''Futbolu bırakıyorum''
Futbol0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- ''Futbolu bırakıyorum''
-
05-10-2019, 04:03:56Bursaspor'un kaptanı Omer Erdoğan, futbolu sezon sonu bırakacağını acıklarken, 'Bursaspor'u anlatmaya sayfalar yetmez. 35 yaşındayım ve omrumun 5'te biri burada gecti. Şampiyonluk on planda yer alıyor. Ruya gibiydi' dedi. Bursaspor'un kaptanı Omer Erdoğan Tribune Sports Magazine dergisine onemli acıklamalarda bulundu. Bursaspor'da cok unutulmaz zamanlar gecirdiğini soyleyen kaptan Omer, "Bursaspor'u anlatmaya sayfalar yetmez. Beni bu takıma Raşit Cetiner getirdi. Engin İpekoglu, Bulent Korkmaz, Samet Aybaba, Guvenc Kurtar'dan sonra dolu dolu gecen Ertuğrul hocalı yıllar. Kısmet Hikmet hoca zamanında bırakmakmış. 'Bursaspor'dan bahset' dendiğinde ne diyeceğimi, neyi anlatacağımı elbette şaşırıyorum. 35 yaşındayım ve omrumun 5'de biri burada gecti. Cocuklarım burada doğdu. İyi ki de burada gecmiş. Elbette şampiyonluk on planda yer alıyor. Ruya gibiydi. O donem cok farklıydı. Gunler, haftalar ruya gibiydi. Şimdi o gunleri hatırladıkca gercekten herkesin yaşamasını dilediğim donemler olarak goruyorum" dedi. 'JUBİLE ŞIK BİR VEDADIR' "Bursaspor'un yeni stadı Timsah Arena'ya yetişemeyecek olmam beni uzuyor" diyen Omer Erdoğan, "Orada da oynamayı elbette cok isterdim. Eğer yonetim uygun gorurse jubilemi Timsah Arena'da yapmak istiyorum. Bu arada Turkiye'de jubile geleneğinin yavaş yavaş yok olduğunu uzulerek goruyorum. Jubile şık bir veda şeklidir ve hak eden futbolcu son kez formasını bu şıklıkla giymelidir" diye konuştu. 'FUTBOLU BIRAKIYORUM' Futbolu sezon sonu bırakacağını acıklayan Omer Erdoğan, "Futbolu sezon sonu bırakıyorum. Zor bir karar oldu ama gereken bu diye duşunuyorum. Nedeni de Turkiye'de belli bir andan sonra surekli yaş konusu on plana cıkıyor. Zanetti 38-39 yaşlarında banko oynayabiliyor ama orası Avrupa, futbola bakış acısı farklı. Ayrıca son donemde cok oynama şansı bulamıyorum. Bir noktadan sonra surekli oynamaya alışmış birinin kenarda kalması da zor oluyor" dedi. 'KENARDA KALINCA MUTSUZ OLUYORUM' Kenarda beklemenin kendisini mutsuz ettiğini ifade eden tecrubeli futbolcu, "Alışmışım her hafta o arenaya cıkmaya, eve, oynamış olmanın yorgunluğu ile gitmeye. Kenarda kalınca mutsuz oluyorum. Genc olsam sabretmek gerekir diye duşunurum ama yaş 35 olunca o teselli de olmuyor. Futbolcu icin en onemli olan mac oynamaktır. Tum bunları yan yana koyunca artık bırakma zamanı geldi diye hesapladım ve bunu acıkladım" diye konuştu. 'HEDEFİM COK İYİ BİR ANTRENOR OLMAK' Bırakma kararı sonrası arayan kulupler olduğunu belirten Omer, "Teklifler gel hem takıma ağabeylik yap, hem de zaman zaman oyna şeklindeydi. Hepsine cok teşekkur ettim. Bursaspor'a 2006'da geldim ve burayı cok sevdim. Bana da burada bırakmak yakışır. Hikmet hoca da aynı teklifte bulundu, ona da teşekkur ettim. Hedefim cok iyi bir antrenor olmak. Bursaspor'dan da başlayabilir elbette ama burada kulubun ne diyeceği cok onemli" dedi. 'ANADOLU'NUN EN BAŞARILISI' Kaptan Omer Bursaspor'un Anadolu'nun en başarılı kulubu olduğunu soyledi. Omer sozlerini şoyle surdurdu: "Bana gore Bursaspor İstanbul kuluplerini kenarda bırakırsak, artık Anadolu'nun en başarılı kulubudur. Şampiyonluk sonrasındaki surec, yonetim tarafından cok iyi yonetildi. Şampiyonlar Ligi ruyasıyla transferde buyuk ama ezbere harcamalar yapılabilirdi. Aksine akıllı bir surec yonetildi. Herkes parasını alırken kulubun borcu kalmadı. Şu an son derece sorunsuz, hedefini planlı buyutmuş bir kulup var artık. Bursaspor Anadolu'nun en istikrarlı camiasıdır." Teksas.org __________________