Bursaspor’un sezon başında Portekiz’in Rio Ave kulubunden 1 yıllığına kiraladığı Yonathan Del Valle, kulubun resmi dergisine acıklamalarda bulundu. Bursaspor’un Venezuelalı oyuncusu Yonathan Del Valle, yeşil-beyazlı takıma gelen oyuncuların seviye atladığını belirterek, Bursaspor’a uzun yıllar hizmet etmek istediğini soyledi. Buyuk bir kulube geldiğini ifade eden Del Valle, “Bu ulkeye geldiğiniz zaman ulkedeki buyuk ve oneli takımlar hakkında mutlaka bilgi sahibi oluyorsunuz. Ben de Kasımpaşa’da oynarken Bursaspor’un ne kadar buyuk bir kulup olduğunu, Turkiye’nin en buyuk kuluplerinden biri olduğunu etrafımdaki insanlar soylediler, ben de bunu nfarkına vardım. Bursaspor gibi bir takımın benimle ilgilenmesi kafamda olmayan bir şeydi. Boyle bir ilgili oluşturabileceğimi duşunmemiştim. Ancak teklif geldiğinde duşunecek fazla bir şey yoktu. Bu kadar buyuk bir kulup sizi istediği zaman siz de gidip orada oynamak istersiniz. Aksi duşunulemez. Bursaspor’a geldim ve aldığım karar icin de cok mutluyum. Hedefim oncelikle bu sezon iyi işler yapmak, sonrasında da uzun sure Bursaspor’a hizmet etmek istiyorum” dedi. “Buraya gelen oyuncular seviye atlıyor” Bursaspor’a gelen oyuncuların seviye atladığını ifade eden Del Valle, “Bu başlı başına cekici kılan bir durum. Bunu Bursaspor son donemde cok fazla yaptı. Kendisini bu konuda kanıtladı. Bununla birlikte buyuk bir kulup olabilirsiniz, bircok buyuk kulup var dunya uzerinde ama stadı doldurmak her kulube nasip olmaz. Ben de Bursaspor ile yaptığım araştırmalarımda stadın dolu olduğu zaman nasıl bir etki oluşturduğunu gordum. Taraftarlarımızın bu goruntulerini gordukten sonra onların onunde oynama isteği, Bursaspor tercihimdeki en onemli donelerden biri oldu” diye konuştu. “Hayal ettiğimde bile cok buyuk heyecan hissediyorum” Timsah Arena Stadyumu’nu Kasımpaşa’da oynadığı donemde gorduğunu ifade eden Venezuelalı oyuncu, “Cok guzel bir stadımız var. Şu anda hayal edemiyorum, orası dolu olduğunda nasıl bir goruntu oluşur, nasıl bir guc ortaya cıkarırız, nasıl bir ambiyans ve baskı oluştururuz orada. Bunu hayal ettiğimde bile cok buyuk heyecan hissediyorum. İşte bu heyecan bizi ileri itiyor. Benim o stadı dolu gormek isteyişimdeki, o taraftarı arkama almak isteyişimdeki heyecan calışmam icin bana motivasyon oluşturuyor” şeklinde konuştu. “Onunla sohbet etme fırsatı bulacağım icin cok şanslıyım” Arjantinli oyuncu Pablo Martin Batalla’dan da ovgu dolu sozlerle bahseden Del Valle, “Pablo’nun oyunculuğunu herhalde anlatmaya gerek yoktur kimseye. Ne kadar ust duzey olduğunu herkes biliyor. Pablo harika bir oyuncu, harika bir insan. Bu takım icin olduğu kadar bu kulup icin cok onemli bir adam. Tarihinde cok onemli bir yeri olan ve buranın ikonu, tarihi parcası haline gelmiş bir oyuncudan bahsediyoruz. Onunla aynı takımda olmak, onunla vakit gecirebilecek olmak kendimi şanslı saydığım bir durum. Tecrubeli bir oyuncu, burayı ve Turk futbolunu cok iyi biliyor, futbolu genel anlamda cok iyi biliyor. Onunla aynı sahada olacak olmak benim gibi bir oyuncu icin onur olmakla birlikte aynı zamanda kendimi geliştirebilmem icin de bir fırsat. Hem saha icinde onunla uyum yakalamak istiyorum ve bunun performansıma etki etmesini bekliyorum hem de her gun onunla birlikte antrenman yapacak olmak, beraber seyahat edecek olmak onunla sohbet etme fırsatı bulacağım icin cok şanslıyım” dedi. Bursasporluyuz.org
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Del Valle "Batalla ile oynamak şans"