Olay medya yazarı Engin Aksoz'un yazısı `Kimseye soz veremem ama, yeşil beyazlı takıma ikinci kez ayni mutluluğu yaşatmak benim icin inanılmaz bir şey olur`... Ersun Yanal, Mustafa Reşit Akcay, ya da Rıza Calımbay boyle acıklama yapsa yadırganmaz, destek gorur... Her yerli antrenorun ruyasıdır `ikinci Ertuğrul Sağlam olabilmek` kuşkusuz... Ve hic te kolay değildir, Bursaspor gibi yeni bir tarih yazabilmek... Christop Daum soyleyince hoşuma gitti... Hedefi olan, buyuk duşunen, kendini yenileyip geliştiren teknik adamın iz duşumu vardı bu acıklamasında. Bursaspor`da calışmayı gelip gecici bir heves olarak gormediğini, bilakis kazanacağı başarılarıyla taclandırmak istediğini farkettim. İşsiz kaldığı icin metarozi gorev kabul etmiş calıştırıcı kimliğinin dışında bir mesaj vermiş oldu ki Daum, dinlemesi bile guzel... `Şampiyon olduk, başımıza iş aldık!` itirafını bu şehir daha henuz unutamadı. O bakımdan Daum`un ağzından dokulen `ikinci şampiyonluğa talip olma` jesti, Bursaspor`un kullenmeye yuz tutmuş vizyonuna yeni bir makyaj yapmış kadar makbule gecti. Bu yıl icin cok zor, hatta mucize otesi... Ama gelecek yıllar, atılacak doğru adımlar ve hata payı en aza indirgenmiş transfer politikasıyla pekala yeniden mumkun... Umutsuz olmakla, karamsar duşunmeyi yureklerimizden sokup attığı icin kendi adıma teşekkur borcluyumDaum`a... *** Torku Konyaspor macı, Bursaspor`un bundan sonra kendi kalibresindeki takımlarla -Fenerbahce dışında- yapacağı maclar oncesindeki ilk ara durak adeta. Kendi kimliğini ararkan zaman kaybeden Torku Konyaspor`un Kamerunlu milli kaleci Charles İtanje ile, gecen yıl Akhisar Belediyesi`ni neredeyse tek başına kumede bırakan Yunanlı golcu Teofinas Gekasdışında fazla one cıkan bir silahı olmadı bugune kadar. Cıkış ararken mutlaka kayıpsız gecilmesi gereken bir mac gibi duruyor. Ve bana gore de oyle olacak... Kaynak:Olay/Engin Aksoz