Başkan Ali Ay panelde yaptığı acıklamada Bursa kentinin en onemli ortak paydasının Bursaspor olduğunu belirtti. Başkan Ali Ay şu acıklamalarda bulundu; “Oncelikle boyle guzel bir ortamı yaşattığınız icin Kent Konseyi’ne cok teşekkur ediyorum. Bana İkinci başkanımız Ali Ademoğlu bu toplantıdan bahsettiğinde kendisine konu Bursaspor olduğunda dunyanın obur ucuna giderim dedim. Ben Bursaspor’u cok seviyorum. Bunu icinde calışmalar yapıyoruz. Daha cok sosyologların hakim olduğu bir konuyu kapsayan bir gundemimiz var. Universitedeki arkadaşlarımızın konuları ama bizde ufaktan bahsetmek istiyoruz. Kentlilik bilincinden Bursaspor’un rolu icin ilk aklıma gelenler şuydu. Bir kent bilincliliği icin mutlaka ortak payda oluşturmak gerekir. Bu payda da Bursaspor’dur. Zaten oyle olmasaydı Bursa’dan 35 bin kişi bir maca deplasmana gitmezdi. Kulubumuz bir semtin ismini taşımıyor. Kocaman bir kenttin ismini taşıyor. Kulubumuzu yaşatmak tek başına yeterli değildir. Geliştirmek daha guclu olmasını sağlamalıyız. Bazı alışkanlarımızı değiştirmeliyiz. Futbol erkek oyunu olarak kabul edilse dahi bu oyunu sadece erkeklerin izlediği bir ortamdan cıkarmalıyız. Avrupa’da olduğu gibi ailecek maclara gidilebilen bir ortamı yaratmamız lazım. Biz stadyumlara eşlerimizi, kızlarımızı getirmek zorundayız. Stadyumunun 7/24 yaşayan bir ortam olmasını sağlamak icin calışıyoruz. Cocuklarımızda kent bilincliliğinde oluşmasında annelerin rolunun daha buyuk olduğunu duşunuyorum. Annelerimize sesleniyorum. Eşlerinizi tek başına stadyuma yollamayın. Tutun kollarından cocuklarınızla beraber geliniz. Ben ve yoneticilerim eşleriyle birlikte maclara geliyoruz. Cocuğunuz Bursaspor’u severse Bursa’yı da sever. Bakın o zaman stadyumda kufur kalıyor mu? Bakın Bursaspor ilerleyen donemde başarıdan başarıya koşuyor mu koşmuyor mu? Bursaspor Kulubu bu kenttin Avrupa’ya acılan kapısıdır. Bu kapının acık kalması icin ekonomik yapısının guclu olması lazım. Stadyumdan elde edilecek tum gelir sıkıntıları bitiririz. Ben de bir sanayiciyim. Yaklaşık 7.5 aylık sure icerisinde tum gelişmeleri camia ile paylaştım. Gizli saklı hicbir şey yok. Taraftarımız tribunleri doldursun ve takımımızı desteklesin. Sanayicilerimiz ile yeni stadyumda buluşalım. İşte guclu bir Bursaspor ile Bursa kenti de ismini dunyaya duyurur.” MALİ DİSİPLİN COK ONEMLİ Bursaspor’un bu sene şampiyon olması mumkun mu? Sorusuna Başkan Ali Ay, “Gercekci olmak lazım. Mali disiplini olmayan kuluplerin başarılı olması kesinlikle mumkun değil. Bizim onceliğimiz mali başarıyı yakalamak. Bu sene cok guzel bir iskelete kurduk. Aşağıdan gelen yavrularımızla beraber inşallah cok kısa surede o hedefi yakalarız. Bunun icin uğraş veriyoruz” yanıtını verdi. İKİNCİ YARI İCİN KOMBİNE SATIŞI OLMAYACAK Kombine satışlarına da değinen Başkan Ali Ay, “Kombine satışlarımız 5900 dolayında herhalde Başakşehir macına kadar 10 bin ustune cıkacaktır. Fiyat ile ilgili bir indirim olmayacak. İlk yarıda İstanbul ekipleri ile Bursa’da oynamayacağız. Bu nedenle ikinci yarı icin sezon arasında kombine bilet satışımız olmayacak. Biz bu kadar cabalıyoruz ama karşılığında kombine rakamlarını gorunce insanın morali bozuluyor. Bursa halkına sesleniyorum, lutfen Bursaspor’a destek versinler. Burada Bursa Fan Club uyelerine cok teşekkur ediyorum. Stadyumumuzdan loca aldılar artı kombine bilet aldılar. Tum derneklere ornek oldular. Kendilerine cok teşekkur ediyorum” dedi. Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- "Kulubumuz bir semtin ismini taşımıyor"