Bursaspor’un takım kaptanı Pablo Martin Batalla ile Bursa.com’un yaptığı bu roportaj cok konuşulacak. Bursaspor’un Avusturya kampını takip eden Bursa.com ekibinden Adnan Batır ve Muhammet ali Ozdemir taraftarların sorularını kaptana iletti. Samimi bir sohbet tadında gecen bu roportajı gelin hep beraber izleyelim. "Futbolda gol atmak kadar guzel bir şey yok. Gol atmak kadar guzel bir şey de gol attıktan sonra icinden nasıl geliyorsa, vucudun nasıl sana emrediyorsa o şekilde kutlamak. Bende attığım gollerden sonra spontane gelişen sevinclerden yapıyorum. O an icimden ne gelirse onu yapıyorum. Onceden planlanmış bir sevinc yapmak hoşuma gitmiyor" "Gunumuz şartlarında bu şampiyonluğun tekrar edilmesinin cok sor olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Cunku arada gecen zamanda maddi anlamdaki guc farkı cok acıldı. Ancak hayal kurmaya ve hayalimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Cunku buyuk hayaller kurmayanlar asla hayallerine kavuşamazlar" "Cin’e gittim farklı bir ulkeydi hem orayı tanıdım ve tecrube anlamında ceplerimi cok doldurdum. Oraya gitmeyi hayatımda hic duşunmemiştim. Ayrıldığım zaman ile geldiğim zaman arasında cok buyuk bir fark yok. O zaman calışanlardan buyuk oranda aynı isimler kulupte calışıyor. Kemik bir kadro olması cok guzel bir gelişme" "Bir daha ki Bursaspor’dan ayrılışım futbolu bırakma uzerine olacak. Futbolu bıraktığım icin gidiyor olacağım Bursaspor’dan planım bu şekilde. Belki Arjantin’de yaşadığım kasaba takımında oynamaya giderim. Ama dediğim gibi futbolda hızlıca değişimler oluyor. Onumuzdeki senenin sonunda belki de beni istemeyecekler. Her şey olabilir futbolda ancak dediğim gibi futbolu bırakacağım zaman ayrılacağım Bursaspor’dan" "Ben ulkemde Bursaspor taraftarını kendi taraftarı olduğum Belgrano Cordoba taraftarı ile ozdeşleştiriyorum. Belgrano taraftarı da takımına cok sağdıktır. Ben kendimi bildim bileli Belgrano Cordoba hic şampiyon olmadı. Ama stadı hep doludur. Taraftarı ateşlidir. Takımlarına karşı sadakatlerinden odun vermezler. Bursaspor taraftarı biraz farklı 2010 yılında takımlarında şampiyon yaptı. Ama bunun dışında mutlu veya mutsuz gunlerde de takımlarını yalnız bırakmıyorlar" "Ne kadar guzel bir goruntu, ne kadar harika gosterdiğiniz video buradaki insanları bana yaşattırdığı duyguları kelimelerle anlatmak gercekten cok zor. Zorlanıyorum, beceremiyorum. Ama kucuk cocukların benim adımı anması, tanıması sokakta benim adımla oynamaları cok mutlu ediyor" "İdari ve karar alıcı bir gorevde kendimi pek fazla duşunemiyorum. Ancak teknik ekip veya teknik direktorluk planlarım arasında var. Teknik direktorluk yapmaya başlarsam da Bursaspor’da calışma hem buyuk bir gurur hem de buyuk zevk olur. Biliyorum ki teknik adamlık cok zor ve kolay işler değil. Eğer bir gun yaparsam Bursaspor’da teknik adamlık yapmaktan buyuk onur duyarım" BATALLA DOVMESİ YAPTIRAN TARAFTARIMIZ VARDI. ONUNLA GORUŞME FIRSATIN OLDU MU? "İki kişinin bu dovmeyi yaptırdığını gordum birisi Mustafa Kemal Makinacı onunla goruşme fırsatı yakalamaya calıştım ancak şehir dışında olduğu icin goruşemedim. Bir arkadaşımız daha vardı yapa bana cok cılgınca geliyor" [IMG]http://www.bursa.com/uploads/s7/s7jpg-950909.jpg[/IMG ] "İvan Ergic ile Bursa’da goruşme fırsatı bulabildik. Ben Cin’e gittikten sonra ne o benim yanıma gelebildi nede ben bir şekilde gidebildim. Bursa’ya bir maca geldiğinde yanıma uğradı. Eşi ile beni ziyaret etti. Saha icindeki oyunculuğu hakkında bir şey diyemem herkes nasıl buyuk bir oyuncu olduğunu iyi biliyor. Saha dışında ise cok ozel adamlardan birisi olduğunu soyleyebilirim. Cok iyi bir arkadaşım ve dediğim gibi Bursa’da goruştum" "Yeni stadımız bir harika cok guzel gozukuyor. İcindeki tesisleri ile imkanları da daha iyiye gidecek diye duşunuyorum. Her gecen gun harika bir stadyuma donuşuyor. Fakat bunu soylemeliyim ki Ataturk Stadı’nın değeri benim icin daha buyuk orası harika yerdi. Guzel hatıralar biriktirdik orada ve cok ozel bir yerdi. Acısıyla, tatlısıyla orada mistik ve sihirli bir hava yarattık. Şimdi bize duşen gorev Timsah Arena’da da bu mistik havayı yakalayıp yenilmez bir armadaya donuşmek istiyoruz. İlk karşılaşmadan başlayarak bu havayı yakalayıp bu sihri yaratmalıyız" Adnan BATIR - Muhammet Ali OZDEMİR / Avusturya Windischgarsten