Teknik Direktor Hamza Hamzaoğlu, OLAY TV'nin ekran klasiği FİNAL'in konuğu oldu. Ozluce Tesisleri'nde gercekleştirilen programda Orhan Guney, Erdal Akcay, Cevdet Altınel, Beytullah Suat ve Erkan Sağlık'ın sorularını yanıtladı. Lige bekledikleri gibi başladıklarını ifade eden Hamzaoğlu, “Aslında cok surprizlerle dolu bir mac olmadı. Beklediğim gibi gecti. Zor da olsa 3 puanı aldık. Maca iyi başladık ama rakibin ustunluğu de oldu. İkinci yarı oynamamız gerektiği gibi oynadık. Ne yapmamız gerekiyorsa yapıp 3 puanı aldık” diye konuştu. Ligin bu sezon guzel gececeğini belirten genc teknik adam, “Tum takımlar oldukca istekli. Herkes heyecanlı başladı lige. Tabii her kulubun de hedefleri var” dedi. İYİ YOLDAYIZ Takımdaki havadan oldukca memnun olduğunu belirten Hamza Hamzaoğlu, “Şu anda takım olma anlamında iyi yol aldığımızı duşunuyorum. Oynayan oynamayan herkes birbirine aşırı derecede bağlı. Gecen sene de cok fazla sıkıntı yaşamadık ama bu birliktelik yoktu. Bağlar bu kadar kuvvetli değildi. Sahada kaytaran oyuncu yok. Eğer koşmuyorsa gercekten gucu kalmamıştır. Şu andaki hicbir oyuncumuz gucu varsa saklanacak oyuncu değil” şeklinde konuşurken, hedefe ulaşmak icin herkesin elinden geleni yapacağını soyledi. HER ŞEYİ YAPACAĞIZ Sezon sonunda takımın sıralamada olacağı yeri soylemek icin erken olduğunun altını cizen Hamzaoğlu, “İlk 5'i hedefliyoruz tabii ama bugun ne dersem diyeyim havada kalır. Ancak takımı hedefe ulaştırmak icin her şeyimizi vereceğiz. Kacıncı oluruz bilmem ama bunun icin her şeyimizle savaşacağız. Yeter ki taraftarımız da bizimle olsun. Ancak, bu yıl şampiyonluk bekliyoruz dersek doğru yaklaşım olmaz. 3-5 yıl icinde şampiyonluğu yakalayan bununla birlikte sağlam bir temeli olan takım olmak istiyoruz. Her anlamda guclu bir Bursaspor olmasını istiyoruz. Onun icin biraz sabır, inşallah sonrasında daha guzel gunler olacak” diye konuştu. GUCLENMELİSİNİZ Bu sezon kendisini daha cok Bursaspor'a adapte olmuş hissetiğini ifade eden Hamza Hoca, “Gelmeden onceki Bursaspor'u anlatmaya gerek yok. 5. buyuk olmayı başarmış bir camia. Ayrıca, takımını sonuna kadar destekleyen bir şehir var arkasında. Ancak, şampiyonlukla birlikte her sene aynı başarı bekleniyor. Bu da cok mumkun olmuyor. Ekonomik olarak guclenmelisiniz ve rakiplerinizle mucadele etmek zorundasınız ama sınırları aştığınızda da birden aşağı inebilirsiniz. Onemli olan Bursaspor'u sağlam ileri goturmek. Borclu, başarısızlıklarla dolu bir takım bırakmak doğru olmaz. Ekonomik olarak guclenen ve sahada taraftarın beklentisini karşılaşan oyuncuların olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. "FUTBOLCULARIMA GUVENİYORUM" “Eksiklerimiz tabii ki var. Mevcut kadrodaki tum oyuncularım ihtiyacım olduğunda her zaman sahaya surebileceğim oyuncular. Bugun beklentilerimizin gerisindeyiz tabii ki ama. Şu anda olmayı duşunduğumuz yerdeyiz. Her gecen hafta ustune koyacağımızı ve oyuncularımızın birbibirine alıştıkca cok daha guzel şeyler yapabileceğimizi duşunuyorum. Futbolcularıma guveniyorum.” BİR SAHA U21'E Ozluce Tesisleri'nde yapılan sahalardan birisini U 21 takıma tahsis etmeyi ve maclarını burada oynamasını sağlamak istediklerini ifade eden Hamzaoğlu, “Yeni yapılan sahamızdan bir tanesine tribun, soyunma odaları yapıp U21 takımımızın maclarını burada oynamasını istiyoruz. Ancak bundan once Yeşil Bursa'yı değerlendirmeliyiz. Yeşil Bursa'yı cok onemsiyorum. İnşallah onu da ust lige cıkartabilirsek, A takıma giremeyen ve sonrasında girebilecek oyuncuları burada değerlendirmek isteriz.” 40 BİN TARAFTAR BEKLİYORUZ “Başakşehir macına 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizin isminin yazılı olduğu formalarla cıkacağız. Tribunlere bayrak bırakılacak. Bu macta 40 bin taraftar bekliyoruz. Hem şehitlerimizi anma hem de evimizdeki ilk macımızdaki takımı yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz.” "KALECİLERDEN MEMNUNUM" “Mert Gunok gecen seneye gore daha istekli, daha benimsemiş durumda. Zaten fedakarlık yapıp kalması da bunu gosteriyor. Kalecilerimizin hepsinden memnunum. Kalemizde sıkıntı yaşayacağımız duşunmuyorum. Hepsi yureğiyle mucadele verecek.” "KOLAY MAC OLMAYACAK" “Başakşehir gectiğimiz sezonki kadrosunu cok değiştirmedi. Hatta takviyelerle guclendi. Avrupa'da da iyi gidiyorlar. İki taraf icin de kolay olmayacak. Ne yaptığını bilen bir takım olacak karşımızda. Ama biz de iyi bir takımız. Sahamızda oynayacağız o yuzden onlar bizden cekinsinler. Ustunluğumuzu hissettirmeye calışacağız ve inşallah galip ayrılacağız.” Bursasporluyuz.org