Tecrubeli file bekcisi Sebastien Frey, takımının son haftalarındaki cıkışından cok mutlu olduğunu ve bu durumun hem kendisi hem de defans acısından onemli olduğunu soyledi. Tek hedeflerinin Avrupa olduğunu vurgulayan Frey, Bursaspor'u secerek isabetli karar aldığını, Budist, farklı kultur ve dinleri oğrenmeye acık olduğunu anlattı. DHA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Frey, 4 mactan bu yana gol yemediklerini, bunun kendisi, defans ve takıma guven gelmesi acısından cok onemli olduğunu vurguladı. Kaleci Sebastien Frey, "Sezona istediğimiz gibi başlayamadık. Bu takımın kalitesiyle alakalı değil. Adaptasyon sureci vardı. Bunun icin biraz kotu başladık ama sonra toparladık. Takım halinde iyi calışıyoruz. Sadece defansif anlamda değil tum takım iyi calışıyor. Bu bizim icin iyi bir durum" diye konuştu. "TEK HEDEF AVRUPA" Frey, sezon sonunda Avrupa kupalarına gidebilmeyi hedeflediklerini Konyaspor macında iyi oynamamalarına rağmen 3 puanı almalarının cok onemli olduğunu vurguladı. Cumartesi gunu Bursa'da oynanacak Fenerbahce karşılaşmasına da değinen tecrubeli kaleci, şoyle dedi: "Onumuzdeki Fenerbahce macı izim icin iyi bir test olacak. Fenerbahce; Turkiye'deki en iyi takım gorunuyor ve liderler. Ama 'Timsahların evine' gelecekler. Fenerbahce buradan puan almak istiyorsa cok fazla savaşması gerekecek. Evimizde oynuyoruz. Taraftarımızdan daha fazla ve daha ozel desteğe ihtiyacımız var. Cok iyi bir mac olacak" diye konuştu. "TECRUBELERİMİ GENCLERE AKTARIYORUM" Frey, Bursaspor'un cok genc oyunculardan oluştuğunu, deneyimlerini arkadaşlarına aktararak onlara yardım etmek istediğini bildirirken, "Sadece saha icinde değil saha dışında da gercek bir futbolcunun nasıl davranması gerektiğini genclere gostermek istiyorum. Ben bunları diğer kuluplerde yaşadım. Tecrube kazandım. Onlarla konuşuyorum. Hepsini cok seviyorum. Onlara ne yapmaları gerektiğini anlatıyorum. Bununla ilgili olarak tesislerimizde bilardo, masa tenisi gibi oyuncuları bir araya getirecek aktiviteler gercekleştirdik. Bunun dışında yemekler duzenleniyor. Buyuk bir aile olduğumuzu duşunuyorum. Bu yuzden de bu tur şeylere acığım" diye konuştu. "İYİ Kİ BURSASPOR'U SECMİŞİM. Bursaspor'u neden tercih ettiğini anlatan Fransız kaleci, şoyle dedi: "En buyuk sebep Bursaspor beni cok iyi ikna etti. Başkan ve yoneticilerle transferim oncesinde konuşmalarımda, projeler ve takımın yapısı beni cok etkiledi. En buyuk neden bu diyebilirim. İtalya'da gecirdiğim uzun yıllardan sonra kariyerim icin yeni bir macera, değişiklik istiyordum. Farklı kulturu, farklı dini, farklı ulkeyi tanımak buyuk etkendi. Şu ana kadar yaptığım secimden cok mutluyum. Bursaspor'u iyi ki secmişim.Buraya gelmeden once 3 İtalya'dan farklı takım, Avrupa'dan da 3 farklı takım beni istedi. Gelmeden Genoa'da da iyi şartlar altında oynuyordum. 3 yılın sonunda baktım ve değişik futbol kulturu gormek istedim. Genoa'da herhangi bir başarı kazanabileceğimi duşunmuyordum. Başarılar yaşayabileceğim, hedefleri olan bir takıma gelmek istedim. Bu yuzden Bursaspor'a geldim." "KENDİMİ DEĞERLENDİRECEĞİM" Frey, Bursaspor ile 3 yıllık anlaşması bulunduğunu, sozleşmesi bittiğinde 36 yaşında olacağını hatırlatarak, 2016'da kendisini fiziksel ve mental acıdan tekrar değerlendireceğini anlattı. Sebastien Frey, "Daha onceki yıllarda iki dizimden de iki buyuk sakatlık gecirdim. Yaşım gectiğinde fiziğimi nasıl etkileyecek bunu da gormek istiyorum. Devam edip etmeyeceğime bu şekilde karar vereceğim" dedi. "KALECİLER YALNIZDIR" Kalecilerin sahada yalnız olduklarını hatırlatan Frey, "Tum takım gol attığında herkes seviniyor biz kendimiz tek başımıza seviniyoruz. Futbolun doğası bu. Kaleciler yalnız adamlardır" dedi. Neden kaleciliği tercih ettiğinden bahseden ve once esprili