Ankaragucu teknik direktoru Mustafa Kaplan elinde kalan son oyuncularla zar zor bir 11 kurarak Goztepe macına cıktı. Allah’tan gecen hafta Sivasspor macı kazanılmıştı. Cunku 2-3 hafta daha olsa sahaya surecek oyuncu bulunamayacaktı. Başkent ekibi Kulusic ve Boyd’suz maca başladı. İki oyuncunun olmaması da takımı olumsuz anlamda etkiledi. Ozellikle Boyd’suz Ankaragucu tuzsuz yemek gibi. Mac oldukca kontrollu başladı. Goztepe’nin stresi hemen gozleniyordu. Ankaragucu’nde ise Scarione’nin orta alanda verimsizliği takımı olumsuz anlamda etkiliyordu. Moke’nin tek on libero gibi oynaması savunma anlamında takımı zayıflatıyordu. Ama asıl sorun Oscar’ın mac eksiği ve etkisizliği takıma sıfır katkı olarak donuyordu. 15.dakikada kornerden Goztepe’nin golu geldi. Bu gol Goztepe’ye sonuc olarak yetiyordu, ancak durum bıcak sırtı olduğu icin de Goztepe’yi stres basmıştı. Bu Ankaragucu icin avantaj oldu. Sarı-lacivertliler eksik kadrolarına ve kulubenin yetersizliğine rağmen iyi iş cıkardılar. İlk devrede her ne kadar Ankaragucu uretken gorunemese bile rakibine de oynama şansı vermedi. Bu yarıda İlhan ceza sahası icinde topa kafa vururken, rakibin ayağının fazlaca kalkmasına penaltı verilebilirdi diye duşunuyorum ve bu pozisyonu hakem hocalarının değerlendirmesine bırakıyorum. İkinci yarının tek hakimi Ankaragucu’ydu. Sahaya iyi yayılan sarı-lacivertliler Oscar’ın cıkmasıyla daha derli toplu oynamaya başladılar. Ancak Oscar’ın yerine giren Sadaev’de maalesef yeteri katkıyı tum sezonun ikinci devresinde olduğu gibi veremedi. Buna rağmen ikinci yarıda Ankaragucu’nde Canteros’un sazı eline alması ve takımı yonlendirmesiyle iyi futbol oynayan, aynı zamanda da savunmada iyi savaşan bir Ankaragucu izledik. Savunmadan Moke ile cıkan toplar, Canteros’la olgunlaştırılmaya başlandı. Ancak Sacko’nun gununde olmamasıyla ceza sahası icinde verimli değerlendirilemedi. Orgill’de mac boyu topla fazla buluşamadı. Orgill, 2.yarı da bireysel cabasıyla guzel bir pozisyona girdi ama onu da Beto cıkardı. 75.dakikada kullanılan kornerde Polonyalı Pazdan en yukseğe cıkarak nefis bir kafa vurdu ve durumu eşitledi. Bu dakikadan sonra Goztepe şuursuzca geldi. Ama pozisyon uretemedi. 85.dakikadaki frikikte Cebrail’in refleks gereği kolunu kaldırması sonucu bir penaltı oluştu. Penaltıda gol gelince karşılaşma 2-1 Goztepe’nin ustunluğu ile sona erdi. Ankaragucu bu sezon Başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahce ve Trabzonspor’u yenen Galatasaray’ı da elinden kacıran Goztepe’yi ozellikle 2.yarıdaki futboluyla kendi sahasına hapis ettirdi. Topla oynama oranında %67-33 Ankaragucu ustunluğu goze carptı. Sarı-lacivertli oyuncular Ankaragucu armasına ve formasına yakışır bir şekilde mucadele ettiler Ancak sonucta macı kaybettiler. Ben bu onurlu ve şerefli mucadeleden dolayı Ankaragucu teknik direktoru Mustafa Kaplan’ı, ekibini ve futbolcuları kutluyorum. Cabrail Karayel icin ise şanssız bir mactı. Tecrubesizliğinin kurbanı oldu. Bir anlık refleksle kolunu actı. Top değdi mi, değmedi mi bilmiyorum. Ama değdiyse penaltı. Cebrail’in bu penaltı moralini bozacaktır. Ama hemen toparlansın. Bana gore oynadığı her macta takıma onemli katkı verdi. Goztepe macının da iyilerindendi. Seneye takımın bankosu olacaktır. Bir sozumuz de kardeşimiz Bursaspor’a olsun. Transfer doneminde ve sezon boyunca yapılan buyuk hataların bedelini odediler maalesef. Akhisar ve Goztepe'yi evinde yenememeleri bence Bursaspor’un kume duşmesine neden oldu. Gercekten şu an en az Bursasporlular kadar uzgunum. Ama duşmuş ve yeniden dirilmiş bir Ankaragucu buralara yeniden geldiyse Bursaspor’da gelecektir. Bursaspor’suz bir lig tadsız gececektir. Ama bunu 1 sezonluk bir veda olark kabul etmek istiyorum. İlerleyen donemde cok yazacağız ama yazıyı Başkan Yiğiner’e seslenerek noktalamak istiyorum. Ankaragucu bu kadroyu bozmamalı. Ozellikle defans tandemi Kulusic ve Pazdan kalmalı. Kitsiou mutlaka elde tutulmalı. Bir hamle yapılarak Pinto, hatta Djedje tekrar geri dondurulmeli. Moke kendini kanıtladı. Moke kalmalı, Boyd ve Saccko elde tutulmalı. İlk yarıdaki transferlerden boştaki Faty ve Mokhtar’da takıma yeniden kazandırılabilir. Canteros ve Orgill zaten sozleşmeleri devam ediyor. Bu takım 2 on libero ve bir golcu takviyesi ile Mustafa Kaplan’la cok daha iyi işler cıkarır ve yuzumuzu guldurur. Bu işleri yapmak cok zor değil. ORHAN SAL
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Orhan sal yazdı: Ankaragucu armaya ve formaya yakışır futbol oynadı