S Medya Spor Muduru Suha Gursoy'un koşe yazısıdır. Malatya macının sonucu ne olur bilinmez ama Bursaspor‘la ilgili bir gercek var o da Ali Ay yonetiminin net olarak ‘Bizden buraya kadar’ dediği… Yonetim Kurulu macın skoru ne olursa olsun kongreye gitmeyi kararlaştırdı… Karar onceki akşam gercekleştirilen yonetim kurulu toplantısında alındı… Toplantıya ilk gunden beri Ali Ay ve yakın cevresiyle yıldızı barışmayan birkac uye dışında hemen herkes katıldı… Takım ligde kalsa da bir alt lige duşse de Bursaspor onumuzdeki bir ay icinde kongreye gidecek… Kamuoyuna resmi duyuru Malatya macı biter bitmez yapılacak… Ali Ay tek bir şartla aday olacak. Eğer aday cıkmazsa, Ali Ay yoluna devam etme adına yeniden adaylığını acıklayacak… ‘Ben kendime bıraktı kactı’ dedirtmem ifadelerini kullandı toplantıda Ali Ay… Gelelim işin can sıkıcı gerceklerine… Erkan Korustan doneminde başlayan, Recep Bolukbaşı doneminde pik yapan, Ali Ay doneminde ise sınırları zorlayan kulubun borcu artık icinden cıkılacak gibi değil… Mali Genel Kurul‘da acıklanan 450 milyon TL’lik borcta bir artış/azalış oldu mu bilinmez ama bir ay sonra başkanlık koltuğuna oturacak kişinin kısa vadeli cari borcları kapatması icin en az 140 milyon TL’yi yanında bulundurması gerekiyor… Buna Ali Ay’ın alacağı olan miktar dahil değil… Ali Ay’ın Bursaspor‘dan devraldığı arsalar cıkarıldıktan sonra yaklaşık 125 milyon TL alacağı bulunuyor… Muthiş rakam… Peki, Ali Ay parasını nasıl geri alacak? İşte o da yeni başkanla kendi arasında yapacağı anlaşmada karara bağlanacak… Vade ne kadar olacak her iki taraf da kamuoyuna duyuracak… Goreve yeni gelecek yonetimin oncelikli olarak transfer tahtasını acması icin ihtiyac duyacağı rakam yaklaşık 6,5 milyon Euro… FIFA‘da bekleyen iki dosya icin de odenmesi gereken rakam yaklaşık 1 milyon Euro duzeyinde… İster inanın ister inanmayın 170 kişiden oluşan kulup personeli son maaşını Ocak 2019‘da aldı… Aylık personel giderinin de toplam 650 bin TL dolayında olduğu biliniyor… Eğer bayram oncesi personele bir odeme yapılmazsa goreve yeni gelecek yonetim 5 aylık personel maaşını (yaklaşık 3 milyon 250 bin TL) odemekle yukumlu olacak… Mevcut futbolcuların geriden gelen maaşları, piyasaya olan borclar, yeni oluşturulacak takımın transfer peşinatları derken toplam rakamın daha once de belirttiğim gibi yaklaşık 140 milyon TL olduğu bir gercek… Ve eğer takım kume duşerse kaybedilecek maddi gelirin de goz onunde bulundurulması lazım… Yani, başkanlık koltuğuna kim oturacaksa o gun Ozluce‘ye giderken bu tutarı cantasına koyması şart… Aksi takdirde kontağı ceviremez, tekerleği donduremez… İşin aslı, sportif acıdan iflas eden kulup ekonomik acıdan da tam anlamıyla tukenmiş durumda… Hacizlerin ardı arkası kesilmiyor… Tablo o kadar vahim ki evlere giden avukatlar bile oldu bu donemde… Olmaya da devam edecek… Mesela yediemine cekilen kulup otobusunde haciz icin Furkan Ozcal‘ın haricinde 8 alacaklı daha var sırada… Bu hafta icinde yeni haciz memurları bekleniyor Ozluce’ye… Televizyon, bilgisayar, masa, sandalye, yatak ne varsa gitme olasılığı yuksek… Bu kara tabloyu ben yazarken uzuluyorum ancak bunların hepsi gercek… Bursasporluyuz.org