Spor Toto Super'e Lig'e 14 yıl sonra donen Goztepe'de sezonun başlamasına 42 gun kala gergin bir bekleyiş hukum suruyor. Bazı takımlar antrenmanlara başlarken henuz tek transfer yapmayan Goztepe'nin ne kadrosu, ne de ic saha maclarını oynayacağı stat belirlendi. Play off macları yuzunden sezonu diğer 1'inci Lig takımlarından 15 gun sonra 4 Haziran'da bitiren sarı kırmızılı ekip, kendisini Super Lig'e taşıyan teknik direktoru Yılmaz Vural'la yollarını 14 Haziran'da ayırdı. Takımı 17 Haziran'da Beşiktaş'taki gorevinden ayrılan Tamer Tuna'ya emanet eden yonetim o tarihten bu yana somut adım atmadı. Başkan Mehmet Sepil'in, "En az 12 transfer yapacağız" acıklaması da havada kaldı. Gecen sezonki kadroda yer alan kiralık oyuncular Burak, Gencer, Soner ve Umut Nayir'in yanı sıra Sinan'la vedalaşan, Salim'i Bodrumspor'a kiralık veren Goztepe'de son olarak Benjamin Fuchs'la da yollar ayrıldı. Emre Aygun ve Tanju'nun sozleşmelerinin bittiği Goztepe'de Canberk, Kone, Gosso, Gokhan, Hakan Barış, Lokman, Mehmet Erdem, Murat Akın ve Tuncay'ın mukavelelerii suruyor. Genclerden İsmail Can, Fatih, Fethi, Goktuğ ve İsmail Kose'nin ise kiraya verilebileceği bildirildi. Kaleciler Gunay ile Yavuz, genclerden Metin ve gecen sezonun yıldızları Jahovic, Tayfur, Halil, Kobakhidze, Segbefia, Emrecan, Schwechlen ise Super Lig kadrosunda yer alması beklenen isimler oluyor. Antrenmanlara 3 Temmuz Pazartesi gunu başlayıp 14 Temmuz'da Avusturya'ya kampa gidecek Goztepe'de yonetim pazartesi gunune kadar minimum 5 transfer yapmayı planlıyor. Bu arada Goztepe'yle birlikte 1'inci Lig'den cıkan ve kendilerine ait yeni statları olan Sivasspor ile Evkur Yeni Malatyaspor dahil, Super Lig'deki 17 takımın ic saha maclarını nerede oynayacakları belliyken sadece Goztepe'de belirsizlik hakim. Yonetimin ic saha maclarını oynamak istediği Bornova Stadı'nda lige 42 gun kala henuz kapasite artırımıyla ilgili somut adım atılmadı. Resmi olarak 6041 koltuk kapasiteli olan Bornova Stadı, Super Lig'de en az koltuk kapasitesine sahip tesis konumunda. Ataturk Stadı icin başvuru yapmayan yonetim, son ana kadar Bornova Stadı'nda ısrar edecek. İSTANBUL TAKIMLARINA YUZDE 5 Goztepe Başkan Vekili Talat Papatya, BEN Tv'ye yaptığı acıklamada yeni sezonda 3 buyukler Beşiktaş, Fenerbahce ve Galatasaray da dahil olmak uzere, ic saha maclarında rakip takım taraftarlarına yuzde 5 kontenjan uygulayacaklarını soyledi. Papatya, İstanbul takımları İzmir'e geldiklerinde tribun paylaşımının nasıl olacağıyla ilgili bir soruya, "Bırakın İstanbul takımlarını, dunyanın en buyuk kulubu de gelse Goztepe'nin kuralları bellidir. Bugune kadar kim nerede oturduysa yine orada otururlar. Bornova'da oynarsak 300 kişilik bir kontenjanları olacak. Geleneği surdureceğiz" cevabını verdi. Haber Kaynak: Onur ATIŞ - DHA