Yeni Malatyaspor'un teknik direktoru İrfan Buz, ligin ilk haftasında Mersin İdmanyurdu macını kazandıkları icin mutlu olduklarını, takım olarak Samsunspor macına odaklanmaları gerektiğini bildirdi.
Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde gazetecilere acıklamalarda bulunan Buz, hazırlık doneminden sonra ilk macın takımın nerede olduğunu gorme acısından onemli olduğunu soyledi. Mersin İdmanyurdu deplasmanına 3 puan icin gittiklerini ve istedikleri sonucu almanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Buz, "Oyunun sonunu getirmek onemliydi. Cunku 2-2 berabere kalsaydık, bizim icin hayal kırıklığı olacaktı. Yakaladığımız pozisyonları gole cevirebilsek daha farklı olabilirdi. 3-1 kazandığımız icin mutluyuz." diye konuştu. Skor 2-1 durumdayken kaleci Vedat Kapurtu'nun guzel bir kurtarış yaptığını belirten Buz, "O kırılma anı olabilir. 2-2 olsa biz de biraz risk alabilirdik. Belki macı cevirebilirdik ama 3 puan bizim icin cok onemliydi, istediğimizi aldık. Gecen seneye gore alternatifli kadroya sahibiz. Bu anlamda bizim icin daha rahat olacak. Kalitemiz kesinlikle arttı. Takıma katılan yabancı oyuncular, yerli oyuncular kaliteli. Takımda kalan futbolcuların hepsi kaliteli oyuncular. Ben bu sene icin umitliyim." ifadelerini kullandı. Sahada birbirini tanıyan futbolcuların olması gerektiğine işaret eden Buz, "Sahada ilk defa bir lig musabakasına cıktılar. Hazırlık maclarında da boyle oldu. Ben her macı kazanmak isteyen bir teknik adamım. Gazozuna bir mac olsa bile galibiyeti istiyorum. Tabii lig macı cok farklı oluyor. Ancak şunu soylemek istiyorum, bir tane lig macı kazandık. Bunu da hic abartmaya gerek yok. Takım olarak Samsunspor macına odaklanmamız gerekiyor. Ondan sonra da yuzdeler ortaya cıkacak. Sadece ilk macımızı kazandık, onumuze bakacağız." şeklinde konuştu. "Amutu'yu hazırlamaya calışıyoruz" Transfer calışmalarını hemen hemen kapattıklarını ancak santrfor bolgesinde surpriz transfer olabileceğini kaydeden Buz, şunları kaydetti: "Austin Amutu geldiğinde sıkıntı yoktu, son hazırlık macında oynadı. Bizle iki gun antrenmana cıktıktan sonra ayağını burktu. Biz Amutu’yu hazırlamaya calışıyoruz. Belki o konuda bir tasarrufumuz olabilir" Ajansspor __________________