İssam Chebake: "Ailem, Malatya ve Turkiye'yi cok seviyor"
Futbol0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- İssam Chebake: "Ailem, Malatya ve Turkiye'yi cok seviyor"
-
05-10-2019, 03:41:03Evkur Yeni Malatyaspor'un sağ bek oyuncusu İssam Chebake ve sol bek oyuncusu Bulent Cevahir, basın mensuplarına acıklamalarda bulundu. Ramazan Ayı'nı ailesiyle birlikte geciren Chebake'nin babası Elkhalil Chebake ve kardeşi Mehdi Chebake antrenmanı ziyaret etti. Chebake, ailesinin Turkiye ve Malatya'yı cok sevdiğini soyledi. Bulent Cevahir ise Avrupa Ligi'ne cok yaklaştıklarını acıkladı. Evkur Yeni Malatyaspor iki savunma oyuncusu Issam Chebake ve Bulent Cevahir, Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarına acıklamalarda bulundular. İssam Chebake, ailesinin ucuncu kez Malatya'ya geldiğini belirterek "Ailem, Malatya ve Turkiye'yi cok seviyor. Ailem Ramazan Ayı'nı benimle birlikte gecirmek istedi. Ailece birlikte iftar yapmak dinimizde onemli. Ondan dolayı Malatya'ya geldiler. Cok mutluyum" dedi. "Turkiye'yle gurur duyuyorum" Musluman bir ulkede futbol oynadığı icin mutlu olduğunu ifade eden Chebake, "Bunu en cok camiye gittiğimde hissediyorum. Camiye gittiğimde dışarıda benimle fotoğraf cektirenler, benimle birlikte saf tuttuklarında, Musluman bir ulkede futbol oynadığım icin kendimle gurur duyuyorum. Turkiye'yle gurur duyuyorum cunku bu muthiş bir şey" diye konuştu. "İnşallah yerimi jubile macından sonra kardeşime bırakacağım" Kardeşi Mehdi Chebake'nin Fransa'da FCSK06 takımında oynadığını kaydeden Chebake, "3 tane kardeşim var. Futbol ozelikleriyle bana en yakın olan kardeşim yanımda duran. İnşallah yerimi jubile macından sonra kardeşime bırakacağım. Kardeşim Fransa'da futbol oynuyor. Futbola cikolata kazanarak başladı. Cok iyidir" şeklinde konuştu. "Babam bana guvendi" İssam Chebake, futbolcu olmasında babasının desteğinin buyuk olduğunu kaydederek, "Ailemle Fransa'da Le Havre'de yaşarken, Le Havre takımının altyapısında oynamaya başlamıştım. İş vesilesiyle babamın yaklaşık 2 bin kilometre otedeki bir şehre gitmesi gerekiyordu. O donemde 20 yaşındaydım. Babam 'Gitmemiz lazım' dediğinde, ben 'Futbolu bırakamam, burada devam edeceğim' dedim. Babam da, 'O zaman biz seni bırakıyoruz, gidiyoruz' dedi. Ben de, 'Burada tek bırakacaksın, bana guveniyor musun?' diye sordum, babam da 'Sana her zaman guveniyorum, futbolda da iyi yerlere geleceğine inanıyoruz' dedi. Bugun burada olmamın, Malatyaspor'da oynayabilmemin tek sebebi babamdır. Bana guvendi, inandı ve dua etti. Baba Chebake: "Oğlumla gurur duyuyorum" İssam Chebake'nin babası Elkhalil Chebake ise oğluyla gurur duyduğunu ifade ederek, "Futbolunu geliştirdi, Malatya'da oynamaya başladı. Malatya'da oynamasından dolayı da gurur duruyorum. Musluman bir ulkede oynuyor. Ben buraya kendi ulkeme, şehrime gelmiş gibi hissediyorum" dedi. Bulent Cevahir: "UEFA Avrupa Ligi'ne cok yaklaştık" Evkur Yeni Malatyaspor'un sol bek oyuncusu Bulent Cevahir ise Bursaspor macını kazanıp, UEFA'ya katılma hakkını kazanmak istediklerini soyledi. Takımın bir hedefinin olduğunu ve hep birlikte bu hedefe ulaşmak istediklerini dile getiren Cevahir, "Gecen hafta Antalyaspor karşısında eksik kalmasaydık sonuc kesinlikle oyle olmazdı. Ama bu hafta iceride oynayacağımız Bursaspor macıyla gecen haftaki macı telafi edeceğiz. Kulup, şehir, herkes cok istiyor. Biz de bunun icin iyi bir mucadele gosterip, herkesin istediği Avrupa Ligi'ne katılmayı inşallah başaracağız. Ben, butun takım arkadaşlarıma, teknik heyete ve bizi yalnız bırakmayacak taraftarımıza guveniyorum. Onlar da bizi bu macta yalnız bırakmasın, onemli bir mac. İnşallah hep birlikte guzel bir sonuca ulaşırız" diye konuştu. Cevahir, rakip takımların durumlarının kendileri icin bir onemi olmadığını sadece kendi hedeflerine yoğunlaştıklarını kaydederek, şunları soyledi: "Biz, Erzurumspor'u evimizde yendik. Bu maca cok sevinenler olmuştur. Tabii ki de bizim icin onemli bir mactı. O macı yendik, UEFA Avrupa Ligi'ne daha cok yaklaştık. Diğer takımların ne durumda oldukları acıkcası bizi ilgilendirmiyor. Biz kendimize bakıyoruz. Bu hafta da yendiğimiz takdirde UEFA'ya katılma hakkını kazanacağız. Biz onun icin mucadele edeceğiz. Diğer takımların durumu bizi cok fazla ilgilendirmiyor." “Tatil yapmayız, orada elimizden gelen mucadeleyi gosteririz” Cevahir, bir gazetecinin '5. olan takım 3. on elemeden başlayacak, belki daha kısa bir tatil olacak, takım buna hazır mı?' sorusuna, "Sonucta hepimiz profesyoneliz. Bunun herkes bilincinde. Sonucta orası farklı bir heyecan. Belki de coğu kişi gormemiştir. Farklı bir deneyim olacak. Benim icin de ilk olacak. O yuzden tatilimizden kısarız. Tatil yapmayız, orada elimizden gelen mucadeleyi gosteririz. İnşallah gruplara da kalırız. O cok onemli, tatil ikinci planda. Sonucta bizim işimiz bu. Tatil, futbol bittikten sonra da olur" cevabını verdi. "Herkes hak ettiği mutluluğu yaşamış olur" Bursaspor macında taraftarın yanlarında olmasını beklediklerini dile getiren Cevahir, "İnşallah taraftarlarımız yanımızda olur. Onemli bir mac. Mactan sonra inşallah hep birlikte seviniriz. 3 puanı aldığımız taktirde sezonu guzel tamamlarız. Hep birlikte iyi bir tatile cıkarız. Herkes hak ettiği mutluluğu yaşamış olur" dedi. İHA __________________