Spor Toto Super Lig'de sezonun son haftasında pazar gunu Ankaragucu ile evinde oynayacağı karşılaşmayı kazanıp kumede kalışını ilan etmek isteyen Goztepe, adeta tek yurek oldu. Tarihi maca cıkmaya hazırlanan sarı-kırmızılılar Urla Adnan Suvari Tesisleri'nde tum kapıları dış dunyaya kapatırken, Başkan Mehmet Sepil ve yonetim kurulu uyeleri seferberlik ilan etti. Bir an olsun takımı yalnız bırakmayan Sepil'in butun gununu Urla'da gecirdiği oğrenildi. Sağlık ekibi ise gecen hafta Bursaspor macında gorev almalarına rağmen tam olarak iyileşmeyen Serdar ve Jerome'un yanı sıra yaklaşık 5 haftadır takımdan uzak kalan Yasin'i Ankaragucu macına yetiştirmek icin mesailerini sıklaştırdı. Kırmızı kart cezasını tamamlayan stoper Reis de takıma dondu. Bu sezon Bornova Stadı ve deplasmanlarda bir an olsun takımlarını yalnız bırakmayan Goztepeli futbolseverler de karşılaşmanın biletlerini tamamen tuketti. Taraftarların 109 TL'den satışa cıkan VIP, 54 TL olan numaralı, 38 TL'ye satılan maraton ve 22 TL olarak belirlenen kuzey kale arkası tribun biletlerini internette satışa cıkar cıkmaz 30 saniye icinde aldığı ifade edildi. Futbolseverlerin tıklım tıklım dolduracağı stadı adeta karnaval yerine cevireceği bildirildi. Sosyal medyadan organize olan Goztepelilerin atkı, flama, bayrak ve pankartlarla şov yapacağı, mac oncesi de takımı kamp yaptığı otelden uğurlayıp stada kadar konvoylalarla uğurlayacağı vurgulandı. Goztepeli taraftarlar, konuk Ankaragucluler'i de en iyi şekilde misafir edeceklerini duyurdu. Gecen sezon Goztepe'de kariyerinin ilk Super Lig deneyimini yaşayan ve sezonu 6. bitirerek başarılı bir performans gosteren teknik direktor Tamer Tuna sıkıntılı sureci atlatmak icin geri sayıma gecti. Bu sezonun 23. haftasında Kemal Ozdeş'in yerine goreve yeniden getirilen genc teknik adam, ilk 6 macında sadece 2 beraberlik elde etmiş, 4 karşılaşmadan boynu bukuk ayrılmıştı. Ardından kadroda revizyona giden Tamer Tuna, son 4 karşılaşmada ise 2'şer galibiyet ve beraberlik alarak 8 puan topladı ve Goztepe'yi potasından cıkardı. Ankaragucu karşılaşmasını kazanıp derin bir nefes almayı bekleyen Tuna'nın yapılan toplantılarda, "Zor bir sezon gecirdik. Ben takımımıza hep inandım. Artık son viraja girdik. Bu macı kazanıp geleceğimize odaklanacağız" dediği dile getirildi. Gazeteler __________________