bir dille, "Koşmayı sevmiyorum" diyen Frey şoyle devam etti: "Spora başlarken iki secimim vardı. Ya tenisci ya futbolcu olacaktım. Futbolu sectim. Kaleciler daha farklıydı. Eldivenleri formaları farklıydı. Bu yuzden kaleciliği sectim. Futbolcu olmasaydım ne olurdum bilmiyorum. Bilmek de istemiyorum acıkcası. Kendimi cok şanslı istiyorum. Şu an dunyanın en iyi işini yapıyorum. İstediğim bir işi yapıyorum. Her zaman sporun icinde olmayı istemiştim. Cok mutluyum." "BAGGIO TAVSİYELERDE BULUNMUŞTU" Budist olduğunu, farklı kultur ve dinleri oğrenmeye acık olduğunu ifade eden Frey, Budizm'i neden tercih ettiğini anlattı. Inter'de forma giydikleri donemde Baggio'dan etkilenen ve Budist olmaya karar veren Fransız kaleci, şoyle devam etti: "Budistim. Ama farklı kultur ve dinleri oğrenmeye cok acık bir insanım. Roberto Baggio ile İnter'de beraber oynuyorduk. Dizimden ilk buyuk sakatlığımı gecirdiğimde 25 yaşımdaydım. Bir doktor kariyerimin bittiğini soyledi. Bu benim icin şok oldu. Bunu kabullenmek istemedim. Kariyerimi sonlandırmak istemiyordum. Aynı tarz durumu Baggio'nun da yaşadığını biliyordum. Onu aradım ve konuştuk. Bana tavsiyelerde bulundu. Tavsiyeleri işe yaradı. Buna uydum. Sakatlığımı atlattım ve kariyerime devam ettim. Vizyonum değişti. Bakış acım değişti. Budizm'i iyi ki secmişim." "BENİ İLK TAFFAREL ARADI" Turkiye'de, daha once hem karşılıklı olarak hem de birlikte forma giydiği futbolcular olduğunu soyleyen Sebastien Frey, "Bu isimlerden biri Cláudio Taffarel. İmza attığımda beni ilk arayan isim o oldu. Fiorentina'da Melo ile oynadık. İyi arkadaşım. Malouda Fransa milli takımdan arkadaşım. Sivasspor'da forma giyen Da Costa ile Fiorentina ile beraber oynadık. Muslera'ya karşı cok mac oynadım İtalya'da. Beşiktaş'ta oynayan Julien Escudé ile beraber buyuduk. Kariyerim boyunca hep beraberdik. Farklı milli takım yaş kategorilerinde oynadık" diye konuştu. "HAKAN ŞUKUR'LE OYNADIM" İtalya'da onemli takımlarda oynadığını ve onemli oyuncularla tanıştığını belirten başarılı kaleci, "İtalya'da kariyerimin en buyuk parcasını gecirdim. Seri A dunyada en iyi lig kabul ediliyordu. Daha sonra duşuş oldu. İtalyan futbolunu cok iyi biliyorum. Benim icin cok onemli yıllardı. Cok şanslıydım. Her zaman en iyi oyuncularla oynadım. İnter'de dunyanın en iyi futbolcusuyla oynadım. Bu da Ronaldo. Her acıdan gorduğum en iyi futbolcu. Şu an kendisiyle kontağı kopardık cunku Brezilya'da cok yoğun. Dunya kupası ile ilgili turnuvayı tanıtıyor. Ona saygı duyuyorum. Cok şanslı olduğum yerlerden biri de Hakan Şukur'le İnter'de oynadım. Donemin en iyi Turk futbolcusuyudu. Cok iyi bir insan. Kendisini televizyonda goruyorum. Milletvekili olduğunu da biliyorum. Kendisini de tebrik etmek istiyorum" dedi. SEVGİLİSİ: 1 YILDIR BİRLİKTEYİZ Sebastian Frey'in 1 yıldan bu yana birlikte yaşadığı sevgilisi Ines Zaim de erkek arkadaşının cok iyi bir insan ve en iyi kalecilerden biri olduğunu soyledi. Zaim şoyle konuştu: "Frey ile 1 yıldır beraberiz. Monte Carlo'da bir restoranda tanıştık. Frey Zor biri değil. Cok iyi bir insan. Maclarının hepsini izliyorum. Fenerbahce macında da tribunde olacağım. Bursa'ya alıştım. Cok modern bir şehir. Burada yaşamak benim icin kolay oluyor. Cunku Musluman bir ailenin kızıyım. Ailem de muslumanların nasıl bir yaşam tarzı olduğunu biliyordu." "Evlenmeyi duşunuyor musunuz?" sorusuna ise Frey, "Daha once evliydim ve boşandım. Evlilikle alakalı pek iyi anılarım yok. Şimdi birliktelik icin daha farklı bakış acısına sahibim. Onemli olan insanların birbirini sevmesi. Evlilik bence daha sonra geliyor. Karşılıklı sevgi ve saygı cok daha onemli. Ines ile cok iyi bir birlikteliğimiz var" diye konuştu. Kaynak:Emre Koşak/DHA
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Tek Hedef Avrupa!..