Ankaragucu Başkanlığı'ndan istifa eden Cemal Aydın, bu kararının daha onceden alınmış bir karar olduğunu belirterek, genel kurulda kesinlikle başkanlığa aday olmayacağını soyledi. Aydın, Melih Gokcek'i de eleştirerek Ankaraspor'u oğluna oyuncak olsun diye kurduğunu iddia etti. Ankaragucu Kulubu Başkanı Cemal Aydın, dun aldığı istifa kararının ardından bugun onemli acıklamalarda bulundu. Aldığı istifa kararını ocak ayında uygulamak istediğini, ancak bazı nedenlerden dolayı bugune bıraktığını belirten Cemal Aydın, ''İstifam, bir duruş, goruş ve zamanlama meselesidir'' dedi. Bu kararın ani bir karar olmadığını ifade eden Aydın, şunları soyledi: ''Bu kararın uzun suredir gelen boyutları var. Genclerbirliği macında bazı taraftarların bağırmasıyla alakası yok. Taraftarların kuluplerini alkışladığı kadar takım iyi oynamadığı zaman da tepkisini gostermesini demokratik hakkı olarak goruyorum. Ancak orada bozulduğum noktalar da oldu. Spora, adamlığa, insanlığa yakışmayan Ankaragucu tribunlerinin dışında 3-5 zavallının davranışlarını kameralarla belirledik. Bu spor ahlakı dışındaki kişilerin davranışlarına uzuldum ve tepki gosterdim. Ancak bunların istifa kararımla alakası yok. Bu bir duruş, goruş, zamanlama meselesidir. İstifanın zamanı da bizim goruşlerimize gore dundu ve yaptık.'' Dun akşam yapılan yonetim kurulu toplantısına gelene kadar kararını hicbir arkadaşıyla paylaşmadığını da belirten Cemal Aydın, şoyle devam etti: ''Hepsi icin de surpriz oldu sanırım. Hepsinin duşuncesini de dinledim ama kararımda bir değişiklik olmadı. Diğer secimlerde 'bırakmayı duşunuyorum, umarım birini bulur bırakırız' dedim. Ancak bu sefer başka. Baskıya dayanamadı gibi bir şey de benim icin sozkonusu değil. Ancak şunun bilinmesi lazım ki, sokaktan gecene Ankaragucu'ne hizmet aşkı taşımayana bizim genel kurulumuz Ankaragucu'nu teslim etmez. Ancak ne olursa olsun Cemal Aydın yine aday değil. Sporun ne olduğunu, Turk futbolunun neye ihtiyacı olduğunu, kamunun gorevlerinin ne olduğunu, valilik ve belediyelerin katkılarının hangi oranda olması gerektiği, bunun tek taraflı kullanılması halinde diğer kuluplerin zarar gorduğunu soylemekten hic cekinmedim. 1997 yılında kulubu nereden aldık ve nereye getirdik hepsi ortada. Daha iyi imkanlarla kulube talip olacak varsa devretmekten keyif duyarız. Ancak Ankaragucu iş aranacak yer değil, hizmet yapılacak yerdir. Benden sonra gelecek arkadaşa maddi manevi butun desteğimi de vermeye hazırım.'' -''KIRGINLIĞIM, BURUKLUĞUM VAR''- Cemal Aydın, bugune kadar Turk sporuna uzun senelerdir hizmet verdiğini vurgulayarak, şahıslara değil ama bir şekilde kırgınlığı ve burukluğu olduğunu soyledi. Hizmetlerinin tumune baktığı zaman bazı şeylere uzulduğunu ifade eden Aydın, ''Bana heyecanımı kaybettirdiler. Bu heyecanı kaybetmenin takıma yansıyabileceğinden korktuğum icin ocak ayında bırakma kararı almıştım. Bazı ailevi nedenlerden dolayı bu kararım sarktı ama verdiğim hizmetin karşılığını bulduğuma inanmadığım gibi bir sıkıntım var'' ifadelerini kullandı. Amator takımdan başlayıp, sonra Genclerbirliği donemi, ceza kurulu uyeliği, başkanlığı ile kulupler birliği başkanlığı gorevlerinde bulunduğunu hatırlatan Aydın, şoyle dedi: ''Sonra Ankaragucu'ne gelmişim. Burada bazı başarılar elde etmiş, iki kere de Avrupa kupasında mucadele etmişiz. Bunların karşısında belki belirli mukafatları beklemek gibi bir hasretim olmuş ama gorememişim. Suskunluk bana yakışmamış. Ama Ankaragucu icin belirli zamanlarda susmak ihtiyacı duymuşum. Bunları da icime sindirememişim. Ankara sporu icin, kuluplerin lehine buyuk bir savaş başlatmış, kamuoyundan buyuk yankı bulmasına rağmen umduğum sonucu alamamışım. Goz gore gore milletin alın teri ozel taraflara kaydırılmış ve benim bunun durdurulmasında hicbir katkım olmamış. Dolayısıyla fazla kalmanın anlamsız olduğuna karar verip bırakmışım.'' -FUTBOL FEDERASYONU SECİMLERİ- Aydın, yarın yapılacak Futbol Federasyonu Genel Kurulu'na da değinerek, istifasının Hasan Doğan'ın adaylığı arasında hicbir bağlantı olmadığını soyledi. Onceki donemlerde hem Ankaragucu