Kayseri Buyukşehir Belediye Başkanı Mehmet Ozhaseki, Futbol Federasyonu secimleri oncesi neden aday olmadığına acıkladı. "Futbol Federasyonu Başkanlığı konusunda teklif geldi" diyen Ozhaseki başka bir şehirden Federasyon Başkanlığı yapmayı etik bulmadığını soyledi.. Ozhaseki, gazetecilerin soruları uzerine adaylığının gundeme geldiğini doğrulayarak, "Futbol Federasyonu Başkanlığı konusunda teklif geldi. Yonetici ve kuluplerden ısrar da oldu. Ancak ben başka bir şehirden Futbol Federasyonu başkanlığı yapmayı etik bulmadım. Doğrusu da buydu" dedi. Buyukşehir Belediye Başkanı Mehmet Ozhaseki, Futbol Federasyonu'nda Hasan Doğan'ın adaylığı ve secim surecini değerlendirirken kendisinin neden aday olmadığını da acıkladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan, adaylığının gundeme geldiğini ancak kabul etmediğini doğrulayan Başkan Ozhaseki, şoyle konuştu: "Federasyon Başkanlığına aday olmam gundeme geldi. Bu konuda son derece ısrarlı teklifler de oldu, ama kabul etmedim. Sporu seviyorum, spora hizmet etmeyi seviyorum. Ama, Buyukşehir Belediye Başkanıyken, İstanbul'da aktif yoneticilik yapmaya zamanın olmaz. Siyasetle uğraşan biri olarak Federasyon Başkanı olmayı etik de bulmadığım icin bu teklifi geri cevirdim.' ULUSOY YONETİMİNE GONDERME Futbol Federasyonu'nun zorlamayla secime gittiğini anımsatan Başkan Ozhaseki, "Kuluplerin zorlamasıyla Federasyon secimi yapılacak. Ancak, secim surecinde 20'in uzerinde dava acıldı. Başkan Ulusoy, bunlardan haberi olmadığını soyluyor. Ama koskoca Futbol Federasyonu'nda Başkan'ın bilgisi dışında dava acılmasını anlamak kolay değil, ama başkandır doğru soyluyordur" dedi. 18 Kulubun biraraya gelerek Hasan Doğan isminde birliştiğini de anımsatan Başkan Ozhaseki, "18 kulup, biraraya geldiğinde, eski Federasyon Başkanı'nın adından soz bile etmemiştir. Federasyon başkanının oturup şapkasını onune koyup duşunmesi lazım" diye konuştu. UNİFORMALI YONETİCİ İSTEMİYORUZ Yeni Futbol Federasyonu'ndan beklentilerini de dile getiren Başkan Ozhaseki, "Uniformalı yonetim kurulu istemiyoruz. Yeni secilecek yonetim kurulunun tum kuluplere eşit uzaklıkta olmasını istiyoruz. Hicbir kulube taviz verilmesini istemiyoruz. Gecmişte olduğu gibi bir kulubun alt yapısı icin milyar dolarlar harcanırken, diğer kuluplere dirsek gosterilmesini istemiyoruz" şeklinde konuştu. Futbol Federasyonu'da Kayseri'nin ağırlığı olacağını da vurgulayan Başkan Ozhaski, "Medya ısrarla kardeşim Mustafa Ozhaseki'in adını yazıyor. Ne onun ne diğer yoneticilerimiz boyle bir beklentisi yok. Bizim istediğimiz, tum kuluplere eşit davranan, durust, kapalı kapılar ardında kararların alınmadığı bir yonetim olmasıdır. Tum gayretimiz onun icin" diye sozlerini tamamladı. __________________