2.Başkan Osman Celik, Başbakan Erdoğan ve Buyukşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin arasında gecen goruşmelerin ardından stat yapımında Avrupa’nın onde gelen firmaların Bursaspor’a teklifte bulunduğunu acıkladı. İlk defa Gazete Avrupa’nın gundeme getirdiği Stat Projesi’nde surpriz gelişme yaşandı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın “Bu stat Bursa’nın hakkı” diyerek onay verdiği projeye (TimsahArena) Avrupa’nın onde gelen firmaları teklifte bulundu. Osman Celik “Avrupalı firmalar Bursa’ya stat yapılacağını oğrenmişler. Bizi arayıp devreye girmek istiyorlar. Bursa tanınan, bilinen, potansiyeli olan bir kent… Hukumette yeni stadyum icin destek veriyor. Sanıyorum onlar stadyumu şehrin doğusuna duşunuyorlar. Doğu tarafının biraz daha hareketlenmesi icin. Bence en iyi yer Ozluce dolayları. Urunlu de uygun. Orası da neden olmasın” diye konuştu. ONCELİK STAT YERİNDE Stat Projesi’nde yer konusunun net kazanır kazanmaz Avrupalı firmalarla goruşmeye başlayacaklarını soyleyen Celik, “Firma yetkililerini Bursa’ya davet etmeyi duşunuyoruz. Daha sonra da yaptıkları statları yerinde gorup incelemek istiyoruz. Avrupa standartlarında bir stat, yani Bursa’nın ve Turkiye’nin gurur duyacağı bir stat yapmak istiyoruz” diye konuştu. BENİM KADAR KONUŞAN YOK Cok konuştuğu icin bazı cevrelerin eleştiri oklarına hedef olduğunu belirten Celik, “Benim reklama ihtiyacım yok. Ben Bursa’da 20 yıldır tanınıyorum. Ailem de tanınıyor. Acıklamalarım eleştiriliyor ama acıklama yapmazsak bu sefer de ‘Yonetim şeffaf değil’ deniliyor. Ben Bursaspor’un tum sorunlarını ve yaşanan olayları herkesin bilmesi icin kamuoyuna anlatıyorum. Bunda bir yanlışlık yok. Gizli kapılar ardında dumen cevirmiyoruz” şeklinde konuştu. MERİNOS ARTIK YUK DEĞİL Bursaspor’a Merinos’un yıllardır yuk olduğunu, kulfet olduğunu ifade eden Osman Celik “İlk kez benim başkanlığım doneminde Merinos kulfet olmaktan cıktı. Merinos’un butcesi 600-700 milyar. Bu yıl sadece 30 milyar para aldık Bursaspor’dan. Onu da geri gondereceğim. Merinos’u kendi imkanlarımla finanse ediyorum. Altyapımız sağlam. 8-9 futbolcuya imza attırdık. Onlar bu kulubun geleceği. Cok paramız olsa da Roberto Carlos gibi transfer yapmayacağız. Bu kulubu bizim alt yapımız taşıyacak” dedi. AFRİKA TAKİP ALTINDA Gelecek sene icin futbolcuların izlendiğini soyleyen Celik “Bursaspor’a uzun yıllar hizmet eden Beyhan ve Tunahan Afrika’ya gidip futbolcuları izleyecekler. Fakir ulkelerde elinden tutulacak cok yetenekli futbolcular var. Oralarda bir pilot takımımız dahi neden olmasın? Bizim Mbesuma da Afrika’dan cıkmış en yetenekli oyunculardan. Sadece kilo sorunu var. Yemek yemeyi cok seviyor. Onu karşıma aldım. Cok yetenekli bir oyuncu olduğunu, Bursa’nın onu izlemek istediğini ama 10 kilo fazlasının bulunduğunu soyledim. Caba sarf etmesi gerektiğini ifade ettim. Şimdi 4 kilo vermiş. Antrenmanlarda gayretliymiş. Hocası da memnun. İnşallah ondan faydalanacağız” diye konuştu. YONETİM BORCUNDAN SORUMLU OLSUN Bursaspor’a mali yardım kampanyasıyla borcların sıfırlanacağını hatırlatan 2. Başkan Osman Celik “Asıl onemlisi borcların sıfırlandığı tarihten sonrası. O zaman biz yonetim olarak zora giriyoruz aslında. Borclar sıfırlandıktan sonra tekrar borc olursa biz Bursaspor’u iyi yonetememişiz demektir. O yuzden kampanya bizim diken ustunde olmamıza yol actı. Bence borclar sıfırlandıktan sonra her gelen yonetim kendi donemindeki borctan sorumlu tutulsun. 1 milyon YTL mi devraldın? 1 milyon 100 bin YTL olursa 100 bin YTL fark yonetime ait olsun. Bursaspor’u yonetenler o zaman her adımını dikkatli atar. Kısacası borcu yapan borctan sorumlu tutulsun. En guzeli bu. Hatta kanuniyse bunu tuzuğumuze de ilave edelim. Başa gelecek herkes bu kuralı bilsin” şeklinde konuştu. BORCA İNANAMADIM Bundan onceki yonetimlerin hepsine buyuk saygısı olduğunu ifade eden Celik, “Goreve ilk geldiğimde mali tabloyu inceledim. Ancak bu borcun nasıl yapıldığını bir turlu anlayamadım. Ne şampiyonluğa oynadık, ne de bir İntertoto zaferi yaşadık. Dişe dokunur hic bir şey yok ama arkada borc dağ gibi. Ali Karasu doneminde, o kavgalı ortamda bile biz 22 milyon YTL gelir elde etmişiz. İddaa, toto, naklen yayın, reklam ve diğer gelirlerimiz 22 milyon YTL’ye ulaşmış. Bakıyorum borc da o kadar. Bu borcun varlığına inanamıyorum. Hicbir başarıya imza atmadan boyle bir borc nasıl olabilir” sozleriyle şaşkınlığını dile getirdi. BTSO İCİN FORMUL Bursa Ticaret Sanayi Odası’nın onunde mali yardım yapmasına engel teşkil eden kanunların bulunduğunu belirten Osman Celik “Kanunen kasalarından 1 lira dahi cıkartamıyorlar. Ancak bunun da bir formulu bulunuyor. BTSO’nun katkısı aylardan beri konuşuluyor, goruşuluyor. Bu yeni bir şey değil. Bursaspor’u nasıl kurtarırız diye surekli calışma halindeyiz. Benim gundemim Bursaspor. Bakan Faruk Celik de birkac haftadır Bursa’ya gelemiyordu. Bu hafta sonu gelecek ve calışmalarına devam edecek” diye konuştu. OYUNCULARIMIZDAN MEMNUNUZ Son olarak ic transfer konusuna değinen Celik sozlerini şoyle noktaladı: “Sinan bizim kardeşimiz. Egemen, Omer Erdoğan ve Yavuz’un da sozleşmeleri bitiyor. Genclerden yana bir sıkıntımız yok. 2011’e kadar mukaveleleri devam ediyor. Kimseyi bırakmak istemiyoruz. Tum oyuncularımızdan memnunuz. Kimin mukavelesi bitiyorsa onunla oturup konuşacağız. Ama zamanı gelince. Takım ici rekabet ortamını oluşturmak icin de kimseyi bırakmayı istemiyoruz.” __________________