Son 4 mactır gol yemeyen takım hangisi? Bu surecte 3'te 3 yapıp, 4 haftada 10 puan toplayan... 5 deplasmandan 3'unu kazanan kim? 9 haftada 8 golle 14 puan toplayan... Bu 8 golun 5'ini deplasmanda atan takım hangisi? Tabii ki BURSASPOR... Hele hele takımına inanarak ve guvenerek o kadar yolu tepip gelen 2 bini aşkın taraftara ne demeli? Resmen helal olsun? O ne muhteşem bir coşkuydu oyle!.. Bir ara baktım; basın tribunundeki Konyalı meslekdaşlarımız macı bırakıp Bursaspor taraftarını izliyordu. Zaten galibiyette cefakÂr taraftarın payı cok buyuk... *** Karabuk macı oncesi 3K serisini 9 puanla gececeğimize inandığımı soylemiştim. Bu formul tuttu. Neticede, 4 golle 9 puanı toplayan Timsah, zirvedeki grubun icine, bir başka deyişle Avrupa barajına dahil oldu. PENALTIYI VERMEDİ İlk devrede geride bekleyen bur Bursaspor vardı. Daum'un 'once durdur, sonra vur' taktiği ikinci yarıda tuttu. İlk devrede Batalla'nın kaval kemiğine atılan tekmeyi, nedense hakem Volkan Bayarslan penaltı olarak değerlendirmedi. İkinci yarıda gole kadar Timsah'ın etkili ani ataklarını gorduk. KONYALI FERHAT! Nitekim Batalla'nın derin pası ve Kazım'ın asisti sonucu Konyalı Ferhat, yetiştiği kentin takımına bu sezon ilk golunu atarak galibiyeti getirdi. Ancak takım oyununu ve topyekun savaşan kramponların hepsini kutlamak gerek. Tabii Konya'nın 3 şutunun direklerden donduğunu de unutmamak gerek. Bir de 48 yıl onceki 2. Lig galibiyetini ardındanBursaspor'un Super Lig'de Konya'yı deplasmanda ilk defa yenmeseydi. "Hatice'ye değil neticeye bakalım" mantelitesiyle, yurekler Selanik de olsa, sonucta tabelada kazanmak guzel. Oyleyse ben de; "Hatice'ye selam, yola devam" diyorum. Bu galibiyet, etli ekmekten de guzeldi! Daha once, "Konya'yı yenin, primi siz belirleyin"' diyen Başkan Korustan, galibiyetten sonra soyunma odasında sozunu tuttu ve kaptanlar Batalla ile İbrahim'in primi 3'e katlama isteğine 'tamam' dedi. Sonucta; Antalya ve Karabuk'ten sonra Konya'dan da şen donen Bursaspor, taktik disiplin ve sabırlı oyun neticesinde Ferhat'la dağları deldi! Bu seriyi taclandırmak icin artık ozguvenini kazanan yeşil-beyazlı ekibin, cumartesi akşamı Fenerbahce'yi de yenip taraftarını coşturması herkesin ortak dileği... Serkan Yetişmişoğlu/Bursadabugun