Ankaragucu Teknik Direktoru Mustafa Kaplan, Goztepe karşısında hedeflerinin 3 puan almak olduğunu soyledi. Spor Toto Super Lig'in son haftasında Goztepe ile mucadele edecek MKE Ankaragucu'nde Teknik Direktor Mustafa Kaplan, duşme hattını ilgilendiren kritik mac oncesi acıklamalarda bulundu. Bu tip maclara alışık olduğunu ve kimsenin hakkını yemeden sahaya cıkacaklarını belirten Ankaragucu Teknik Direktoru Mustafa Kaplan, "Ben bu tip maclara alışığım, gecmişte de boyle 3 mac yaşadım. Biz her zaman hazırlandığımız gibi yine Goztepe macına kazanmak icin, puan almak icin hazırlanıyoruz. İzmir'de planlarımız kazanmak icin olacak. Biz gecen hafta Sivas macını kazandıktan sonra kafa olarak daha da rahatladık. Kumede kalma riskimizi de ortadan kaldırdık. Biz ondan dolayı mutluyuz ama biz Goztepe macında hangi takımın duşeceği hic bizi bağlamayacağını bildiğimiz icin gidip orada macımızı oynayacağız. Biz saha icerisine bakacağız. Saha dışındaki hicbir şeye biz bakmıyoruz, ilgilenmiyoruz. Goztepe'nin, Bursaspor'un, Erzurumspor'un ilgileneceği bir mac olduğu icin de biz kimsenin hakkını yemeden, kimseye de hakkımızı yedirmeden cıkıp biz orada kazanmak icin oynayacağız" diye konuştu. "Taraftarların dost olması saha icini etkilemez" Sahaya 3 puan icin cıkacaklarını vurgulayan Kaplan, "Taraftarlar kendi aralarında dost olabilirler ama saha icerisinde ben o tip şeylere karşıyım. Belki iki kulubun taraftarları yıllardır iyi bir dost olabilir ama biz oraya gittiğimiz zaman Ankaragucu icin oynayacağız. Biz macı kazanıp, ortada bir para var biliyorsunuz kuluplerin kazandıkları maclardan sonra bu da bizim icin iyi bir para 3 puan aldığımız zaman. 1 puana da para var. Biz de bir de bu tip macları kazanıp kimsenin ileri geri konuşmasına da mahal vermeden cıkıp macımızı oynayıp, iyi bir şekilde de mucadele edip kazanıp buraya gelmek istiyoruz. Onun dışında Erzurum, Goztepe, Bursa hangi takım duşmuş bizi bağlamıyor. Biz kendi işimize bakıyoruz. Herkesin macı kendini ilgilendiriyor. Biz camiamızı en iyi şekilde temsil edeceğiz, yine soyluyorum biz kazanmak icin planlarımızı yapacağız. Biz rahat bir konumdayız, oyuncu kadrolarımızın cezalılar dışında hepsi burada duruyor. Biz ona gore iyi bir kadro cıkarıp orada kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. "Kadromuzu korumamız lazım" Kaplan, kiralık oyuncuların sozleşmelerinin biteceğini ve onumuzdeki sezon icin kadroyu iyi planlamak gerektiğini belirterek şoyle konuştu: "Dun başkanımızla bir konuşma yaptık. Bizim ikinci yarıda gelen 10 yabancımız ile iceride kalan Turk oyuncularımızın cok iyi bir aile ortamı var. İkinci yarı aldığımız 20 puan, oncesinde 20 puan alan teknik direktor arkadaşımız İsmail Kartal var. Biz de 20 puan alarak ligde kalmayı garantiledik. Elimizdeki oyuncu kadromuzun ozellikle kiralık oyuncularımızın işte sozleşmesi biten oyuncularımızın yerlisi yabancısını tekrar iyi bir harman yapıp, onumuzdeki sezonla ilgili plan projeleri kendi aramızda konuştuk. Boyd, Sacko, Kitsiou'nun kulupleri de oyuncuları verecek mi onlar da onemli. Başkan o girişimlere başladı. Mukavelesi biten Moke, Oscar var. Yine yerli oyuncularımızın coğunun mukavelesi bitiyor. Korcan, Sedat, Alihan, İlhan'ın mukavelesi bitiyor. Bunlar mactan sonra tekrar oturup konuşulacak ona gore kararlar vereceğiz. Sezon başı gelen 14 yabancının 14'u de aramızdan ayrıldı. Şu an sadece bizim sezon ortası aldığımız 10 oyuncumuzun hepsi burada duruyor. Ben onlara da cok teşekkur ediyorum bize cok buyuk katkıları oldu. O 10 yabancı oyuncuyu ve elimizdeki yerli oyuncuları koruyup bunların uzerine de takviyeler yaparak onumuzdeki sezona girmek lazım. Cunku bu sezon bayağı sıkıntılı gecti. Onumuzdeki sezon işi daha sıkı tutmak lazım." "Başkan