Cristobal Jorquera, Bursa Hakimiyet’e samimi acıklamalarda bulundu. Şilili futbolcu, “Askeri darbe’ lafını duyduğum an Turkiye’den kacmak istediğim doğru. Cunku ulkemde 18 yıl askeri darbe yaşamış biri olarak bunu duşunmem gayet normal karşılanmalı” dedi. Jorquera, “Gecen sezon kotu performans ortaya koymuş ve eleştiriler almış olabilirim. Bu sene cok daha iyi olmam gerektiğinin farkındayım. Ancak benim neler yaşamak zorunda kaldığımı, hangi duşuncelerle o maclara cıktığımı kimse bilmiyor” ifadelerini kullandı. Bursaspor’un Şilili futbolcusu Cristobal Jorquera, Bursa Hakimiyet’e ozel acıklamalar yaptı. Kampın yorucu ancak bir o kadar da verimli gectiğini soyleyen Jorquera, “Hicbir sorun yaşamıyoruz. Her şey guzel geciyor. Bu verimli calışmalarımızın karşılığını maclarda alacağız” dedi. Batalla’nın takıma katılmasıyla birlikte zorlu donemi geride bıraktığını soyleyen 28 yaşındaki futbolcu, “Gecen sezon benim icin cok zordu. Ozellikle ilk 6 ayı inanılmaz sıkıntılı gecti. Ama Pablo’nun gelişi ile benim icin her şey kolaylaşmaya başladı. Bakış acım değişti. Her şey guzelleşti. Onun burada olması benim icin cok iyi” dedi. ŞİLİ’DE DARBE 18 YIL SURDU Turkiye’deki darbe girişimi sonrası ulke basınına verdiği demecin detaylarını sorduğumuz Cristobal Jorquera şu cevabı verdi: “Acıkcası o gunden biraz daha sakin gorebiliyorum olayı. Demeclerim yanlış anlaşıldı. Turkiye’ye yanlış lanse edildi. Ben şoyle soyledim. Askeri darbe olduğunu oğrendiğim an Turkiye’den kacmak istedim. Bunun da anlayışla karşılanması gerekiyor. Biliyorsunuz ki ben Şililiyim. Benim ulkemde askeri darbe oldu (1973 General Pinochet darbesi) ve 18 yıl surdu. Dolayısıyla ben o lafı duyduğumda cekince gostermem normal karşılanmalı. O akşam cok kaygılandık ama ertesi gun normal hayata donduk. Şu an hicbir sorun yok.” BU SEZON FARKLI OLACAK Yeni sezondan beklentilerini de aktaran tecrubeli futbolcu şunları soyledi: “Takım olarak her zaman daha ileriye gitmek ve ligi ust sıralarda bitirmek istiyoruz. Bursaspor gibi tarihi olan bir takım her zaman bunu yapmalı. Bireysel olarak cok daha iyisini yapmak zorundayım. Biliyorum ki bazı yerlerden cok eleştiri aldım. Ama kimse gecen sezon benim başımdan gecen olayları bilmiyor. Neleri yaşamak zorunda kaldığımı bilmiyor. Hangi duşuncelerde sahaya cıktığımı bilmiyor. Fakat bu sezon gecen sezondan daha iyi olmak istiyorum.” GECEN SEZONDAN DAHA İYİYİM Gecen sezona gore kendisini cok daha iyi hissettiğini belirten Jorquera, “Hocamızın beni nerede oynatacağı cok onemli. Ben kendi hazırlıklarımı gecen sezondan daha iyi goruyorum. Mental acıdan da gecen sezondan daha iyiyim. Kişisel olarak yaşadığım bu değişiklikler, takıma nasıl etki sağlar goreceğim” dedi. Kendisinin şurada oynamak istiyorum gibi bir duşuncesi olmadığını soyleyen Şilili futbolcu, “Nerede oynadığımdan daha cok kendimi onemli hissetmem daha iyi. Takım icin en iyisini yapabilirim boylece. 8 numarada, 10 numarada veya acık oynamışım fark etmez. Hangi pozisyonda olursam olayım ozguvenim yerinde olsun bana yeter” ifadelerini kullandı. FARKLILIKLARA ADAPTE OLMALIYIZ Teknik direktor Ertuğrul Sağlam doneminde Bursaspor’a katılan 28 yaşındaki krampon, Sağlam ile mevcut teknik direktor Hamza Hamzaoğlu arasındaki farkı sorduğumuzda şu cevabı verdi: “Calıştığın hoca kim olursa olsun ondan oğreneceğin şeyler vardır. Ondan faydalanman gerekir. Her hocanın futbola bakışı ve insani ilişkileri farklıdır. Biz bu farklılıkları değerlendirmekten ote bu farklılıklara adapte olmak icin calışıyoruz.” MESAJIM YOK SAHADA KONUŞACAĞIM “Taraftara bir mesajın var mı?” sorusuna Cristobal Jorquera, “Mesajdan cok sahada konuşmak istiyorum. Gecen sezon benim icin farklı oldu. Ben her gittiğim kulupte taraftarla kaynaşmayı başarır ve sevgilerini hissederdim. Gecen sezon boyle olmadı. Ancak hicbir sorun yok. Umarım bu sezon her şey cok farklı olur. Mesaj vermekten cok sahada konuşmak istiyorum” cevabını verdi. Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Jorquera'dan darbe acıklaması