Bursa Ataturk Stadı’nda oynamaktan, mac seyretmekten cok zevk alan bir futbolsever olarak, pek cok kişinin benimle bu duyguyu paylaştığını biliyorum. Sevgili Bursasporlular Merhaba, Sizlere bundan sonra zaman zaman .com.tr’den yazarak, bizleri ilgilendiren konularda goruş ve fikirlerimi sunacağım. Bunun icin nasıl bir surec işlenerek takımımızın yeni stadında oynamaya başlayacağını merak etmemden dolayı, ilk yazımda bu konuya değinmek istedim. Bursa Ataturk Stadı’nda oynamaktan, mac seyretmekten cok zevk alan bir futbolsever olarak, pek cok kişinin benimle bu duyguyu paylaştığını biliyorum. Yeni stada geciş bizler acısından zor olsa da, Bursaspor acısından zorunluluk diye duşunuyorum. Yeni stat demek daha cok taraftar, daha buyuk butceler, dolayısıyla yeni buyuk başarılar demektir. Yeni statların yapımını genellikle TOKİ ustlenirken, Bursa’da Buyukşehir Belediyesi bu işi kendi arzusu ile yapma gayretine girmiş, inşasını uzerine almıştır. Umarım en kısa surede de bitirerek tum gelirleri ile birlikte Bursaspor’a devredecektir. Tabii bu bizim temennimizdir. Buyukşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’nin uzun zamandan beri sergilediği tavır ve son soylemleri, yeni stat gelirlerinin Bursaspor’a tumuyle bırakılmayacağı, sayın başkanının uygun gorduğu kadarının kullandırılabileceği yonundedir. Burada bizleri rahatsız eden, uygun gormediği kısımların nereye kullanılacağıdır. Unutulmamalıdır ki, o stattan gelen her gelir Bursaspor olduğu icin gelmektedir. Bursaspor orada var olduğu surece gelir de olur. Bursaspor’un oynamadığı stadın hic bir anlamı yoktur. Ustelik Bursaspor icin yeni stattan kazanılacak gelir cok şey ifade etmektedir. Maddi yonden guclenme, borcsuzluğa karşı atılan en buyuk adım demektir. Bunun Bursaspor’un elinden alınması, alınmasına goz yumulması şehrin en onemli markası olan Bursaspor’a karşı yapılan bir ihanet olacaktır. Kelime oyunları ile bu olay geciştirilmemelidir. Acık ve net olarak tum gelirlerin Bursaspor’a bırakılacağı, bu işin pazarlamasının da tamamen Bursaspor tarafından yapılacağı ifade edilmelidir. Kuluplerin cok yakın zamanda UEFA kriterlerine uymak zorunda kalacağı şu gunlerde, mali disiplinin cok onemli olduğu, bu disipline uymayanların puan silmeden kume duşurulmeye kadar ağır cezalara maruz kalacağı herkesin bilmesi gereken gerceklerdir. Ben Bursaspor camiasına “Stadımızı keşke TOKİ yapsaydı…” sozunu sayın Recep Altepe’nin soyletmeyeceğine inanıyorum. Sayın Altepe, Bursaspor’un geleceği icin lutfen stadımızın gelirlerinin tumunu Bursaspor’a bırakınız. Selam ve sevgilerimle, Suha Sidal