Bursa`da herkes uzerine titriyor, ona gozu gibi bakıyor, yeteneğini asıl sergileyeceği istikbaldeki gunleri bekliyor.Ve kimse eleştirmiyor. Enes Unal... 16 yaşında Lig`de gol atarak, `tarihe gecmiş` bir `olası` yetenek! Bursa`da herkes uzerine titriyor, ona gozu gibi bakıyor, yeteneğini asıl sergileyeceği istikbaldeki gunleri bekliyor. Ve kimse eleştirmiyor. Enes`de ne yaptı bu eleştirisizlik ortamını eleştirircesine. Kendi kendisinieleştirdi. Ozeleştiri yaptı yani. Son macta, hem de gol attığı son macta, macı birlikte izlediğim arkadaşlarıma, `3-4 kez topla buluştu, hic olumlu kullanamadı` dedim. `Hatta, top kontrolunde sorun var sanki` diye de ekledim. Haliyle, `Az dur abi ya!.. Cocuk daha 16 yaşında. Bu kadar yuksek atmosferde sahaya cıkmış, ne bekliyorsun ki` şeklinde tepkiler aldım. Gol vuruşu bile aramızda tartışma konusu olmuştu. `Vuramadı mı, yoksa İbrahimovic vuruşu mu yaptı bu!` diye. Mactan sonraki demeci, `vuramadığı halde gol olduğu` şeklindeydi. Uzatmayacağım. Ve fakat şunu da soylemeden gecemeyeceğim: Enes`i seviyorsak ondan eleştirilerimizi esirgememeliyiz. Daha cok calışması gerektiğinin idrakinde zaten. Attığı iki golun ikisini de `boş kaleye` atması, futbol şansının yanında olduğu kadar, `durması gereken yeri bildiği` gibi yorumlanabilir. Bu olumlu tarafı. Topla henuz buluşmadan, ne yapacağına karar vermesi gerek. Cbuk duşunme, cabuk oynama, gunumuz futbolunun olmazsa olmazı. Altyapı şahikası lafla tamamlıyorum bu faslı: `Calışma yeteneği gecer, yetenek calışmazsa...` Adnan Baştopcu / Olay
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Enes`in eleştiri ihtiyacı..