Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2 Başkent takımı ile ilgili acıklamalar geldi. Yavaş Ankaragucu ve Genclerbirliği icin “Onlarla gurur duyuyoruz. Bu takımların seyircileri de mukemmel.” ifadelerini kullandı. Gazeteciler Cemiyeti Yonetim Kurulunu kabulunde konuşan Yavaş, ”Ankaragucu ve Genclerbirliği taraftarları cok takıma ornek olacak davranışları ile bizlere gurur veriyor. Bu guzelliği suslemek icin yurt dışından şohretli bir takımı sezon oncesinde Ankara’ya getirmeyi duşunuyoruz.” ifadelerini kullandı Spor konusundaki problemlere hemen el attığını, ancak cozum icin zamana ihtiyac olduğunu belirten Başkan Mansur Yavaş,“Ben bilhassa amator sporlara cok onem vereceğim. Amator sporlar başarılı olursa profesyonellerin gelişimi de o nispette olur. Bunun icin bu spor dallarına cok onem vereceğiz. Amatorler branşlarında başarılı oldukca, bundan en cok yararlanan da profesyoneller olacaktır.” diye konuştu. BEN OLSAM YIKTIRMAZDIM Gorev yaptığı donemlerde Beypazarıspor’un da başarılarından bahseden ve zamanın spor yazarlarında Erol Yaşar’ın hizmetlerini oven Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı “19 Mayıs Stadı’nın durumu ne olacak” sorusunu ise şoyle cevapladı: “Ben gorev de olsa idim bu tarihi stadı yıktırmazdım. O stadın orada kalıp, cağdaş bir goruntu ile bırakılmaktan yana olurdum. Restorasyon calışmaları ile stat yerinde kalabilirdi. Ancak şu an yapılacak bir şey yok. Stadın yapım işi, Bakanlığı ilgilendirdiğinden dolayı, sonucu bekliyoruz.” Başkan Yavaş, bu arada Cebeci, Stadının da yıkılıp, yerine yeşil bir alan yapılmasından yana olduğunu da sozlerine ekledi. Sporanki