dun butun odemeleri yaptı" Mac primleri ve odemeler hakkında konuşan Kaplan, "Başkan butun calışmalara başladı dun itibariyle. Ben başkanımıza ayrıca teşekkur ediyorum dun kazandığımız Sivasspor macının primlerini, personel, futbolcu, teknik heyetin maaşlarının tamamını yatırdı. Burada dışarıya yansıyan sıkıntıların olduğu dile getiriliyor, Turkiye Super Lig'inde 18 takım var, 18 takımda da sıkıntılar var. Burada da kazandığımız zaman başkan gelen parayı olduğu gibi iceride kimin hakkı neyse ona gore dağıtıyor. Dun de butun odemeleri yaptı. Bundan dolayı da daha da rahatız, futbolcularımız da mutlu biz de mutluyuz" ifadelerini kullandı. "Altay'ı Super Lig'den takımlar istiyor" Ankaragucu'nun genc file bekcisi icin cıkan transfer haberlerine değinen Mustafa Kaplan, "Altay'ı isteyenler var. Tamamen o kararı başkan ve yonetim kurulu verecektir. Ben hep soyluyorum Altay bu ulke icin onemli bir kaleci. Ankaragucu icin onemli bir kaleci. Eğer maddi konularda kulube katkısı olacaksa başkana biz verebilirsiniz dedik. O kararı tamamen onlar verecektir. Altay'ı Turkiye liginde isteyen 3-4 tane takım var. Dışarıdan da isteyen 2 tane takım var. Kararı konuşmalardan sonra başkan verecektir" diye konuştu. "Gol atana ceyrek altın" Kaplan, Ankaragucu'nde cok iyi bir aile ortamı olduğunu belirterek, "Bir gun Boyd nişanlım gelecek dedi. Ben de sen bu hafta gol at ben sana ceyrek altın alacağım dedim. Bunu da takım icerisinde soylediğim icin diğer arkadaşlar biz almayacak mıyız dediler. Bundan sonra kim gol atarsa mactan sonra ceyrek altın benden dedim. 18 ceyrek altın dağıttık. Gol atan butun arkadaşlara altın verdik. Toplamda bugun de 3 tane altın alacağız, 21 altın verdik. Zaten 20 tane gol attık, 1 tane altın da Altay'a vereceğiz Kayseri'de yaptığı iyi kurtarışlardan dolayı. Bizim burada cok iyi bir aile ortamı var. Yerlisi yabancısı muthiş bir oyuncu karakteri var. Bir kere cok buyuk bir Ankaragucu taraftarı var. Eryaman Stadı'nda bize ozellikle verdikleri destek icin teşekkur ediyorum. Biz onları tribunde gorduğumuz zaman, taraftarımız arkamızda biz bu macı rahat kazanırız diyoruz" şeklinde konuştu. "Gozumu Ankaragu'nde actım" Takımın başında kalıp kalmayacağı sorusunu yanıtlayan Teknik Direktor Mustafa Kaplan, "Ben gozumu Ankaragucu'nde actım. Futbolculuğum da dahil zor durumda olduğunda beni cağırdıklarında ben geldim. Ben hicbir zaman maddiyatı on plana cıkarmadım. Benim icin manevi değer cok onemlidir. Genclerbirliği'nde 10 yıl, Ankaragucu'nde 10 yıl calıştım ve hicbir zaman maddiyatı on plana cıkarmadım. Biz zor gunlerin adamı olarak ilan edildik. Biz geldik, ekibimizle birlikte taşın altına elimizi soktuk ve başarılı da olduk. Bana gore Ankaragucu şu an şampiyon olmuş gibi. Cunku 6 yıl aradan sonra lige cıkmış ve bu kadar olumsuzluklara rağmen ligde kalmış. Bizim amacımız da buydu ve bunu başardık, mutluyuz. Başkanımla oturup konuşacağız. Kulup icerisinde değişmesi gereken olaylar da var, bazı şeyleri profesyonel olarak daha da oturtmak lazım. Ben Ankara futboluna 20 yıl 2 kulupte hizmet ettim, başkanımız kalmamızı istiyorsa oturur konuşuruz doğruyu buluruz diye duşunuyorum" ifadelerini kullandı. "İzmir'e 3 puan icin gideceğiz" Herkesi sağduyulu olmaya davet eden Kaplan, "Goztepe macı centilmenliğin one cıkacağı bir mac olmalı. Herkes kendi işini yapacak, biz de kendi işimizi yapacağız. Butun kamuoyu gorecektir, Ankaragucu ikinci yarı itibariyle hem iyi futbol oynuyor hem iyi neticeler aldı. Sonucta biz kumede kalan bir takım olarak oraya 3 puan icin gideceğiz. Biz bu macı kazanıp puanımızı 43 yapmayı istiyoruz. Şimdiden butun takımlara başarılar diliyorum. Taraftarlarımız sağduyulu olsunlar. Herkes herkese saygı duysun" diyerek sozlerini noktaladı. Trtspor