bazında, hem de Cemal Aydın bazında Turkiye Futbol Federasyonu secimlerinde etkin gorev yapmış birisi olduğunu hatırlatan Aydın, ''Ankaragucu'nun ovunulecek tarafı, Ankaragucu'nu temsilen ilk gun duruşumuz, tavrımız ve davranışımız neyse bundan kimseye odun vermeksizin dik ve saygılı olarak bugunlere geldik. Bizim kişilerle hicbir problemimiz olmaz. Bizim icin asıl olan Turk futboluna hizmet edecek kurumların hizmetini surdurebilmesine katkıda bulunmaktır. Bu donemde futbolun icinde olmayız ama futbol adamlığımızdan bir şey kaybetmeyiz. Bize duşen gorev olursa da yerine getiririz. Daha onceki donemde Haluk Ulusoy-Ayhan Bermek ikilemi vardı. Biz Ankaragucu olarak tercihimizi Haluk Ulusoy'dan yana kullandık. Ama bu Ayhan Bermek'i sevmiyoruz anlamını taşımıyor. Bugunku tabloda başka bir tercih şansı yok. Tek olması nedeniyle tercih Hasan Doğan'dır. Biz Hasan Doğan ile ceşitli secimlerde hep karşı karşıya gelmişizdir. Ama bugune kadar birbirimizi hic incitmedik, spor adına, insanlık adına sevgi ve saygıda hata yapmadık. Secim bitmiştir, insani ilişkilerde sıkıntı yaşamadan devam etmişizdir. Bu istifa kararının ardından ilk arayan da kendisidir. Hasan Doğan, benim aldığım istifa kararı biliyordu, cunku kendisiyle daha onceki konuşmalarımızda bu konu gundeme gelmişti'' diye konuştu. Tek adaylı secime sıcak bakmadığını da vurgulayan Cemal Aydın, ''Rekabet hizmet kalitesini artırır. Bu benim demokratik anlayışımdır. Ama şartlar boyle geliştiyse yapacak bir şey yok. Şartlar tek listeyi ongorduyse bu da Hasan Doğan'ın şansıdır. O da bu şansını listeyi yaparken cevrenin ve kuluplerin baskısı olmadan iyi hizmet uretmek icin kullanır, kullanacağı yonunde de hicbir kuşkum yok'' dedi. -MELİH GOKCEK'E SİTEM- Cemal Aydın, Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Melih Gokcek'i de eleştirerek, kendisinin butun kuluplere aynı mesafede durması gerektiğini belirtti. Hicbir zaman belediyelerin kuluplere yardımları olmaması gerektiğini soylemediğinin altını cizen Aydın, şoyle devam etti: ''Hep soyledim, Kayseri, Konya, Bursa belediye başkanlarını hep taktir ettim ve takımlarına gıptayla baktım. Ankaragucu'ne Ankara belediyesinin yasadan doğan yardım etmek gibi bir mecburiyeti var. Ama kendi oğluna kulup acıp da oyuncak malzemesi yapmak gibi bir gorevi belediye kanununda varsa diyecek bir şeyim yok. Yetkililere sesleniyorum, gelsinler hem Ankaragucu'nun hem de Ankaraspor'un hesaplarını denetlesinler. Bizim tek sermayemiz alın terimiz ve namusumuz. Ankaragucu kimseden yardım istemiyor ama Ankaragucu'nun yasal hakkı varsa biz bunu talep ediyoruz. Halkın verdiği yetkiden doğanı, cocuğunuz icin kullanmak gibi bir hakkınız yok. Bizim Ankaraspor futbolcularıyla, yoneticileriyle hicbir sorunumuz yok.'' Melih Gokcek'in Ankaragucu ile iftihar etmesi gerektiğini de soyleyen Cemal Aydın, ''Bu kulup, senden cok daha az butceyle idare ediliyor ve her şeye rağmen senden 4-5 puan da ustte. Bu takıma selam duracaksın. Biz muteahhitlere futbolcu parası odetmedik. Kullandığımız 19 Mayıs Stadı'nın parasını da muteahhitlere odetmedik. Milletin parasını hizmet ettiğin millete kullanacaksın. Bu tabloyu herkesin bilmesine rağmen herkesin suskunluğu beni rahatsız etti. Soylemlerimle, hareketlerimle, tavrımla bazı şeyleri anlatmak istedim, demek ki yontemim uygun değildi anlatamadım. Şimdi suskunluğa karşı tepki olarak gorevi bırakıyorum'' diye konuştu. -HAKAN KUTLU'YA DESTEK- Cemal Aydın, Ankaragucu Teknik Direktoru Hakan Kutlu'ya ve takımına da sahip cıkarak, Ankaragucu'nun ligi en kotu ilk 8 takım arasında bitireceğini iddia etti. Hakan Kutlu ile ilgili olarak yonetim kurulunda hicbir konuşmalarının olmadığını da ifade eden Cemal Aydın, ''Bu takımın kadrosu cok iyi. Bu takım 5-6 onemli hakem hatasıyla bu hale geldi. Trabzonspor macı ile umuyorum takım rayına oturur. Ligi en kotu ilk 8 takım arasında bitiririz. Hakan Kutlu konusu, gelecek arkadaşların tasarrufudur, benim bir şey soyleme hakkım yok. Ama Hakan Kutlu'ya da yazık etmek istemeyiz. Onu ozenle koruruz'' diyerek sozlerini tamamladı. __________________