Antalyaspor’da ikinci donemini geciren ve daha once bir birinden değerli futbolcuları Kırmızı-Beyazlılara kazandıran Futbol Direktoru Sedat Karabuk, kulup olarak altyapı hedeflerini anlattı. Koza TV’de ekranlara gelen Kale Cizgisi programının konuğu olan Karabuk, bircok merak edilen konu hakkında bilgi verdi. Arsenal, Barcelona ve Bayern Munih gibi takımlarında hedeflerinin her yıl 2-3 futbolcuyu a takıma taşımak olduğunu soyleyen Karabuk, “Bizim de butun hedefimiz 1-2 futbolcuyu A takıma vermek. Bunu yapamıyorsanız, başarısızsınızdır. Antalyaspor’un, Antalya’nın dışından hicbir şeye ihtiyacı yok. Kendi cocuklarıyla Antalyaspor’u cok daha yukarılara goturebilecek bir kadro kurulabilir. O yuzden ben, Antalya dışından oyuncu almak istemiyorum. Antalya’da ırk potansiyeli var. Rus var, İranlı var, Suriyeli var, Ukraynalı var, Turkler var. Artık değişik bir ırk da cıkmaya başlamış; bazen goruyorum annesi Rus, babası Turk… Biz buradan Antalyaspor’a fazlasıyla yetecek yetenekli futbolcular buluruz” dedi. Amator takımlara cağrı Antalya’da yer alan amator takımlara seslenen Sedat Karabuk, Antalyaspor’a futbolcu taşımada destek olmalarını istedi. Kuluplere sormadan oyuncuları bunyelerine katmadıklarını ifade eden Karabuk, “Etik olarak, paralı okullar dahil onlara sormadan oyuncu almak istemiyoruz ve futbolcu formayı hak ettiğinde belli bir meblağı vermeyi vaat ederek karşılıklı protokol hazırlıyoruz. Onları mağdur etmeyeceğiz. Futbolcular, kucuk yaşlarda Antalyaspor’a verilmeli. Futbolcunun gelişmesi icin gucluye karşı oynaması gerekiyor. Amator kumelerde bu olmuyor. Super Lig’deki bir takımın kapısını acıyoruz. Amator takımdaki arkadaşlar da bu şekilde duşunsunler. Antalyaspor’a hep beraber yardım edelim” diye konuştu. Mukairu sozleşmeyi kaptı Devre arasında Antalyaspor’a getirilen ve U19 takımında buyuk bir başarıya imza atan Paul Omo Mukairu ile profesyonel sozleşme yapılacağını ifade eden Karabuk, “Afrika’dan gelen oyuncuların yaşları bazen daha buyuk olabiliyor. Paul Omo Mikauri’nin yaşı doğru, kulturlu de bir aileden geliyor. Kendisini profesyonel yapmaya karar verdik. Haziran ayında Antalyaspor’a profesyonel olarak kazandırmayı duşunuyoruz. Bulent Korkmaz da izleyip onay verdi. İlk kamp donemini A takımda gecirecek. 1 haftalık donemde de bu performansı devam ederse inanıyorum ki Bulent Korkmaz A takıma alacaktır” ifadelerine yer verdi. “112 tane oyuncu beğendik” Yaz transfer donemi icin yoğun bir calışma yaptıklarını da ifade eden Karabuk, “Her mevki icin 3-4 tane oyuncu belirledik. Bu isimler uzerinden transfer calışmalarını surdurulecek. Belek’te 100’e yakın oyuncu yazdık. Antalya’ya gelmeyen takımları da yerinde izledik. 112 tane oyuncu beğenmişiz. Portekiz, Fransa ve Hollanda, İtalya’ya da giderek oyuncu izledik. Buralardan da liste hazırlandı. Turkiye’de sozleşmesi bitenleri de ekledik. Hazirandan sonra işler daha zorlaşabilir. Duşen ve kalan takımlar belli olacağı icin biz de once transferi tamamlamak istiyoruz” diye belirtti. “Doğukan Sinik’in gol sorunu yok” Doğukan Sinik’in onemli bir başarıya imza attığını ve kendisine destek olunması gerektiğini ifade eden Sedat Karabuk, “3.ligden birden Super Lig’e geldi. Bu kolay değil, burada Doğukan’ı tebrik etmek lazım. Demek ki yıldız olabilecek intibahını veriyor. Kucuk yaşta oynayıp sırıtmıyorsanız, yukselir gidersiniz. Doğukan zor şartlardan gelen bir cocuk. O’nu o yonden de tebrik etmek lazım. Her oyuncuda olduğu gibi O’nun da eksiklikleri olabilir. Ancak genc olduğu icin onları giderecektir. Kalıcı bir eksikliği yok. Doğukan cok zeki bir oyuncu. Her sene uzerine koyacaktır. Sahip cıkmalıyız. Moral verirsek daha iyi olacaktır, ancak moral verirken şımartmamak lazım. Genc oyuncularla bu kadar uğraşmamak lazım. Gol sorunu diye bir şey yok. Şu an istenen ne ise onu veriyor. Eğer gol at denirse gol de atar. Bulent Hoca’nın istediği gibi oynayıp savunmayı da duşunduğu icin oralarda aksayabilir ama zamanla daha iyi olacak” dedi. Amilton kalıyor Devre arası transfer doneminde Portekiz’in Desportivo Aves takımından satın alma opsiyonuyla kiralanan Amilton Silva ile yapılan goruşmelerden de bahseden Sedat Karabuk, “Amilton gelecek sezon da buyuk olasılıkla kalacak. Goruşmeler devam ediyor. Belli bir noktaya gelindi. Gelecek sezon Antalyaspor’da olacak diye duşunuyorum” diye konuştu. Kaynak = Antalyaspor __________________