Gectiğimiz gunlerde Bursaspor'dan Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Wahda'ya transfer olan Macar yıldız Balasz Dzsudzsak, transfer sureci hakkında merak edilenleri ulkesinin spor gazetesi Nemzetisport'a anlattı. Pazartesi oğleden sonra Abu Dhabi'ye gittiğini ve salı gunu sağlık kontrollerinden sonra 2 yıllık sozleşme imzalayacağını belirten Dzsudzsak, ''Birleşik Arap Emirlikleri Macarların dunya uzerindeki en favori ulkelerinden biri. Ek olarak ben orada bulunduğum icin para alacağım... Kariyerime Al Wahda'da devam edeceğim icin mutluyum. Turkiye'deki kariyerimi sonlandırmam cok kolay olmadı.'', dedi. - Bursaspor'da gecen bir yıla baktığında ne duşunuyorsun ? - Belirsiz hisler ve duşunceler donuyor kafamda. İlk geldiğimde her şey olağanustuydu. Beni muhteşem bir senenin beklediğini duşunuyordum. Ne yazık ki yanılmışım. Kısa zamanda her şey farklı bir mentaliteye donuştu. Cok karışık bir donemdi. Gercek şu ki, Bursa'da beklediğim seviyeye cıkamadım. Bursa'da iyiyi ve kotuyu bir arada yaşadım ve sonuc olarak yollarımızı ayırdık. - Uzun zamandır Almanya'nın bir sonraki durağın olacağını duşunuyorduk ? Al Wahda'ya gitmenin ardında yatan sebep ne ? - Hayır. Bu surede gercekten neler yaşandığını anlatmak istiyorum. Al Wahda Avrupa Şampiyonası başlamadan once bir teklifle geldi. Al Wahda'nın teknik direktoru Javier Aguirre, beni takımda gormeyi cok istediğini belirtti. Teklif gercekten muhteşemdi. Ancak ilk başta reddettim. Başarılı bir Avrupa Şampiyona'sından sonra Bundesliga'da devam edebileceğimi duşunuyordum. Hedefimde Almanya'da oynamak vardı. Fransa'da iyi işler yapıp, teklifleri arttırmak istiyordum. Telefomlarımın calması icin sadece iki haftamın olduğunu duşunuyordum. Sonuc olarak cok guzel bir şampiyona gecirdik. Herkesin soylediği ve benim duşunduğum bircok teklifin geleceği yonundeydi. Fakat gelmedi. Nerdeyse hicbir teklif gelmedi. Hic... - Bunun nedenini neye bağlıyorsun ? - Uzun bir zaman bir acıklama aradım ama bulamadım. Takımdaki hic kimse iyi teklifler almadı. Bunun nedeni oyuncuların, menajerlerin, Macar futbolunun bir hatası olabilir bilmiyorum. Gectiğimiz cumartesinden carşambaya kadar Alman kulupleri ile goruştuk. Hertha Berlin'in benim bonservisimi odeyemeyeciğini biliyordum. Schalke ve Leverkusen bir teklif ile geldi ancak onlarda olmadı. Carşamba gecesine kadar Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımı duşunuyordum ancak anlaşılamadığına dair bir telefon aldım. - Araplara daha da yakınlaşıyordun yani ? - Perşembe gunu Avrupa'da kalmam icin son şansı elde ettim. Yunan takımı Olympiakos 500 bin euro'ya bir yıllık kiralama bedeliyle teklifte bulundu. Aynı zamanda satın alma opsiyonunu da almak istiyolardı. Fakat başkanımız Ali Ay onay vermedi. Ona hak veriyorum. İki teklifi masaya yatırdığımızda biri 500 bin euro biri 3 milyon euro'idi. Sonuc olarak daha fazla beklemek istemiyordum. Al Wahda'nın teklifi hala gecerliydi ve benimle cok ilgilendiler. Cuma gunu takımın kamp yaptığı İspanya'da yoneticiler ile goruştuk ve anlaşmaya vardık. Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Dzsudzsak: Bursa'da iyiyi ve kotuyu bir arada yaşadım!