Bursaspor Kulubunun mevcut yonetiminin, Recep Bolukbaşı başkanlığındaki eski yonetim kuruluyla ilgili yaptığı suc duyurusuna verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararına yonelik itirazının reddedildiği bildirildi. Bir onceki yonetim kurulunda Hukuktan Sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi olarak gorev yapan avukat Konuralp Yeşil, yaptığı acıklamada, kulubun 19 Ocak'ta gercekleştirilen genel kurulunda ibra edilmeme kararının ardından goreve secilen Ali Ay başkanlığındaki yonetim kurulunun bir onceki donemi iki ozel denetim firmasına incelettiğini hatırlattı. Firmaların yaptığı incelemelerin ardından yonetim kurulunun raporlardaki menfi unsurlarla ilgili "zimmet, gorevi kotuye kullanma, sahte evrak ve mal edinme'' iddialarıyla Bursa Cumhuriyet Başsavcığına suc duyurusunda bulunduğunu anlatan Yeşil, "Bunun doğrultusunda bizim ifadelerimiz alındı. İncelemeler soruşturma olarak yapıldı. Bursa Cumhuriyet Savcılığı ittifakla kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi." dedi. - "Her turlu iddia incelendi" Konuralp Yeşil, buna ilişkin karara Bursaspor Kulubu tarafından itiraz edilmesi uzerine 5. Sulh Ceza Mahkemesinin bu itiraz konusunda kapsamlı bilirkişi raporu alınmasına karar verdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Boyle olunca Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafsız başka bir şehre alınmasını kararlaştırarak dosyayı Ankara'ya gonderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan ve icinde spor hukukcusu, ceza hukukcusu ve Sayıştay denetcisinin bulunduğu heyet bir rapor hazırladı. Bu raporun hazırlanması 6 ay kadar surdu. Bu rapor sonucunda bize yoneltilen suclamalarla ilgili iddiaların doğru olmadığı, herhangi bir yonetici arkadaşımızın zimmet olarak bir mal varlığı edinmediği, gorevini kotuye kullanmadığı, herhangi bir sahtecilik olmadığı hususlarında tespitler yapıldı. Bunun haricinde kriminal inceleme unitesinde gereklilik incelemesi de yapıldı. Her turlu iddialar incelendi ve sonucta yapılan tum işlemlerin spor etiğine uygun olduğuna ve bir suc oluşmadığına ilişkin bir rapor verildi." - "Biz hesabımızı verdik" Bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun daha sonra yeniden Bursa'ya gonderildiğini aktaran Yeşil, şoyle devam etti: "5. Sulh Ceza Mahkemesi kapatıldığı icin aynı mahkeme 2. Sulh Ceza Mahkemesine devrolduğundan hakim kovuşturmaya yer olmadığına dair yapılan itirazı reddetti. Bu surec mahkeme aşamasına dahil getirilmesine gerek gorulmeden sonuclanmış oldu. Bu durumda 'Bize hesap verecekler.' diyen kişilere yonelik biz hesabımızı verdik. Hatta kendimizi de ihbar ettik. İbra olmama davası hala devam ediyor. Biz hesabımızı vermiş bulunuyoruz bu durumda. Bu surecte asılsız iddialarda bulunan kişiler hakkında hukuki olarak hesap vermeleri icin gerekli işlemleri de yapacağız. " Konuralp Yeşil, yonetim kurulu olarak genel kurulda ibra edilmemeleri kararıyla ilgili Bursa Asliye Hukuk Mahkemeleri nezdinde iptal davası actıklarını, bunun hala devam ettiğini, dosyanın şu an bilirkişi heyeti incelemesinde olduğunu belirtti. - İtiraz sureci Ali Ay başkanlığındaki Bursaspor Kulubu Yonetim Kurulu, 19 Ocak'taki olağanustu kongrede, genel kurul uyelerinin yonetim ve denetim kurulu raporlarını ibra etmemesiyle başlayan surecin ardından iki ayrı bağımsız denetim şirketi tarafından yurutulen incelemeler sonucunda oluşturulan raporlar doğrultusunda hazırladığı suc duyurusu dilekcesini, avukatları aracılığıyla 11 Mayıs'ta Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etmişti. Yaklaşık 6 aydır Memur Sucları Savcılığı tarafından yurutulen ve eski kulup başkanı Recep Bolukbaşı dahil 22 kişinin ifadelerine başvurulan soruşturmada takipsizlik kararı alınmıştı. Bursaspor Kulubu, daha sonra takipsizlik kararına da itirazda bulunmuştu. Huseyin Yeşilkavak / AA