Paul le Guen, bir haftayı geride bırakırken, calışmalarla ilgili Ozluce Tesisleri’nde bir değerlendirme toplantısı yaparak, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Paul Le Guen ilk haftayı geride bırakırken yaptığı değerlendirmede “Sezon başı calışmaları iyi gittiğini soyleyebilirim. Gonul tam kadro olmak isterdi. Ancak sezon oncesi butun takımlar aynı durumda bulunuyor. Oyuncular uluslararası maclar nedeniyle tatillere gec gidiyorlar. Buna rağmen elimizdeki futbolcularla iyi calıştık. Coğu gunlerd.e cift idman yapıyoruz. İki saat suruyor. Oyuncularımızın da bundan zevk aldığın goruyorum. İsteklerimize cevap veriyorlar buda bizi mutlu ediyor." dedi KADROMUZ NETLEŞMEYE BAŞLAYACAK “Kadromuz netleşmeye başladı. Bir haftadır gozlemliyorum duşuncelerim oluşturuyor. 16 Temmuz’da kampa gidiyoruz. Onumde biraz daha sure var. Secmek icin. 26-27 oyuncu ile kampa gitmek istiyorum. Boyle olursa faydalanırız. Oyuncu secimi yapmak işimin bir parcası. Onumde birkac gun sure var. Acele etmek istemiyorum. Doğru karar vermek istiyorum katıma katılacaklarla kafamdaki net şekle ulaşacağım. 3-4 gun daha gozlemlemeye devam edeceğim.” TRANSFER GİZLİ OLMALI “Ben transfer konusunun gizli tutulması ve yurutulmesini duşunuyorum operasyonlar gizli olmalı. Bu konuda cok konuşmak istemiyorum. Gecen sezonki macları izledim gozlemledim takım cok kırılgandı. Savunma hattına yapılacak takviyeler ile cozuleceğini duşunmuştum. Takımın tazelenmesi gerektiğini duşundum. Bu yolda ilerliyoruz. Genel olarak kırılgan bir takım olmak istemiyoruz. Diğer rakiplerin yaptıklarını takip ediyoruz. Bunu yaparken bir butcemiz olduğunu goz onunde bulundurmalıyız. Ben takımın başarısından sorumluyum. Sınırlı butce ile calıştığımızın bilinmesini istiyorum. Uluslarası oyuncular alan Beşiktaş ve Fenerbahce gibi yarışta olabilmek mumkun değil. Guclu takımla rekabete girmenin mumkun olmadığını duşunuyorum. Gercekci bir transfer politikası yurutmek istiyorum.” EKONG İYİ OYUNCU “Ekong transferlerimizde bir tanesi ama henuz bitmedi. İmzalar atılmadı. Şu kadar bilgi verebilirim. Nijerya Milli Takımı yetkilileri ile goruştum. Ancak bu sadece Ekong uzerine değildi. Hep negatife odaklanıyorsunuz. Ben kaliteli yonlere bakıyorum. Bu oyuncular belli kalite seviyesindeler. Bursaspor’un felsefesi genclerin yanına tecrubelileri katmak. Akademiden gelenlerle takımı harman yapabilmek onemli. Diğer ulkelerdeki birkac genci takıma kazandırdım. Bu zamanki antrenmanları cok dikkatli izliyorum. Kimin hangi yonunu geliştireceğimi gozlemliyorum 3-5 genc potansiyelli arkadaşı kadroya katmak, tecrubelilerle iyi bir harman yaratmak istiyorum.” GİDECEK OYUNCULAR OLACAK “Kulup olarak hergun calışıyoruz mesafe kat ediyoruz insanlar tutkulu transfer gormek istiyor. Ben hata yapmak istemiyorum. İnsanlar bekliyor diye Barış ve Titi’iyi acıkladık. Cok yakın zamanda resmiyet kazanacak. başkaları da gelecek. Bu durumun bu surec, adım adım gidilmeli. İdeal olan bu kulubun tam takın olarak calışmasıdır. 30 yıldır futbolun icindeyim bir kez bile kotu bir durum yaşanmadı. Mutlaka birileri gidip birileri gelir. Tabiki transfer yapacağız. Elimizdeki oyunculardan da gidecekler olacak. Eğer oyuncu gondermeden transfer yaparsak 35 kişilik bir kadro olur. Bu da sağlıklı olmaz. Fayda alacak ortam yaratmak icin sayı azaltılmalı. Yer acmadan oyuncu alınmasına karşıyım. İki taraflı hangi şartlarda gideceğini gormeliyiz.” “Pozisyon takımın durumuna bağlı. Ama ben birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu bir denge yaratmaya calışacağım. Oyuncularımızda tecrube guc ve zihinsel olarak iyi olmalarını bekleyeceğiz. Ben şunu da eklemek istiyorum bir transfer gercekleştirirken katkı gelecek oyuncuların gelmesini duşunuyorum gelen mutlaka katkı verip ortaya bir şey koymalı. Kulup olarak bu yonde ilerliyoruz. Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Le Guen "Transfer gizli olmalı"