Tarih kazananları da kaybedenleri de unutmaz... Maalesef Ali Ay adını 'Bursaspor'u kume duşuren başkan' olarak tarihin kara sayfalarının en başına yazdırdı... Ve bunu yazdırırken takımı sadece kume duşuren bir başkan olarak değil, ekonomik acıdan da iflas etmiş bir kulubun başkanı olarak yaptı... Bir insan duşunun futbol anlamında yaptığı hicbir hatadan ders cıkarmasın... Ve yaptığı hemen her hareket bir hata olsun... 'Cıraktım, kafa oldum, ustalığa terfi ettim' edebiyatıyla gun geciren, camianın hicbir uyarısına kulak asmayan, 'Parayı verdim, benim dediğim olur' zihniyetiyle yoluna devam eden Ali Ay en sonunda kume duşurduğu eseriyle baş başa kaldı... 'İyi insan, hoş insan' diye diye bugunlere kadar geldiğimiz Ali Ay, bundan sonra sadece Bursaspor'un değil, Turk futbol tarihinin de en başarısız kulup başkanı olarak hatırlanacak... Samet Aybaba'yı 'es' gecmeyelim burada... Futbol ailesinin 'Samet abisi', duayen teknik adam, şampiyonluk sezonun kadrosunu oluşturan kişi ama, bundan sonra Bursaspor'un kume duşmesine onayak olan teknik direktor olarak hatırlanacak Samet Aybaba da... Mesut Bakkal'ı yazmazsak olmaz... Son macta cıkardığı kadro bile Bursaspor'u uzerinden 7 mac değil, 7 yıl gecse bile tanıyama-yacağının kanıtıdır Bakkal'ın... O da Bursaspor'un duşmesindeki baş sorumlularındandır... Ve herkes artık Ali Ay, Samet Aybaba ve Mesut Bakkal'a ve aynı zamanda tarihin en kotu futbolcu kadrosuna hep bu gozle bakacak... Arsaydı, tarlaydı, kumdu, cakıldı derken futbolu unutturdu Ali Ay Bursaspor'a... Ama hicbir zaman sahaya yatırım yapmayı duşunmedi gorev yaptığı 3 yıl boyunca... Ve şimdi Bursaspor 500 milyon lirayı aşkın borcla, lisans alamamış, teknik direktoru olmayan, oyuncularının yarısının mukavelesi sona ermiş, yarısı kacmak icin delik arayan, transfer yasaklarıyla ve FIFA'daki dosyalarla boğuşan, personeline aylardır maaş odeyemeyen, otobusu haczedilmiş, şampiyonluk kupası haczedilmesin diye saklanan ve kume duşmuş bir kulup halinde ortada kaldı... Bir duşmanın eline verseniz bundan daha kotusunu yapamazdı... İnanın buna... Eserinizle gurur duyabilirsiniz...Ve gurur duyun da... Suha GURSOY / Bursa Hakimiiyet