beklemediğini belirterek, şunları kaydetti: ''Benim tek istediğim şey bana destekten cok takımlarına destek cıksınlar. Takımlarının hakkını korusun, hakkını yedirmesinler. Herkesin bu takıma destek vermesi gerekiyor. Cunku ben antrenorluk hayatımda bu kadar mağdur edilen bir takım gormedim. Onun icin de burada herkesin bu takıma sahip cıkması lazım. Cunku biz cok buyuk haksızlığa uğruyoruz. Orneğin oynadığımız son 4 macın 3'unde de hakem hatalarına maruz kaldık. Biz de başkaları gibi sahalara gireriz. Başka şeyler de yaparız. Ama biz Sivasspor camiası olarak hicbir zaman efendiliğimizi bozmadık, saygınlığımızı da her zaman surdurduk. Onların da bize saygı duymaları gerekiyor. Herkesin Sivasspor camiasına sahip cıkması gerekiyor.'' "TEK DUŞUNCEMİZ GALİBİYET" Hafta sonu oynayacakları Orduspor macının kendileri icin cok onemli ve kritik olduğunu vurgulayan Calımbay, ''Bizim en buyuk gucumuz taraftarımız. Butun futbolcu arkadaşlarımız da onlardan aldığı gucle, inşallah bu onemli, kritik macı da gececeklerdir. Biz Sivasspor olarak cok onemli, cok zorlu maclar oynadık. Bunların hepsini de taraftarlarımızın sayesinde atlattık'' dedi. Maca takım olarak hazır olduklarını soyleyen Calımbay, ''Bu macı kazanmak icin sahada ne gerekirse yapacağız. Sadece tek isteğimiz taraftarımızın da bize sonuna kadar destek olması. İnşallah bu macı onların desteğiyle iyi bir şekilde bitireceğiz. Bizim tek duşuncemiz galibiyet. Onu da kazanmak icin elimizden gelen her şeyi yapacağız'' şeklinde konuştu. "BURASI BENİM EVİM" Sivaslı olan Rıza Calımbay, kırmızı-beyazlı ekipte antrenorluk yaparken bazı takımları geri cevirdiğini dile getirerek, şoyle devam etti: ''Bilhassa bu sene kac tane takımı geri cevirip geldim buraya. O takımların hicbirini de soylemeye gerek yok. Geri cevirdim derken burayı, Sivasspor'u yuz ustu bırakmamak icin. Taraftar desteğinden cok memnunum. Sivas halkına bu konuda cok teşekkur ediyorum. Biz buradayız, Sivaslıyız. Bizim buradaki her şeyimiz cok farklı. Buraya gelirken hedeflerimiz vardı. İlk hedefimiz bu takımı kurtarmaktı. Bu seneki hedefimiz Turkiye Kupası'nda cok iyi bir yere gelmek. Onu da yapacağız inşallah. İyi bir yere geldik, Turkiye'nin 4 takımından birisiyiz. En buyuk isteğimiz de final oynamak, inşallah finali de kazanmak.'' Sivasspor'da en buyuk destekcisinin taraftar ve kent halkı olduğunu belirten Calımbay, ''Sivas'ın toz toprak zamanını da biliriz. Toprak sahasını da biliriz, her şeyini biliriz. Onun icin Sivas benim icin farklı bir yer. Burada başarılı olduğumuz zaman en cok sevinen ben olurum. Kotu bir şey olduğunda da en cok uzulenlerin başında ben olurum. Burası benim evim. Bunu herkes boyle bilsin'' ifadelerini kullandı. İDMAN Basın toplantısının ardından kırmızı-beyazlı ekip, teknik direktor Calımbay yonetiminde yaptığı idmanla Orduspor macının hazırlıklarını surdurdu. Yağmur altında gercekleşen idmanda, ulkelerinin milli takımlarında bulunan Kamil Grosicki, Cihan Ozkara ve kaleci Milan Borjan ile sakatlığı devam eden Murat Akca yer almazken, Cherny takımdan ayrı calıştı. sporx.com __________________