Goztepe'den devir acıklaması
Futbol0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Goztepe'den devir acıklaması
-
05-10-2019, 03:41:35Spor Toto Super Lig'de kumede kalma savaşı veren Goztepe'de aylardır kulaktan kulağa yayılan Başkan Mehmet Sepil'in kulubu devredeceği iddiaları ayyuka cıktı Başkan Vekili Talat Papatya, bir grupla anlaşıldığı iddialarını yalanlayıp, "Ajandamızda boyle bir şey yok. Tek gundemimiz son hafta oynayacağımız Ankaragucu macı olmalı" dedi. Aylardır Katarlı bir grubun kulubu alacağı, Altınbaş yonetiminin geri doneceği, Sadettin Saran'ın talipler arasında olduğu ve gecen sezon Başkan Sepil'in goruştuğu Euroleague'de final oynayan Anadolu Efes'in de sahibi olan iş adamı Tuncay Ozilhan'ın isimleri gundemde dolaşırken Talat Papatya iddialara yanıt verdi. Sepil'le gece Super Lig Kulupler Birliği toplantısına katılıp sabaha karşı İzmir'e donduğunu belirten Papatya, "Kuluple ilgili iddiaları duyunca gercekten uzuldum. 'Biz ligde kaldık, butun işimiz bitti mi, başka konu kalmadı mı' diye duşundum" dedi. "Bir uyandım kulup elden gitmiş. Sabah başkanı, 'Anahtarları nereye teslim edeceğiz' diye aradım" diyen Başkan Vekili Papatya, "Başkan, 'Bu kadar mesnetsiz bir iddiaya cevap vermeye bile gerek yok' dediği icin ben cevap veriyorum. Tuncay Ozilhan'la sadece 1.5 sene once goruştuk. O da yeni stadımızın icinde yer alacak markalarıyla ilgili bir goruşmeydi. Başka da bir goruşme yapmadık. Ne Katarlılar, ne Altınbaş, ne Saran var. Ben de iddiaları sosyal medyadan duyuyorum. Bizim başkanla ilişkimiz ağabey kardeş ilişkisi. Bugune kadar cıkan hicbir soylentinin gercek olmadığını soyluyorum. Şu anda boyle birşey soz konusu değil" diye konuştu. İddiaların Goztepe'ye faydası olmayacağını belirten Papatya, "Bizim şu anda yapmamız gereken şey butun şehri ayağa kaldırmak. Super Lig'de şehrin tek temsilcisiyiz ve bir şehir icin bu ligin ne kadar onemli olduğu unutulmamalı" şeklinde konuştu. Diğer şehirlerdeki butunleşmeleri İzmir'de sağlayamadıklarını belirten Talat Papatya, "İzmir bu hafta sonu en onemli gunlerinden birini yaşayacak. Bu İzmir'in takımı, hepimizin takımı. Cok kritik bir maca cıkıyoruz. Rakibimiz Ankaragucu son macını kazanmamış olsa cok daha kritik bir 90 dakika olurdu. Macın tansiyonu rakip acısından daha duşuk bir hale geldi. Biz her zamanki gibi sahaya kazanmak icin cıkacağız. Henuz biten bir şey yok. Diğer takımların ne yaptığına bakmaksızın galip gelerek ligde kalışımızı ilan etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Papatya, gecen hafta duşme hattındaki direkt rakipleri Bursaspor deplasmanında hayati oneme sahip bir deplasmana cıktıklarını hatırlatıp şoyle dedi: "İki tane taraftarıyla, camiasıyla bu lige renk katan kulup karşılaştı. Bursaspor icin daha fazla olum kalım macıydı. Stada el ele kol kola girdik. En ufak bir karşı tezahurat olmadı. Butun Bursa halkına, emniyetine, yonetimine teşekkur ediyorum. Tum ulkeye de ornek olması lazım. İki takım arasındaki dostluğun olculeceği en onemli mactı." SEPİL 2014'TEN BERİ YONETİMDE GOZTEPE'de kulubu devredeceği iddiaları tam da takımın ligde kalma mucadelesi verdiği sezonun son haftası oncesi gundeme gelen Başkan Mehmet Sepil, yonetimi 2014 yılında Altınbaş'tan aldı. Sarı-kırmızılı ekip amatore duştukten sonra Goztepe AŞ'nin yarışmacı haklarını 2007 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan devralan Altınbaş Ailesi, 2014'te Sepil'le anlaştı. Goz-Goz, doğma buyume Goztepeli olup ardından yurt dışında petrol işi yapan Mehmet Sepil yonetiminde 2. Lig'den cıkışa gecip 2 yıl once Super Lig'e yukseldi. Mehmet Sepil doneminde Urla Adnan Suvari Tesisleri'nin inşaatını tamamlayan Goztepe, Goztepe Gursel Aksel Stadı'nın inşaatına başlayıp Torbalı'da tahsis edilen arazide altyapı akademisi kurmak icin calışmalara başladı. DHA __________________