Başkan Gokcek Ankaragucu mujdelerini ilk kez SABAH Ankara’ya acıkladı... Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Melih Gokcek Ankaragucu mujdelerini ilk kez SABAH Ankara’ya acıkladı: Başkan Melih Gokcek Ankaragucu'nun Super Lig'e cıkabilmesi icin maddi yardım, futbolcu, stat ve otobus desteği vereceklerini soyledi Spor Toto 2. Lig'de şampiyon olduktan sonra TFF 1. Lig'e yukselen Ankaragucu, Beştepe'deki tesislerinde yeni sezon hazırlıklarını tum hızıyla surduruyor. Deneyimli teknik direktor İsmail Kartal'ı takımın başına getiren Ankaragucu, mevcutta bulunan pek cok futbolcu ile sozleşme yenilerken transfer yasağını kaldırması durumunda yeni takviyelerle kadrosunu daha da guclu hale getirecek. Başkent ekibine yeni sezon oncesi her yıl olduğu gibi yine en buyuk desteği Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Melih Gokcek verecek. Gokcek Ankaraguclulerin merakla beklediği yardım konusunu SABAH aracılığı ile kamuoyuna acıkladı. 1- PEŞİN 5 MİLYON TL Buyukşehir Belediyesi bunyesinde yer alan şirketler aracılığı ile Ankaragucu'nemaddi destek vereceklerini acıklayan Başkan Melih Gokcek, "Ankaragucu'ne ANFAve diğer bir iki şirketimiz daha toplamda 5 milyon TL'lik yardım yapacak. Ben dahaonce 5 milyon TL'yi bir sezon boyunca vermeyi vaat etmiştim. Şimdi peşinvereceğim…" şeklinde konuştu. 2-İŞADAMLARINDAN DESTEK Ankaragucu'nun yeniden Super Lig'e cıkması icin ellerini taşın altına koyacaklarını belirten Başkan Gokcek, "Kısa sure icerisinde Ankara'nın eşrafı ile toplanacağız ve kulube destek isteyeceğiz. Bazı değişik gelir kaynakları aramaya başladık.Ankaragucu'nu Allah nasip ederse bu sene yeniden Super Lig'e cıkartmak istiyoruz" dedi. 3-OSMANLI TAKVİYESİ Sarı-lacivertli kulubun şampiyon olabilmesi icin guclu bir takıma ihtiyac olduğunu ve bu nedenle Osmanlıspor'dan takviye alacaklarının altını cizen Başkan Gokcek, "Yeni oyuncuların bulunması konusunda ozellikle Osmanlıspor'un sağa sola satmayıp direktAnkaragucu'nde oynatacağı topcuları mutlaka olacak. Bunların takviyesi yapılacak" ifadelerini kullandı. 4-STAT KARDEŞ PAYI 19 Mayıs Stadı'nın yıkılacak olması nedeniyle sahasız kalan Ankaragucu'ne yine Osmanlıspor kapılarını acacak. Yenikent'te bulunan Osmanlı Stadı'nı Ankaragucu ve Osmanlıspor ortak olarak kullanacak. Başkan Melih Gokcek bununla ilgili ise, "Ankaragucu ve Osmanlıspor Yenikent'te oynayacak. İki kardeş kulup olarak burayı paylaşacaklar. Umarız bir hafta biri, bir hafta biri oynar… İnşallah guzel bir başlangıc olacak" goruşunu belirtti. 5-TARAFTARA OTOBUS Şehir dışında olan Osmanlı Stadı'na taraftarın daha rahat ulaşması icin otobus desteği de vereceklerini belirten Başkan Melih Gokcek, "Ankaragucu taraftarının Yenikent'e rahat ulaşabilmesi icin gerekeni yapacağız. Benim sadece Ankaragucu ile değil, Ankaragucu taraftarları ile de ilgili projelerim var. Onları da acıklayacağım ileride… Dolayısı ile inşallah el birliği ile Ankaragucu'nu bir noktaya getireceğiz" diyerek mujdelerini sıraladı. Haber: Aykut Goren / Sabah Ankara