Konya iyi gunler icin inanclı! Konyaspor Başkanı Mustafa Yayla, ''Yiğit duştuğu yerden kalkar. Unal hocanın takımı daha iyi yerlere getireceğine inanıyoruz'' diye konuşurken, teknik direktor Unal Karaman da ''Yonetim, taraftar ve oyuncusuyla elimizi taşın altına koyup takımı daha iyi yerlere getirmemiz lazım'' dedi. Mustafa Yayla, Tevfik Lav Tesisleri'nde teknik direktor Unal Karaman ile birlikte duzenlediği basın toplantısında, takımdaki birlik ve beraberliği bozmaya kimsenin hakkının olmadığını soyledi. Unal Karaman ile takımı daha iyi yerlere getirmek icin anlaştıklarını, ona guvendiklerini dile getiren Yayla, ''Kim Konyasporlu olduğunu iddia ediyorsa bilsin ki Unal Karaman ondan daha cok Konyasporlu'dur. Yiğit duştuğu yerden kalkar. Unal hocanın da takımı daha iyi yerlere getireceğine inanıyoruz. Artık gecmişi konuşmak fayda getirmez. Onumuze bakıyoruz. Konyaspor arzu ettiğimiz yerde ligi bitirecektir. Bundan kimsenin şuphesi olmasın. Yeter ki birlik ve beraberlik olsun'' diye konuştu. Daha sonra soz alan teknik direktor Unal Karaman ise Konyaspor'a geldiğinde maddi ve manevi acıdan hicbir kaybının olmadığını, ancak Konyaspor icin sorumluluk alması gerektiğini duşunerek goreve başladığını soyledi. Turkcell Super Lig'de ilk yarıyı 25 puanla bitirerek buyuk bir başarıya imza attıklarını, ancak bu başarıyı hicbir zaman kendine mal etmediğini anlatan Karaman, şunları kaydetti: ''Ben hicbir zaman 'ben yaptım' demedim. Bu başarı taraftarından oyuncusuna, yonetimine kadar herkesin başarısıdır dedik. İkinci yarıya 5 mağlubiyetle başladık. Tamam, bu maclarda farklı kadrolarla cıkabilirdik, daha fazla calışabilirdik, daha farklı olabilirdi. Ama sonucta kaybedilen 5 mac var. Adını ne koyarsanız koyun bu puan kayıplarının sahibi ve nedeni benim. Ama ben Konyaspor icin ter dokuyorum. Başarı ve başarısızlık Konyaspor'undur. Bizler onun hizmetcisiyiz.'' Konyaspor'da iyi bir kadro kurduklarını, bu takımın daha iyi yerlere gelebileceğini dile getiren Karaman, artık her şeyin geride kaldığını, geleceğe baktıklarını soyledi. İkinci yarıda talihsiz bir fiksturlerinin olduğunu, bu nedenle şanssız mağlubiyetler aldıklarını dile getiren Karaman, şoyle devam etti: ''Bunları mazeret icin soylemiyorum. Ama bunu sadece bana ve Konyaspor'a mal etmek doğru değil. Yonetim, taraftar ve oyuncusuyla hep beraber elimizi taşın altına koyup bu takımı daha iyi yerlere getirmemiz lazım. Biz bunları da aşarız ama bu noktada birlik ve beraberliğimizin bozulduğunu, samimiyetsizliğin başladığını sezersem cok sert set koyarım. Konyaspor'u en iyi yerlere cıkarabilmek icin herkesin uzerine duşen sorumluluğu alması lazım. Biz kendi adımıza uzerimize duşen sorumluluğu yerine getirip, daha cok calışarak takımı daha iyi yerlere getireceğiz.'' Karaman, ''Medyaya veya bir başkasına bir kırgınlığınız mı var? Neden samimiyetsizliği sezersem cok sert setler koyarım şeklinde konuşuyorsunuz'' şeklindeki bir soru uzerine, Konya'da, takımın kotu gidişiyle ilgili bir kırgınlık hissettiğini soyledi. Şehirde takımın duşeceğiyle ilgili olumsuz elektrikler, panikler sezdiğini dile getiren Karaman, şoyle konuştu: ''Unal Karaman ile bu takım duşmeyecek. Bizim inancımız tam. Bunu herkes bilsin. Bu takım daha iyi yerlere gelecek. Bunu yapamayacağımı bilsem zaten ben kendim bunu ifade eder, 'yapamayacağım' deyip takımı bırakırım. Ama şehirde takımın kotu gidişiyle ilgili bir kırgınlık, endişe, panik ve korku havası seziyorum. Kimse bu korkulara kapılmasın. Ben ekibime guveniyorum. Bu takım daha iyi yerlere gelecek. Bizde korku ve endişe yok. Yeter ki bizi sevenler, bizlere inansınlar, seslerini daha cok duyursunlar, bizlere destek vermeye devam etsinler.'' __________________